Kom erachter hoe ik mijn indicatoren instel!

Ikzelf maak goed gebruik van mijn grafieken en mijn indicatoren bij Plus500 om de markten goed te kunnen analyseren. Het is dan ook erg belangrijk om bij elke beslissing die u maakt, of het nou kopen of verkopen is, te kijken naar de indicatoren die bij de grafieken horen. Het heeft mij maanden geduurd om te leren hoe ik mijn indicatoren toe kan passen. Om ervoor te zorgen dat u veel meer kans heeft op een goed succes bij Plus500, leg ik hier uit hoe ik mijn indicatoren heb ingesteld.

 

Mijn indicatoren

Ik maak gebruik van drie belangrijke indicatoren, het is wel zo dat zelf kunt kiezen voor meer of minder dan drie indicatoren en u hoeft de opstelling van mijn indicatoren natuurlijk niet op te volgen. Ik hoop in ieder geval dat u wat heeft aan mijn uitleg van de indeling die ik toepas bij het plaatsen van mijn indicatoren, orders en posities.

 

Mijn indicatoren

 

Williams Percent Range

De eerste indicator waar ikzelf gebruik van maak is de Williams Percent Range. Uitgevonden voor Larry Williams en toegepast door vele professionele beleggers. De Williams Percent Range geeft aan hoe het gesteld is met het volume van orders bij een beleggingsproduct die ”oversold” of ”overbought” is. De Williams Percent Range loop in principe iets voor op de echte beurskoers!

Er wordt gekeken naar een punt waarop u het beste kunt kopen of juist verkopen. Er wordt geadviseerd om als de Williams Percent Range rond de 0 t/m 25 staat short te gaan of uw kooppositie te sluiten. Als de Williams Percent Range tussen de 75 t/m 100 staat is het verstandig om te gaan kopen of uw verkooppositie te sluiten.

Ikzelf kijk bij het plaatsen van mijn orders goed naar mijn indicatoren van de Williams Percent Range. Het helpt u simpelweg op een eenvoudige manier om de markten beter te kunnen analyseren. Houdt u er wel rekening mee dat wanneer er een (langere termijn) trend is op de beurs, u niet tegen deze trend in moet gaan.

 

MACD/OsMA (Moving Average Convergence Divergence)

Deze indicator wordt gebruikt om een trendomkeer in het koersverloop te voorspellen. Als u de MACD/OsMA instelt bij Plus500 ziet u in principe drie kleuren ontstaan. Het rode, groene en blauwe. Wanneer het rode gedeelte boven de 0 uitkomt, is het zo dat er een stijgende trend te zien is. Wanneer de groene en blauwe lijn ook stijgend zijn, is het een goed moment om te gaan kopen.

Het verschil tussen de MACD lijnen geeft eigenlijk een verschil aan tussen positieve of negatieve enthousiasme. De MACD/OsMA is goed te combineren met de Williams Percent Range.

Er wordt soms getwijfeld aan de effectiviteit van de MACD. Het klopt dat de MACD soms niet helemaal nauwkeurig is, maar ikzelf maak alsnog wel goed gebruik van deze indicator om een goed beeld te krijgen in de markten en hoe het hiermee gesteld is.

 

Bollinger Bands

De Bollinger Bands bestaat eigenlijk uit twee lijnen (één onder de koers en één boven de koers). Wanneer de koers de onderste Bollinger Band aanraakt, is er een koopsignaal. De koers zal in de minuten hierna gaan stijgen. Wanneer de koers de bovenste Bollinger Band aanraakt, is er een verkoopsignaal. De koers zal in de minuten hierna gaan dalen. De Bollinger Bands zijn vrij betrouwbaar en ikzelf maak goed gebruik van deze indicator. Bij de winsten die ik heb behaald in juni 2012 heb ik vooral gebruik gemaakt van de Bollinger Bands.

 

Conclusie

De Williams Percent Range, de MACD/OsMA en de Bollinger Bands zijn de drie belangrijkste indicatoren waar ik gebruik van maak tijdens het handelen. Daarnaast volg ik ook het nieuws goed en kijk ik wat de koers de afgelopen tijd heeft gedaan.

Wanneer u gebruik maakt van de drie bovenstaande indicatoren zult u veel beter goede winsten kunnen behalen bij Plus500. Verder adviseer ik wel om nog andere indicatoren in te stellen en te kijken wat deze voor uw winsten kunnen betekenen.