Krijg de beste informatie over analyses!

Deze categorie bestaat uit:

  • Fundamentele analyse
  • Technische analyse

Ik merkte dat er nog ontzettend veel vragen zijn over de beurs en hoe u deze op een goede manier kunt analyseren. Wanneer u de beurs goed kunt analyseren gaat er een wereld voor u open en kunt u ontzettend grote winsten behalen! Ik hoop dat u veel heeft aan deze categorie en de artikelen die hierbij horen! Ik wens u ook veel succes toe bij het beleggen op de beurs!

 

Fundamentele analyse

De fundamentele analyse is eigenlijk niks anders dan het kijken naar de werkelijke cijfers en gegevens van een bedrijf. Bij valuta’s en grondstoffen enz. is dit natuurlijk iets lastiger om te doen, maar het is wel mogelijk door bijvoorbeeld te kijken naar de vraag en productie van een grondstof. Voor valuta’s is het mogelijk om te kijken naar de vraag/aanbod van een bepaalde valuta.

De fundamentele analyse kan alsnog het beste worden uitgevoerd voor bedrijven en dus voor het beleggingsproduct: aandelen. Het is ontzettend belangrijk om te beseffen dat de fundamentele analyse goed is voor lange termijn beleggen! Het is dus onzin om een fundamentele analyse te doen als u een aandeel koopt die u maar een week vasthoud. Voor meer over de fundamentele analyse kunt u het beste naar de betreffende pagina’s erover gaan!

 

Technische analyse

De technische analyse is volledig anders dan de fundamentele analyse. Er wordt bij de technische analyse gekeken naar de koersschommelingen van een beleggingsproduct en de manier waarop de koers zich ontwikkeld op de korte termijn. Ik richt me zelf ook op de technische analyse en deze is erg belangrijk geweest bij het behalen van mijn winsten!

Bij de technische analyse is de lange termijn helemaal niet belangrijk en het maakt dus ook totaal niet uit of een bedrijf nou goed of slecht presteert. U kunt tenslotte long of short gaan op het specifieke beleggingsproduct! Als u meer informatie wilt over de technische analyse, kunt u het beste naar de betreffende pagina’s erover gaan!

 

Geld maken