Bitcoin
Bitcoin stijgt hard door
22 mei 2017
Verenigd Koninkrijk vlag
Britse verkiezingen
7 juni 2017

De dollar wordt gedumpt. Lees hier waarom!

Zoals je vast wel weet is Donald Trump in november 2016 verkozen tot President van de Verenigde Staten. Het feit dat hij werd gekozen mag een wonder heten en veel experts hadden verwacht dat de beurzen in zouden storten. Gek genoeg gebeurde het tegenovergestelde. Beleggers anticipeerden op een toename van de uitgaven om de economie te stimuleren. Wereldwijze beurzen stegen naar recordhoogtes. Iedereen was ervan overtuigd dat Trump met zijn stimulerende beleid een impuls aan de wereldwijze aandelenmarkten zouden geven. De dollar wist zelfs zijn hoogste stand in 14 jaar tijd te bereiken.

Nu dat Trump al meerdere maanden President van de Verenigde Staten is en nu dat blijkt dat hij nog maar weinig voor elkaar weet te krijgen, lijkt het erop dat beleggers toch liever uit de dollar willen stappen. Natuurlijk is Trump niet in z’n eentje verantwoordelijk voor de dalende dollar. Het rentebeleid van de Fed en het plan om de rente tweemaal te verhogen wordt als agressief beschouwd en wordt als risico gezien.

 

Waar gaat de dollar heen?

Valutapaar EUR/USD staat op dit moment op 1,12, maar het lijkt erop dat deze weer richting de 1,20 kan terugvallen. Natuurlijk zal er wel enige tijd voorbij gaan voordat deze koers wordt aangetikt. Het kan als belegger hoe dan ook erg interessant zijn om eens te bekijken wat deze belegging voor je te bieden heeft. Interesse om gelijk te gaan beginnen met beleggen in de dollar? Maak een account aan bij Plus500 en bekijk de mogelijkheden.