Er zijn tegenwoordig nog maar weinig mensen die hun gehele loopbaan bij hetzelfde bedrijf verslijten. De gemiddelde arbeidstijd bedraagt in de Verenigde Staten inmiddels minder dan vijf jaar. Toch is het nog erg interessant om promotie te krijgen binnen u bedrijf. Een dergelijke promotie gaat vaak gepaard met nieuwe functies, verantwoordelijkheden en een hoger salaris. Dit artikel gaat in op vijf verschillende tips die u kunnen helpen om een hogere functie te gaan bekleden.

 

1.  Vrees geen ingewikkelde opdrachten

Grijp elke kans aan die u krijgt en wijs vooral geen opdrachten af omdat deze aanvankelijk te moeilijk lijken. Door hierbij uit uw nieuwe kansen en opdrachten aan te grijpen, kunt u aantonen dat u de juiste instelling hebt. Daarbij leert men over het algemeen het meeste wanneer er buiten de comfortzone wordt gestapt. Ook is kan het hierbij lonend zijn om de biezen te pakken en te verhuizen naar een andere plek. Wanneer u dergelijke uitdagingen met beide handen aangrijpt en overwint, dan zult u op termijn meer kansen verwachten.

2.  Maak uzelf onmisbaar door uw werkzaamheden

Zorg er altijd voor dat u perfect werk aflevert om zo ook perfecte resultaten te kunnen behalen. Wanneer u met uw werkzaamheden de efficiency kan bevorderen, de kosten kunt verlagen, de doorstroom kunt verbeteren, etc., dan maakt u uw toegevoegde waarde duidelijk zichtbaar binnen het bedrijf. Met dergelijke resultaten kunt u aantonen dat u hard werkt om de doelstellingen van het bedrijf waar te maken.

3.   Succes behaald u nooit alleen

Het is erg belangrijk om te beseffen dat het vaak onmogelijk is om geheel alleen succes te behalen. In een bedrijf vormen alle werknemers een team om zo aan de doelstellingen te kunnen voldoen. Probeer altijd een positief werkklimaat te creëren, waarin het voor iedereen mogelijk wordt om goed te presteren. Behandel uw collega’s altijd met respect en sta open voor vragen en/of opmerkingen. Wie goed doet, wie goed ontvangt.

4.   Los problemen op

Probeer te gaan denken in oplossingen en niet in problemen. Maak hierbij gebruik van uw talenten om zo eerst de problemen te identificeren en vervolgens systematisch op te lossen. Toon hierbij vooral eigen initiatief en geef gerust bij uw leiding aan wanneer het efficiënter, sneller of gemakkelijker kan. Op dergelijke manieren maakt u zich onvervangbaar in een onderneming.

5.    Word een goede leider

Toon aan dat u weet wat het inhoudt om een team van collega’s effectief te kunnen aansturen. Een verhoging op de functieladder heeft immers vaak een leidinggevende functie als gevolg. Blijft continu gefocust op taken waarbij u uw capaciteiten aan kunt tonen en onderscheidt u van de rest. Hierbij moet u niet alleen denken aan prestaties, maar ook aan instelling en gedrag. Hierbij zal men continu naar de toekomst moeten kijken en hierop moeten anticiperen. Excelleren, integriteit en inspirerende eigenschappen zijn hierbij zeer belangrijke begrippen.

Het management is over het algemeen continu bezig met het zoeken van aankomend talent. Hierbij zowel voor leidinggevende als uitvoerende taken. Het succes van de organisatie hangt immers af van de werknemers. Door op deze verschillende zaken te letten, zult u dichter bij uw promotie in de buurt komen.