Geld besparen (als burger)

Geld besparen willen we natuurlijk allemaal, maar wat zijn nu de beste manieren om als burger geld besparen mogelijk te maken? Je kunt natuurlijk denken aan:

  1. Bezuinigen
  2. Goedkoper eten kopen
  3. Besparen op telefoonkosten
  4. Besparen op verzekeringen
  5. Besparen op autorijden

Er zijn tal van mogelijkheden waar je geld besparen mee mogelijk kunt maken, maar hoe doe je dat? Het gaat er eerst om dat je een duidelijk beeld hebt van je vaste lasten. Je moet voor jezelf een overzicht maken van wat je maandelijkse kosten zijn. Hierbij kun je denken aan verzekeringen, eten en drinken, vervoer van en naar je werk, etc. Ook kleding hoort hier natuurlijk bij.

Houd een maand lang maar eens alle bonnetjes bij de hand en kijk ook naar de bankafschriften, want pinnen doen we ook maar al te graag. Ook daardoor zou je al kunnen bezuinigen, je kunt iedere maand een vast bedrag pinnen en van dat bedrag moet je dan de hele maand rond kunnen komen. Dat is een idee wat voor veel mensen goed werkt, zo krijg je namelijk ook beter zicht op hoeveel je uitgeeft en wat er allemaal bij komt kijken als je boodschappen moet doen.

Je kunt wel eenvoudig alles inladen en pinnen, maar als je maar een vast budget hebt dan let je op wat je koopt, of dat het wel nodig is of dat er misschien ergens een goedkopere variant verkrijgbaar is. Je gaat meer op koopjes letten en let ook meer op grote verpakkingen, deze zijn vaak voordeliger.

 

Geld besparen doe je zo!

Wil je graag tips over hoe je geld besparen mogelijk kunt maken? Deze zijn er genoeg. We hebben en een groot aantal voor je op een rijtje gezet, neem deze maar eens door en probeer zoveel mogelijk te besparen. Als je hier nu mee begint kun je ook deze week nog veel euro’s besparen:

– Geld besparen kan op vele dingen. Let eens op de boodschappen die je iedere week haalt, is het nodig dat je alles haalt? Als je een grote voorraadkast hebt, maak deze dan eerst eens leeg en haal per week alleen wat je echt nodig hebt.

– Je kunt geld besparen door goedkoper te eten, misschien houd je van lekker buitenlands eten en wil je iedere dag uitgebreid koken, daar is niets mis mee. Maar houd je iedere dag ook veel eten over en moet je dat weggooien? Dat is natuurlijk zonde, daar kun je nu op besparen. Zorg er daarom nu voor dat je weet hoeveel personen er komen eten en maak genoeg, maar niet teveel, daar kun je per dag al veel geld op besparen.

– De telefoonkosten kunnen hoog zijn, iedere maand een flinke rekening. Daar moet je nu eens goed naar kijken, een goedkoper abonnement of prepaid kunnen een goede oplossing zijn om geld besparen mogelijk te maken. Eventueel sim only wanneer je daar belangstelling voor hebt, bekijk bij ACN de mogelijkheden die waarschijnlijk goed bij je gaan passen.

– Verzekeringen, daar kun je pas echt veel geld op besparen. Je kunt verzekeringen vergelijken op het internet en reken er dan maar op dat je veel geld kunt besparen! Per verzekering kun je bij alle aanbieders kijken waar je goedkoper uit bent en dan op tijd overstappen zodat het kosteloos kan en je veel geld kunt besparen per maand, reken maar eens uit hoeveel je dan per jaar kunt besparen!!

– Auto rijden kan ook veel goedkoper. Moet je namelijk voor alle kleine stukjes de auto pakken? Fietsen is veel gezonder, zorg er voor dat je vaker de fiets neemt.

– Abonnementen afsluiten, kijk goed wat je afsluit, wat de kosten zijn en controleer eens per half jaar of dat alle abonnementen nog wel kloppen en nodig zijn. Als je iedere week tijdschriften thuis krijgt en je leest ze niet, stop er dan mee en koop ze niet meer, je kunt het geld dan beter aan andere dingen besteden.

– Besparen op zorgkosten. Iedere maand betaal je erg veel aan zorgkosten en dat lijkt alleen maar meer te worden omdat het eigen risico omhoog gaat. Vergelijk deze kosten daarom goed en dek alleen wat echt nodig is zodat je hier ook geld op kunt besparen.

 

Aanbiedingen bekijken!

Iedere winkel heeft iedere week aanbiedingen, deze kun je vaak via een folder bekijken of je kijkt op internet. Je kunt je vaak inschrijven op een nieuwsbrief en dan zorg je dat deze iedere week op tijd doorgenomen kan worden en dan zorg je natuurlijk voor een goedkoop uitje voor het gezin, of voor goedkopere kleding.

Het hoeft allemaal niet zo duur te zijn, het gaat er om dat het gezin er wat aan heeft en je moet alleen kopen wat echt nodig is want je hebt het geld hard nodig. Ook voor de kinderen die later gaan studeren heb je veel geld nodig, op kamers wonen, collegegeld, boeken en noem alle lasten maar op. Geld is daarom nooit overbodig, geef alleen uit wat je nu uit moet geven en spaar de rest.