Wilt u weten hoe u veilig kunt beleggen?

U wilt weten hoe u veilig kunt beleggen? Dan bent u aan het juiste adres. Veilig beleggen is een ultieme droom van elke belegger. Veilig beleggen is moeilijker dan gedacht en er komt veel bij kijken. Wilt u als beginner of ervaren belegger weten hoe u veilig kunt beleggen? Er zijn hier heel veel tips en trucs voor.

 

Waarom beleggen in?

U wilt veilig beleggen en veel rendement behalen. Het is belangrijk dat u van te voren weet waarom u wilt beleggen in een bepaalde markt. Er zijn namelijk veel verschillende markten waarin u kunt beleggen. U kunt beleggen in: aandelen, opties, valuta’s, indices, ETF’s en grondstoffen. Heeft u weleens nagedacht waarom u bijvoorbeeld aandelen heeft gekocht? Of waarom u juist Apple aandelen heeft gekocht in plaats van Samsung aandelen?

 

Tips voor succesvol beleggen

Is het werkelijk mogelijk om succesvol en veilig te beleggen? Het is zeker mogelijk om succesvol en veilig te beleggen als u onderstaande tips en het stappenplan goed doorneemt. Het is echter niet zo dat u altijd succesvol en veilig kunt beleggen. Maar met de tips en trucs die hieronder worden beschreven kunt u dit in veel gevallen makkelijker realiseren.

Heeft u weleens nagedacht waarom koersen bijvoorbeeld stijgen of dalen? Koersen moeten stijgen om te kunnen dalen en andersom. U als belegger moet hier een veilige manier van vinden om hier veel rendement mee te behalen. Heeft u weleens nagedacht waarom koersen bijvoorbeeld stijgen? We nemen als voorbeeld het bedrijf Apple.

Waarom en wanneer zou de koers van Apple kunnen stijgen of dalen? De koers van Apple kan stijgen wanneer Apple bekendmaakt dat Apple een gloednieuw product op de markt gaat brengen waar al meer dan 10 miljoen pre-orders van verkocht zijn. Wanneer het product dan uitkomt is er een hele grote kans dat de koers van Apple flink zal gaan stijgen. U als belegger kunt hier dan veel mee verdienen door de aandelen van Apple op het juiste moment te kopen en te verkopen.

De koers van Apple kan dalen wanneer bijvoorbeeld bekend wordt gemaakt dat Apple afgelopen kwartaal verlies heeft gedraaid op verschillende producten en het niet gegarandeerd is dat Apple nog zal bestaan in de toekomst. Als dit bekend wordt gemaakt en u ziet dit op het nieuws, dan moet u Apple aandelen niet kopen maar ‘shorten’. Shorten houdt in dat u denkt dat de koers van Apple gaat dalen en door te gaan shorten kunt u hier ook veel winst mee behalen.

 

Samenvatting

Hieronder ziet u een stappenplan van veilig en succesvol beleggen. Dit zal u beter op weg helpen om veilig en succesvol te beleggen in verschillende markten.

Stap 1: Wat is mijn budget? En kan ik dit geld ook echt missen?

Stap 2: Wil ik beleggen op de korte of juist de lange termijn?

Stap 3: Wat is de reden dat ik wil beleggen in bijvoorbeeld Apple? ( vooraf onderzoeken en analyseren )

Stap 4: Wat is het juiste moment om de aandelen te verkopen?