Lange termijn beleggen is iets dat bij de broker Plus500 ook op een goede manier kan worden gedaan.

Plus500 staat bekend om vooral goed te zijn voor de korte termijn, maar juist voor de lange termijn zijn er ook erg veel mogelijkheden bij de broker Plus500! Het beleggen bij Plus500 op de korte termijn is iets waar u het beste voor kunt kiezen. De reden hiervoor is dat er simpelweg al op een korte termijn van bijvoorbeeld een dag al bijvoorbeeld 10% winst kan worden behaald. Dit komt door de hefboom die beschikbaar is bij de broker. Hierdoor wordt de koopkracht van effecten enorm vergroot. Ikzelf richt me ook vooral op het korte termijn beleggen bij de broker Plus500. het is echter ook mogelijk om beleggen op de lange termijn bij Plus500 mogelijk te maken!

 

Verlooptermijnen

Om aan lange termijn beleggen te doen, kan er het beste worden gekeken naar aandelen die geen verlooptermijn hebben. Zowel grondstoffen, indexen en valuta’s hebben verlooptermijnen. Doordat er verlooptermijnen zijn kan er dus niet aan lange termijn beleggen worden gedaan. De positie wordt na bijvoorbeeld 3 maanden automatisch verkocht of u nou verlies of winst heeft. Het lange termijn beleggen kan dan dus maar tot een periode van 3 maanden.

De verlooptermijn is dus altijd iets dat het lange termijn beleggen in de weg zal staan. Er moet dus worden gekeken naar producten die geen verlooptermijn hebben. Hierbij bieden aandelen de beste uitkomst. Aandelen bij Plus500 hebben geen verlooptermijn. Hierdoor is het eenvoudig om lange termijn beleggen mogelijk te maken.

 

Kosten of opbrengsten bij lange termijn beleggen

Bij elke broker, dus ook bij Plus500 moeten er overnachtingkosten worden betaald als u een positie heeft openstaan. Het grote voordeel van Plus500 is alleen dat er bij het gaan van short, juist overnachtingkosten worden ontvangen. Het gaat hierbij als het ware om negatieve overnachtingkosten. U ontvangt dus elke nacht een bepaald percentage bijv. 0,01% over de waarde van uw positie! U heeft nu dus opbrengsten uit het overnachten. Lange termijn beleggen is op deze manier dus juist erg voordelig. Het lange termijn beleggen is dus vooral erg voordelig bij het shorten van aandelen!

 

Voorbeeld lange termijn beleggen

Om u een idee te geven hoe winstgevend het lange termijn beleggen wel niet kan zijn, heb ik het onderstaande voorbeeld voor u weergeven.

Lange termijn beleggen

Wanneer u voor €500,- het aandeel RIM had geshort in februari 2011, had u nu meer van €20.000,- gehad!!!. Dit is nog zonder de overnachtingpremies die u ontvangt. Deze premies zijn in 1,5 jaar tijd ook opgelopen tot zo’n 4x de eerste investeringswaarde. het gaat hierbij dus om zo’n €2000,- dat er nog is bij komt!

Wanneer u het aandeel RIM voor €5000,- had geshort, had u nu dus meer dan €200.000,- ! Het lange termijn beleggen komt het beste tot zijn recht bij dit soort posities. Ook u kunt dit soort bedrijven vinden en nu gaan shorten. Denk bijvoorbeeld aan een aandeel dat slechte cijfers presenteert of juist veelte hard groeit in vergelijking met wat normaal is. Zoals Apple in september 2012.

 

Conclusie bij lange termijn beleggen

Lange termijn beleggen is iets dat goed kan worden uitgevoerd bij Plus500. De reden hiervoor is dat er kan worden gekozen uit honderden verschillende producten. Als er wordt gekozen voor short zijn overnachtingkosten geen probleem en behaalt u juist winst op de overnachtingen!