Is het verstandig om ook als ondernemer te belegger?

U als ondernemer heeft een eigen bedrijf waar mensen voor u werken en u ziet waar de kansen liggen en wanneer u hierin kunt investeren. U als ondernemer bent uniek, want niet iedereen heeft de kennis en capaciteiten om een bedrijf te runnen en staande te houden. Een bedrijf staande houden is in deze tijd erg moeilijk en er zijn veel bedrijven die jarenlang verlies draaien of inmiddels al failliet zijn verklaard.

U kunt makkelijk zien waar de kansen liggen en wanneer en hoe u hier het best in kunt investeren. Waarom zou u dan niet gaan beleggen? Beleggen is in principe ondernemen, want u moet de capaciteiten en middelen hebben en u moet risico’s durven nemen. U als ondernemer heeft hier dagelijks mee te maken en u kunt dus makkelijker en succesvoller beleggen dan een starter die nog geen ervaring heeft in beleggen of ondernemen.

 

Wat zijn de voordelen van beleggen?

Er zijn heel veel voordelen en redenen waarom u als ondernemer juist moet gaan beleggen. U betaalt slechts 1,2% belasting over uw vermogen bij het beleggen en wanneer u niet zou beleggen is er een grote kans dat u meer belasting moet betalen dan 30%. U als ondernemer wilt zo min mogelijk kosten maken en zoveel mogelijk geld verdienen, dan is het voor u zeker een aanrader om met uw vermogen te beleggen.

 

Is het verstandig om te gaan beleggen wanneer onderneming verlies draait?

Het is zeker verstandig om te gaan beleggen wanneer uw onderneming verlies draait. U kunt uw vermogen investeren in aandelen, valuta’s, opties, grondstoffen, ETF’s en indices om zo uw verliezen weer recht te trekken. Er zijn heel veel bedrijven die beleggen in aandelen en veel rendement behalen.

Het wil niet zeggen dat wanneer u gaat beleggen u gegarandeerd uw verliezen van uw onderneming recht kunt trekken. Er is zelfs een kans dat u meer verlies maakt. Maar u bent en blijft een ondernemer in hart en nieren en u kunt zien waar de kansen liggen en wanneer en hoe u moet beleggen. Voor ondernemers is het verstandig om dus te beleggen wanneer uw onderneming verlies draait of zelfs wanneer uw onderneming winst maakt.

 

Waar moet ik als ondernemer in beleggen?

Er zijn verschillende marktsoorten waarin u kunt beleggen. Wilt u bijvoorbeeld aandelen kopen? Of denkt u eerder aan ETF’s, opties, indices, grondstoffen of valuta’s? Het is belangrijk om van te voren een keuze te maken in welke markt u wilt beleggen. Vervolgens is het verstandig dat u alles gaat analyseren om zo min mogelijk risico te lopen. U kunt bijvoorbeeld de jaarrekeningen van de onderneming analyseren, de toekomstplannen, solvabiliteit etc. Op basis hiervan kunt u een keuze maken waar u als onderneming in moet beleggen.