Wat is de RSI en wat heeft u hieraan bij de technische analyse?

Met RSI bedoel ik niet de muisarm en alles dat hiermee te maken heeft:). Bij RSI gaat het om de Relative Strentgh Index. De Relative Strength Index is een belangrijke indicator binnen de technische analyse en wordt net zoals de MACD, Williams Percent Range, CCI en de Bollinger Bands veel gebruikt.

De RSI is ontwikkeld door J. Welles Wilder in 1978. De indicator bekijkt of een beleggingsproduct zoals een aandeel of een grondstof te veel is gekocht of te veel is verkocht. De waarde van de RSI ligt tussen de 0 en 100. Ligt de waarde op 30 of lager, dan is het aandeel ‘te veel verkocht’ en is het advies dus ook kopen. Ligt de waarde op 70 of hoger, dan is het aandeel ‘te veel gekocht’ en luidt het advies dus verkopen.

De RSI is een betrouwbare indicator die er om bekend staat om  een goede bijdrage te leveren bij het analyseren van trends enz. net zoals bij andere individuele indicatoren is het belangrijk om deze indicator ook te combineren met andere indicatoren. Wanneer indicatoren worden gecombineerd is het veel beter mogelijk om een goed beeld te krijgen over de beurs en de manier waarop deze zich gaat ontwikkelen.

Bekijk de onderstaande (Engelse) video om meer informatie te krijgen over de RSI en deze indicator!