Beleggen in zilver is volgens velen de manier om rijk te worden!

Zilver is een veelzijdig product dat over de hele wereld wordt gebruikt. De markt voor het beleggen in zilver is dan ook erg groot en het product kent vele plaatsen waar er vraag naar is. In zowel ontwikkelde als ontwikkelingslanden bestaat bij de bevolking, maar vooral ook bij grote industriële bedrijven vraag naar zilver.

Naast beleggen in goud, is beleggen in zilver een erg belangrijke metaal en geniet veel aanzien. Er is een goud/zilver ratio, deze staat op dit moment rond de 50. Goud is dus 50x duurder dan zilver. Om deze reden is beleggen in zilver voor vele beleggers, bedrijven en consumenten interessant om goed te bekijken.

 

Beleggen in zilver

Zilver kent vele toepassingen, hierdoor is het een erg belangrijke grondstof geworden. Het wordt natuurlijk gebruikt voor sierraden en munten, maar ook bijvoorbeeld voor: vorken, messen en lepels, fotografie, spiegels, tandheelkunde en ruimtevaart. De grondstof bevindt zich overal om ons heen, doordat het ook voor zoveel verschillende producten wordt gebruikt. Beleggen in zilver is dan ook een optie die u zeker moet overwegen!

 

Vraag naar zilver

Vooral de industriële vraag naar zilver is enorm en deze zal de komende jaren en dus ook op de lange termijn niet gaan afnemen. Bij fotografie neemt de vraag wel af, maar dit wordt gecompenseerd door alle andere mogelijkheden. Er is voor de industriële vraag geen duidelijke substituut te vinden, dit komt omdat zilver bepaalde eigenschappen bezit die andere metalen niet hebben.

Zilver heeft bijvoorbeeld een hele goede elektrische geleiding. Zilver wordt verder ook gebruikt voor desinfecterende toepassingen. Het is om deze reden moeilijk om een goed alternatief te vinden voor zilver. Voor de vraag van consumenten voor bijvoorbeeld sierraden ligt dit anders, maar de substituten hiervoor kunnen bijvoorbeeld goud of andere metalen zijn. Beleggen in zilver is dus slim om te doen!

De conjunctuurgevoeligheid is bij zilver groot en er kunnen dus ook grote prijsstijgingen en prijsdalingen plaatsvinden in de zilverprijs. Dit komt dus door de grote industriële vraag, maar ook doordat grote financiële instellingen soms grote shortposities innemen op de grondstof. De grondstof is volgens vele analisten hierdoor zwaar ondergewaardeerd, dit komt doordat er dus grote shortposities door deze instellingen zijn ingenomen. Als belegger kunt u hier goed mee speculeren. Beleggen in zilver is dus een verstandige keuze!

 

Aanbod m.b.t. beleggen in zilver

Over de gehele wereld zijn er vele landen die zilver kunnen produceren en dit dan ook op een geavanceerde manier doen. Het wordt wel steeds moeilijker om op een makkelijke manier zilver te winnen. In vele mijnen moet steeds dieper worden gezocht naar het metaal en dit zorgt ervoor dat het dus ook steeds duurder wordt om zilver te produceren.

Mexico is ’s werelds grootste exporteur van zilver en zoals u hieronder ziet is Peru de grootste producent van zilver als het gaat over het aantal miljoenen ounces (1 ounce is 28,35 gram).

Vroeger was zilver een ruilmiddel dat werd gebruikt om voor verschillende producten te betalen. De bemoeienis van de overheid m.b.t. zilver was toen uiteraard veel groter dan nu. Het is wel zo dat de invloed van de overheid op zilver tegenwoordig alsnog wel aanwezig is. Er geldt bijv. een hoog btw tarief als u zilver wilt gaan kopen (zilverbaren). Dit geldt echter weer niet bij zilveren munten (dit wordt gezien als verzameling).

 

Prijsanalyse

De jaarlijkse productie van zilver bedraagt ongeveer 22.000 ton terwijl de totale jaarlijkse vraag ongeveer 27.000 ton bedraagt. Het verschil wordt deels wel gecompenseerd doordat 5.000 ton wordt gerecycled.

De vraag en aanbod van zilver is dus wel in evenwicht ookal lijkt het erop dat dit op de lange termijn kan gaan veranderen. De vraag neemt namelijk vooral toe vanuit Azië. De productie wordt echter niet veel groter de komende jaren. De prijsontwikkeling van zilver kan de komende jaren dus nog flink omhoog gaan. Dit zal dan ook liggen aan het afnemende vertrouwen van beleggers in valuta’s zoals de euro of de dollar.

 

Verwachtingen zilver

Het is voor de komende jaren de vraag hoe het verder zal gaan met zilver. Het is slim om te beleggen in zilver. .0De productie van zilver zal ongeveer gelijk blijven en het zal vooral door de grotere vraag vanuit Azië komen dat de prijs verder kan stijgen. De komende 10 jaar zal dit de belangrijkste ontwikkeling zijn voor de zilverprijs. Beleggen in zilver moet dus wel door deze vraag erg winstgevend zijn!

Op de korte, maar vooral op de lange termijn geloof ik dat beleggen in zilver verstandig is en dat het met zilver erg goed kan gaan en dat er weer een nieuwe stijgende trend kan worden voortgezet. In de komende 10 jaar zal dit zeker gaan gebeuren en hier zullen vele beleggers die zich met beleggen in zilver bezig houden, blij mee zijn. Het is erg verstandig om te beleggen in zilver.

Beleggen in zilver heeft dus een goede mogelijkheid om erg winstgevend te zijn. Begin dus vandaag nog met beleggen in zilver!