Warren Buffet! De rijkste belegger ter wereld!

Warren Buffett is op 30 augustus 1930 geboren. De Amerikaanse zakenman en in investeerder is miljardair geworden door te beleggen op de beurs! Gedurende een aantal jaren was Warren Buffett ‘s Werelds rijkste persoon ter wereld. Op een bepaald moment had hij 62 miljard dollar! Dit is een gigantisch bedrag. Warren Buffett heeft het dan ook erg slim aangepakt en is goed bezig  geweest in zijn carrière!

 

Meer informatie over Warren Buffett…

Warren Buffett werd opgeleid aan de universiteit van Nebraska en ging daarna economie studeren in Pennsylvania. Tijdens zijn studie in Pennsylvania kreeg hij les van Benjamin Graham. Benjamin Graham was erg belangrijk voor Warren Buffett en heeft er dan ook voor gezorgd dat Warren Buffett is geworden wie hij op dit moment is! Benjamin Graham wordt ook wel de aartsvader van het investeren en beleggen genoemd. Benjamin maakte een onderscheid tussen investeren en speculeren en leerde Warren Buffett dat waarde beleggen cruciaal is om succesvol te kunnen worden op de beurs. Met waarde beleggen wordt bedoeld dat onderzoek en diepgaande analyses het belangrijkste zijn om goed te kunnen investeren.

Benjamin Graham had een hekel aan speculeren. Hij vond dat dit ook gewoon gokken was. Warren Buffett was het al snel met hem eens en is dan ook in de jaren daarna op een adequate wijze gaan kijken naar manieren waarop er veel kan worden geïnvesteerd. Toen Warren Buffett al jong was, was Warren Buffett al bezig met geld…hij was hier erg in geïnteresseerd! Het ging in zijn jonge jaren al goed met hem…in de jaren daarna werd Warren Buffett steeds rijker en rijker!

Door op goede manieren te (her)investeren zorgde hij ervoor dat geld, geld maakt! Als u een paar euro aan Warren Buffett had gegeven toen hij begon, had dat nu duizenden waard kunnen zijn! Door het principe van geld maakt geld zorgde Warren Buffett ervoor dat hij in een erg korte tijd ontzettend veel verdiende! Investeringen in Coca Cola, McDonalds, Wallmart en noem maar op! Warren Buffett investeerde in bedrijven die ondergewaardeerd waren. Juist wanneer er slechte tijden waren op de beurs investeerde hij. Ga niet mee met de massa want daar heeft u niks aan!

 

Zijn visie en manieren!

Het beleggen doet Warren Buffett via de fundamentele analyse. Over deze analyse zijn een aantal goede pagina’s te vinden op deze site. Ik raad u ook zeker aan om hier een kijkje te nemen. Het is hoe dan ook verstandig om goed te weten hoe de fundamentele analyse in elkaar zit en wat alle mogelijkheden hiermee zijn! Ik ben er zelf ook van overtuigd dat het ook mogelijk is om via het beleggen op de lange termijn gigantische winsten te behalen. Doordat het mij goed afgaat door te beleggen op de korte termijn blijf ik me echter op deze manier richten. Ik kan me wel goed voorstellen dat u misschien geld wilt verdienen net zoals Warren Buffett dat heeft gedaan en nog steeds doet.