Dollar wordt gedumpt
24 mei 2017
Bitcoin

Beleggen in bitcoins? Erg slim om te doen!

BitcoinDe bitcoin is weer terug van weggeweest! Voor het eerst in zijn bestaan is de bitcoin meer dan 2000 dollar waard. Het koersverloop van de bitcoin is nogal volatiel te noemen. De bitcoin is in 2009 opgericht. Je kon toen nog een bitcoin voor een dollar kopen. In 2013 brak de virtuele munt door de duizend dollar grens heen.

Het koersverloop van de bitcoin vertoonde in de jaren na 2013 een flinke daling en de interesse in deze virtuele munt leek weg te ebben. Verschillende hacks zorgde ervoor dat veel beleggers toch angstig werden en de munt werd in een verdomhoekje geplaatst.

Sinds dit jaar lijkt deze munt weer helemaal terug van weggeweest. Op 1 januari betaalde je nog $926 voor één bitcoin. Deze prijs is nu dus al meer dan verdubbeld! Had je bitcoins sinds het begin? Dan was het helemaal feest! Een rendement van meerdere duizenden procenten had dan goed mogelijk geweest.

 

Wat is de bitcoin?

De bitcoin is een internetvaluta die door geen enkele overheid of bank wordt beïnvloed. Deze vorm van elektronisch geld wordt opgeslagen op een harde schijf in de vorm van een wallet bestand. Het is mogelijk om geheel anoniem transacties te verrichten zonder tussenkomst van een bank of andere instantie/dienst zoals Matercard, Paypal, Skrill etc.

Vraag en aanbod bepalen de waarde van de koers en dit zorgt ervoor dat er eigenlijk geen limiet of plafond bestaat. Sommige experts denken dat de bitcoin makkelijk naar de $4000 kan gaan. Als dit het geval is, kan de munt eenvoudig verdubbelen. Genoeg mogelijkheden dus!

De bitcoin is niet de enige cryptovaluta die hard groeit. Ethereum, Litecoin en Ripple zijn ook bezig met een explosieve opmars. De valuta Ripple is helemaal een bizar verhaal. De Ripple koers is in een maand met meer dan 1000% gestegen. Andere cryptovaluta’s eisen nu wel steeds meer marktaandeel op van de bitcoin. In maart was de bitcoin nog goed voor zo’n 80% van alle cryptocurrency’s. Op dit moment ligt dit aandeel rond de 47%. Een groot verschil in een hele kleine tijd dus!

 

Waarom gaat het ineens zo goed?

Hoe kan het nou dat het ineens weer zo goed gaat met deze virtuele munt? Eigenlijk zijn hier twee belangrijke redenen voor. De eerste reden heeft te maken met het feit dat de virtuele munt op steeds meer plaatsen als wettig betaalmiddel wordt geaccepteerd. Zo is op 1 april in Japan de bitcoin een wettig betaalmiddel geworden. Andere landen zoals Zuid-Korea lijken ook zulke stappen te gaan zetten. Doordat er op steeds meer plaatsen met de bitcoin kan worden betaald, neemt de geloofwaardigheid en de betrouwbaarheid in de munt gigantisch toe. Beleggers hebben weer vertrouwen in de munt.

Dit is ook gelijk de tweede reden dat het weer zo goed gaat met de bitcoin. De populariteit heeft een zelf versterkend effect en kan worden vergeleken met een sneeuwbaleffect. Beleggers in deze valuta zien het grote geld en ze weten niet hoe snel ze moeten instappen. Ook geld verdienen aan de bitcoin? Het is hier direct mogelijk om in de bitcoin te beleggen! Meer weten? Bekijk ook de onderstaande video waarin experts uitleggen waarom de bitcoin een nog veel groter succes gaat worden dan wij denken.

Hoe bitcoins kopen?

Interesse om te beleggen in bitcoins? Erg slim! De kans is best groot aanwezig dat deze virtuele munt de komende tijd alleen maar verder in waarde zal gaan toenemen. Als experts het al over $4.000 dollar hebben, zit er nog veel koerspotentie in het vat.

Beleggen in bitcoins is niet voor iedereen weggelegd, omdat de koersschommelingen groot kunnen zijn. Ben je een defensieve belegger en denk je dat je wakker gaat liggen van een daling van 5% of meer? Laat de bitcoins dan maar links liggen! Het is natuurlijk zeer waarschijnlijk dat deze munt alleen maar verder gaat stijgen, maar het zou natuurlijk erg zonde zijn als blijkt dat er toch een kleine terugval gaat plaatsvinden.

Het is hieronder direct mogelijk om de koers van de bitcoin te bekijken. Bij de broker Plus500 kan er al vanaf €100,- worden belegd in virtuele munten zoals de bitcoin, litecoin of ethereum. Naast forex gerelateerde instrumenten, is het ook mogelijk om te beleggen in aandelen, grondstoffen, indexen en opties. Keuze zat dus!