Het beleggen in valuta is ook een mogelijkheid bij Plus500!

Het beleggen in valuta is een manier van handelen waar vele winsten op kunnen worden behaald. Vorige week heb ik €2400,- verdiend door het shorten van de EUR/USD koers. Het is dus goed mogelijk om met beleggen in valuta ook veel geld te verdienen.

Het verdienen van geld is erg belangrijk. Doordat Plus500 zoveel mogelijkheden heeft met betrekking tot beleggen in valuta, is het u makkelijk gemaakt om eenvoudig geld te verdienen. In de valutahandel zijn er vele schommelingen bekend. Wanneer het slecht gaat met de EU, zal dit gelijk bij de EUR/USD koers te zien zijn. Ditzelfde geldt ook voor bijvoorbeeld de Yen, GBP enz.

Hieronder ziet u hoe er bij Plus500 aan beleggen in valuta kan worden gedaan. Valuta’s zijn onderverdeeld onder het kopje Forex. Vervolgens is er een onderscheid gemaakt tussen Meerderheid (19 valutaparen), Meerderheid II (19 valutaparen) en Minderheid (15 valutaparen). Als totaal zijn er dus 53 valutaparen waar er mee kan worden gehandeld.

Beleggen in valuta

 

Over valuta’s

Valuta’s zijn net zoals grondstoffen eigenlijk veel belangrijker voor de economie dan aandelen en indexen. Wanneer de euro bijvoorbeeld heel hoog staat ten opzichte van de US dollar, heeft dit direct effect op de import en export van de betreffende landen. Voor elk land is de valuta dus van levensbelang. Het moet hier dus ook wel goed mee gaan. Anders kan het voorkomen dat de economie van dat land steeds verder gaat vertragen qua groei enz.

Export en import zijn simpelweg erg belangrijk en zeker voor een land als Nederland, is het belangrijk dat het goed gaat met grondstoffen en valuta’s. Wanneer de euro ten opzichte van de US dollar op bijvoorbeeld $1,60 staat, betekent dit dat er voor 1 euro, 1,60 dollar kan worden ingewisseld. Bij het importeren is het dan dus erg voordelig voor eurolanden om goedkoop te kunnen importeren. Het exporteren zal echter lastiger gaan. Want voor de VS en landen die de US dollar hebben, betekent dit dat een koers van $1,60 niet voordelig is voor de import van de VS enz.

 

Om het eenvoudig te weergeven:

EUR/USD = 1,20, goed voor export EU/import VS en is slecht voor import EU/export VS.

EUR/USD = 1,60, goed voor import EU/export VS en is slecht voor export EU/import VS.

Het lijkt misschien ingewikkeld, maar als u er goed naar kijkt en het goed doorneemt, is het eigenlijk allemaal erg logisch. Elk land heeft er hoe dan ook baat bij dat de valuta niet te goedkoop of juist te duur wordt ten opzichte van een andere valuta.

 

Hoe beleggen in valuta?

Wanneer ik een positie open in een ‘’valutapaar’’ (een koers bijvoorbeeld (EUR/GBP)), zal ik altijd kijken naar de technische analyse van die bepaalde valuta. Allereerst kijk ik naar de grafieken en dan analyseer ik wat de koers de afgelopen weken en maanden heeft gedaan. Wanneer de koers bijvoorbeeld lager staat ten opzichte van de afgelopen weken, is dit een goed teken om te kiezen voor kopen. Beleggen in valuta moet u dus ook altijd doen met een goede analyse

Alsnog zal ik niet gelijk de valuta kopen bij Plus500. Ik ga vervolgens kijken hoe het gesteld is met de indicatoren en wat deze mij aangeven. Wanneer de indicatoren ook een positief beeld geven over de valuta, zal ik ervoor kiezen om de valuta te gaan kopen. Tijdens deze stappen hou ik altijd wel rekening met het nieuws in de wereld en hoe het gesteld is met de betreffende landen die de valuta hebben.

 

Conclusie

Het beleggen in valuta is erg aantrekkelijk en bij Plus500 kan dit op een goede manier. Doordat er zoveel mogelijkheden zijn met verschillende valuta’s en valutaparen, is het altijd mogelijk om winsten te creëren. Wanneer u goed de grafieken en indicatoren toepast en wanneer u weet waar u mee bezig bent, is dit zeker zo. Houdt u ook altijd het nieuws in de gaten. Dit vergroot uw kansen op winst nog veel meer!