De euro staat onder druk, dit kan u niet ontgaan zijn!

De euro heeft al een erg moeilijke tijd achter de rug en deze tijd is nog niet voorbij! De daling van de euro is een zorgwekkende ontwikkeling die de Europese economie nog verder in gevaar kan gaan brengen! De euro werd bij de introductie door politici gezien als een sterke munt/valuta die aan de eisen kan voldoen van een muntunie. In de eerste jaren van de euro lukte het dan ook aardig om de munt stabiel te houden. Er werd zo gezorgd voor een goed en krachtig Europa.

Het begin van de kredietcrisis en de val van Lehman brothers zorgde ervoor dat de economie in de gehele wereld gevaar begon te lopen. De beurs kelderde fors en de eur/usd koers zakte vooral in begin 2009 enorm. Hieronder ziet u de ontwikkelingen m.b.t. de euro ten opzichte van de dollar. De grafiek weergeeft een periode van oktober 2004 tot nu. (Klik op de foto om deze te vergroten.)

 

Slechte situatie

De afgelopen maanden gaat het opnieuw slecht met de euro. Dit komt door ”eurolanden” die er slecht voor zijn gaan staan. Griekenland, Spanje, Italië”, Portugal en Ierland behoren tot deze landen die er slecht voor staan. De ene schuld wordt afbetaald met de andere schuld. Dit is een ontwikkeling die natuurlijk niet oneindig door kan gaan.

Zelfs ook Frankrijk en België worden genoemd als landen die potentieel gevaar lopen tot besmetting. Met besmetting wordt bedoeld, dat er het risico bestaat dat de vertrouwenscrisis en de schulden ook zullen escaleren bij deze landen. Doordat het vertrouwen in de eurozone steeds verder afneemt, is er dus een erg slechte situatie ontstaan voor de euro. In andere delen van de wereld is minder interesse om te investeren in de euro. Hierdoor vertrekt er enorm veel geld naar andere delen van de wereld.

 

Verwachtingen

De eur/usd koers is een koers die dan ook vele grote dalingen en stijgingen kent. Het is goed om te weten dat er geld kan worden verdiend met het handelen in de eur/usd koers. Doordat het namelijk zo slecht gaat met alle landen in de eurozone, is het erg waarschijnlijk dat de eur/usd nog verder omlaag zal gaan. Analisten en ikzelf geloven dat de euro weer naar de 1 kan gaan ten opzichte van de dollar.

Het is een kwestie van tijd voordat er weer een negatief bericht komt over de euro. De werkeloosheid in Spanje is veel te groot en de schulden in Griekenland zijn onhoudbaar. Hierdoor zal er hoe dan ook binnen een korte periode zomaar een land uit de eurozone kunnen vertrekken. Dit heeft grote gevolgen voor de euro en hier kunt u goed van profiteren.

 

Einde van de euro?

Er wordt door velen de laatste tijd ook steeds vaker gespeculeerd over het einde van de euro. Dit zal enorme gevolgen hebben, maar het scenario is ook niet eens zo heel vreemd meer. De mogelijkheid bestaat dat de euro binnen een bepaalde periode van bijvoorbeeld 2 jaar ophoud te bestaan. Wanneer het vertrouwen in de munt namelijk steeds minder wordt, zal het onvermijdelijk zijn dat er een verandering komt in de situatie zoals die nu is.

Het einde van de euro is dan een mogelijkheid waar u ook erg veel geld mee kunt verdienen. Wanneer de munt steeds minder waard wordt of zelfs volledig wordt afgeschaft, zal dit grote koersbewegingen met zich meebrengen. Wanneer er veel koersbewegingen zijn in een bepaalde valuta, zal het goed mogelijk zijn om hier goed mee te verdienen.

 

 

Valuta’s

Bij het handelsplatform Plus500 kunt u handelen in vele valuta’s waaronder dus ook de euro. Wanneer de situatie m.b.t. de euro verslechterd, kunt u hier grote winsten mee behalen. Handel bij Plus500 ook in de pond, de yen enz. de mogelijkheden hierin zijn er genoeg.

Houdt u alstublieft de ontwikkelingen nauwlettend in de gaten en neem een kijkje bij de categorie ”rijk worden” om ervoor te zorgen dat er duidelijkheid ontstaat over uw beeld over valuta’s en alle mogelijkheden die er zijn om rijk te worden. Ga naar Plus500 om gelijk te beginnen met winsten maken en handelen op de beurs in allerlei valuta’s. Klik op de bovenstaande banner om direct door te gaan naar Plus500.