Denkt u er over na om niet langer in loondienst te gaan werken, maar iets voor uzelf te beginnen? Er bestaan uitstekende redenen om uw baas aan te geven dat u niet langer bij het bedrijf zal blijven werken, maar dat u zelf aan de slag gaat om uw inkomen te verdienen. Wij zetten er 5 op een rij.

 

Autonomie

In loondienst bent u afhankelijk van het ‘hokje’ dat krijgt toebedeeld. U voert bepaalde taken uit en uw collega neemt de volgende taak voor zijn of haar rekening. U kunt zich alleen richten op bepaalde klanten, ook wanneer u ziet dat uw collega er minder goed mee omgaat en u daar kansen ziet de dienstverlening te verbeteren. Eenmaal uit loondienst heeft u de volledige autonomie en bent u eigen baas over wat u wel of niet doet.

 

Uitdagend werk

In loondienst gaat u iedere dag naar hetzelfde kantoor, of neemt u plaats in de werkomgeving die u als geen ander kent. Eenmaal uit loondienst bent u vrij te werken waar u wilt en kunt u nieuwe uitdagingen aangaan. Bezoek klanten en ga langs bij bijvoorbeeld een netwerkborrel. Ontmoet andere ondernemers en zorg ervoor dat u buiten de voor u bekende comfort zone kunt stappen. U zorgt voor uitdagend werk, waar u bij slagen meer voldoening uit kunt halen.

 

Waardevolle vrijheid

Eenmaal uit loondienst heeft u de vrijheid om te doen wat u wilt. U kunt tijd investeren in het lezen van een goed boek of een artikel op het internet, zonder dat u uw baas hoeft te verantwoorden hoe dat uiteindelijk tot uiting zal komen in de resultaten. U heeft de vrijheid om daar te investeren waar u in gelooft, om uiteindelijk te werken aan toegevoegde waarde. De vrijheid biedt u tevens de mogelijkheid zelf uw vergoeding uit te onderhandelen, met de diverse klanten waarvoor u werkt.

 

Veel ervaring opdoen

U kunt eenmaal uit loondienst allerlei ervaringen opdoen. Werk met andere zelfstandigen aan een project, of spreek met hen over hoe zij projecten aanpakken. Leer jonge ondernemers kennen of zoek juist de ervaren ondernemers een keer op. Doe ervaringen op met allerlei verschillende mensen en slaap een keer lekker uit, of werk aan de andere kant tot laat in de avond door. U doet verschillende ervaringen op, om uzelf beter te leren kennen en uiteindelijk zo productief mogelijk aan de slag te gaan met het werk dat u heeft liggen.

 

Werk aan een passief inkomen

In loondienst werkt u een bepaald aantal uren, in ruil voor een salaris dat u ontvangt. Werkt u een uur meer of minder? Dan ziet u dat direct terug in het salaris dat u ontvangt. Werk als ondernemer aan een passief inkomen, waarmee u ervoor zorgt dat u ook betaald kunt blijven krijgen op het moment dat u het werk even neer wilt leggen. Start een webwinkel op, of zorg er met een andere onderneming voor dat u de daadwerkelijke arbeid uit handen kunt geven. Een passief inkomen kunt u alleen verdienen zodra u uit loondienst bent, dus neem de stap en ga ook zelf het avontuur aan.