Alles over korte termijn beleggen!

Dat veel mensen beleggen is bekend. Maar korte termijn beleggen is nog niet heel lang bekend. Korte termijn beleggen wordt ook wel speculeren genoemd. Je gaat uit van de beurs en hoopt dat je aandeel in de hoogte of juist laagte zal schieten, zodat het in jouw voordeel uitpakt. Korte termijn beleggen geldt voor mensen die liever niet te lang willen wachten na het investeren van hun geld. Laten we het korte termijn beleggen eens wat beter onder de loep nemen. Het is immers niet altijd even eenvoudig. Dus, wat zijn de voordelen van korte termijn beleggen en hoe gaat het precies in zijn werk?

 

Traden of speculeren

Korte termijn beleggen heeft de namen traden en/of speculeren gekregen. In tegenstelling tot lange termijn beleggen, gaat het er bij korte termijn beleggen om dat je probeert te gissen naar welke aandelen voordelig uit kunnen gaan pakken in het vervolg. Dagelijks kun je tips meekrijgen om aandelen te kopen of juist te verkopen. Dit hangt volledig af van de richting, waarnaar de beurs op die bewuste dag gaat.

Hoewel het niet heel logisch klinkt, heeft korte termijn beleggen vrijwel niets te maken met het bedrijf waarvan de aandelen worden verhandeld. Bij korte termijn beleggen is het namelijk juist het doel om to gissen naar de richting, die de beurs op een bepaalde dag uit zal gaan. Chic gezegd moet het sentiment van de beurs voorspeld worden, wanneer men zich bezighoudt met het korte termijn beleggen.

 

Verschillende technieken met korte termijn beleggen

Korte termijn beleggen kan op verschillende manieren worden uitgevoerd. Immers, er zijn verschillende technieken die je kunt volgen en op die manier een voorspelling kunt doen naar hoe de beurs hopelijk zal veranderen. De technieken die we tegenkomen, zijn zeer technisch bij het korte termijn beleggen.

De technische analyse bekijken van een bepaalde beurs is een techniek bij korte termijn beleggen. Andere gebruikte technieken zijn de candlestickmethode, maar ook de Elliot Wave wordt wel eens toegepast bij korte termijn beleggen.

korte termijn beleggen

 

Doel van korte termijn beleggen

Het uiteindelijke doel van beleggen is vrij logisch: winst maken. Maar bij korte termijn beleggen in het bijzonder, is het de bedoeling om deze winst op de beurs zo snel mogelijk te behalen. Er wordt geanticipeerd op de snelle veranderingen, die zich op de beurs voordoen.

Korte termijn beleggen is absoluut het tegenovergestelde van lange termijn beleggen. Bij lange termijn beleggen is het immers de bedoeling om een mooie aangroei van jouw persoonlijke vermogen te realiseren. Je zoekt een bedrijf uit, waarvan jij denkt dat de toekomst er zeer mooi uit zal zien. De aandelen zullen, in jouw ogen, over vier of vijf jaar in waarde gestegen zijn, zodat jij hiervan kunt profiteren. Bij korte termijn beleggen hoop je op uitschieters binnen enkele weken of zelfs maanden, zodat je hier op korte termijn veelvuldig gebruik van kunt maken in de vorm van geld. Het is natuurlijk maar de vraag hoe je dit snel kunt realiseren.

 

Speculeren is eenvoudig, maar wel ingewikkeld

Natuurlijk, speculeren naar welke beurzen zullen stijgen is te doen, maar het is de kunst om hier veel winst mee te maken. Dit is namelijk iets waar veel mensen in het verleden moeilijkheden mee hebben gehad. Speculanten gokken nog wel eens op de verkeerde beurs, wat uiteraard nadelig uitpakt bij korte termijn beleggen. Je kunt je geld op die manier voor een groot deel kwijt raken.

Diezelfde speculanten moeten ook veel geld uitgeven aan beursorders. Er vinden veel transacties plaats. Deze moeten dus wel een mooi bedrag opleveren, wanneer een speculant winst wil halen uit zijn proces van korte termijn beleggen. Op zich is het dus niet heel moeilijk om te speculeren, maar het proces steekt ingewikkeld in elkaar wanneer je veel winst wilt behalen.

 

Voordeel voor korte termijn beleggen

Natuurlijk is korte termijn beleggen op zich niet slechter of minder nuttig om te doen dan lange termijn beleggen. Integendeel, lange termijn beleggen kan ook zeer ingewikkeld zijn om lang vol te houden. Je wilt snel winst nemen op de aandelen die je reeds hebt, wanneer ze enigszins winst hebben opgeleverd. Dit komt doordat je in de media veel leest en hoort. Het is zaak om zo lang mogelijk te wachten, maar natuurlijk niet te lang. Aandelen die slecht presteren worden nog wel eens te lang in de portefeuille gelaten door beleggers. Korte termijn beleggen is op dit vlak dus weer een stuk handiger.

Kortom, korte termijn beleggen kan heel goed van pas komen. Zorg wel dat je niet te veel risico neemt, want korte termijn beleggen komt meestal enkel en alleen aan op speculeren.