Beleggen in vastgoed biedt mooie kansen, ook en juist in deze tijd!

Het is naast het beleggen op de beurs in allerlei verschillende beleggingsproducten natuurlijk ook mogelijk om in vastgoed te beleggen. Dit is een hele andere vorm van beleggen en de nadruk ligt hierbij dan ook meer op het beoordelen van bijvoorbeeld de waarde van een huis en de wijze waarop een huis zich in de toekomst zal gaan ontwikkelen.

Het beleggen in vastgoed kan op meerdere onderdelen. Denk hierbij aan:

arrow_right_16 Grond

arrow_right_16 Woningen

arrow_right_16 Vakantiewoningen

arrow_right_16 Winkels

arrow_right_16 Bedrijfsruimten

arrow_right_16 Kantoren

arrow_right_16 Garages, schuren etc.

Natuurlijk zijn er nog meer mogelijkheden te bedenken, maar de bovengenoemde zijn zeker wel de belangrijkste in de vastgoedwereld. Naast de verschillende groottes en ruimten is het ook zo dat er per regio grote verschillen bestaan als het gaat over de prijs.

Een locatie die erg dichtbevolkt is, waar veel winkels zijn en waar veel bedrijvigheid is, zal duurder zijn dan een locatie die bijvoorbeeld in het noorden van Groningen ligt. Een vastgoedhandelaar moet goed rekening houden met het feit dat beleggen in vastgoed mooie kansen biedt, maar dat er dus grote prijsverschillen bestaan tussen de verschillende regio’s.

 

Beleggen in vastgoed?

Hoe kan ik hier winst mee maken? Velen denken dat het niet mogelijk is om winsten te maken met het beleggen in vastgoed. Dit is een foute gedachte! De afgelopen jaren zaten vele markten zoals bijvoorbeeld de huizenmarkt op slot. Dit heeft ervoor gezorgd dat prijzen drastisch zijn gedaald. Deze prijzen kunnen uiteraard nog lager worden in de komende maanden/jaren. Dit neemt niet weg dat er weer een stijging van de prijzen in de vastgoedwereld moet komen!

Er zijn een aantal voordelen om in vastgoed te beleggen. Sowieso behoudt vastgoed in grote lijnen zijn waarde en is vastgoed niet inflatiegevoelig! Wanneer  er naar de afgelopen decennium wordt gekeken is er ook altijd een stabiel rendement behaald met vastgoed. Het investeren in vastgoed is dan ook zeker nog een mooi alternatief om goed te beleggen!