Dollar wordt gedumpt
24 mei 2017
Het gaat goed!
14 juni 2017
Verenigd Koninkrijk vlag

Verenigd Koninkrijk vlagBritse verkiezingen zijn ineens heel spannend!

Op donderdag 8 juni gaan de Britten naar de stembus voor vervroegde parlementsverkiezingen. De verkiezingen beloven razend spannend te worden!

De gevolgen van de verkiezingen kunnen op de financiële markten behoorlijk oplopen. Valutapaar EUR/GBP, de FTSE100, maar ook Europese beurzen kunnen een volatiel verloop gaan vertonen!

Profiteer van de Britse verkiezingen!

 

Waarom zijn er verkiezingen?

Op 18 april heeft premier Theresa May aangekondigd dat ze vervroegde verkiezingen zou uitschrijven op 8 juni. Ze deed dit naar eigen zeggen om een sterkere positie in het parlement te krijgen. Op deze manier staat ze sterker in haar schoenen in de Brexit onderhandelingen. Op dit moment heeft May een kleine meerderheid van 330 zetels op een totaal van 650.

Aan het begin van de campagne stond May erg  goed in de peilingen. Ze vond het daarom ook een goed moment om de peilingen te gaan verzilveren. Langzamerhand is dit beeld gekeerd. Sommige peilingen geven zelfs aan dat May nu mogelijk geen meerderheid meer haalt. Dit is het absolute nachtmerriescenario voor May. Als May verliest zal dit waarschijnlijk gevolgen gaan hebben voor de Brexit-onderhandelingen. May (Conservatieven) heeft een andere aanpak dan dat Jeremy Corbyn (Labour) dat heeft.

 

Hoe profiteren van deze verkiezingen?

De aankondiging van deze verkiezingen had een onmiddellijk effect op de beurs. Valutapaar GBP/USD steeg met 2,2% op de dag van de aankondiging. Onzekerheid, onstabiliteit, maar ook andere negatieve effecten worden door beleggers snel ingecalculeerd. Zodra de uitslag wordt aangekondigd zullen financiële marketen opnieuw flink kunnen gaan fluctueren. Het is de truc om deze schommelingen in de gaten te houden en erop in te spelen.

Het is hieronder direct mogelijk om te beleggen in valutapaar EUR/GBP. Maak binnen 5 minuten een account aan bij broker Plus500 en begin met het beleggen op de beurs. Het is mogelijk om in duizenden verschillende beleggingsproducten te handelen. Plus500 biedt een CFD service aan. Wees je ervan bewust dat CFD’s risicovolle producten zijn die met hefbomen werken. Alle voorwaarden zijn van toepassing.