Wat is de CCI?

De CCI is nog ook andere belangrijke indicator. Ik maak zelf ook gebruik hiervan en in combinatie met andere indicatoren is de CCI zeker handig om te gebruiken! De CCI staat voor Commodity channel index en is bedacht door Donald Lambert in 1980. Deze indicator heeft de laatste tijd flink aan populariteit gewonnen en hier zijn ook wel goede redenen voor. De technische indicator is in staat om veranderingen in te trend waar te nemen.

De indicator kijkt net als de RSI naar de afwijking/devitatie van de prijs van zijn statisch gemiddelde. De CCI gaat ervan uit dat prijzen zo’n 70% tot 80% van de keren binnen een bepaalde bandbreedte bevinden. Wanneer hier van wordt afgeweken duidt dit op een trendverandering. Het is dus mogelijk om trendveranderingen waar te nemen. Dit zorgt ervoor dat u een beter beeld krijgt bij het analyseren van de beurs via de technische analyse!

De indicator is een afgeleide, het is dus niet mogelijk om direct de trend te zien. De indicator zorgt ervoor dat utrendveranderingen ziet. Een deel van de winsten worden dus misgelopen doordat u niet op het beste punt kunt instappen. Alsnog is het zo dat de kans op een winstgevende positie veel groter wordt wanneer u deze indicator ook toepast.

Als u meer wilt weten over de CCI raad ik u aan om de onderstaande video eens goed te bekijken!