Geld lenen voor beleggen is iets dat grote risico’s met zich meebrengt, maar uiteindelijk ook juist misschien wel heel verstandig kan zijn!

Geld lenen voor beleggen is hoe dan ook iets waar u altijd wel voorzichtig mee moet omgaan. Zorg ervoor dat u niet teveel leent en zorg ervoor dat u zeker bent van het behalen van winsten op de beurs! Het behalen van winsten op de beurs is niet voor iedereen weggelegd en om deze reden moet er ook altijd goed worden nagedacht over of het wel verstandig is om te gaan beleggen op de beurs met geleend geld!

 

Geld lenen voor beleggen verstandig?

Een tijdje terug sprak ik een vriend van me. Hij ging geld lenen voor beleggen op de beurs. Aan het begin was ik hier fel op tegen. Geld lenen voor beleggen op de beurs is iets dat niet altijd goed kan uitpakken. Het is uiteindelijk natuurlijk wel zo dat u door te lenen, ook nieuw kapitaal krijgt. Met dit kapitaal kunt u weer verschillende investeringen doen! Wanneer deze investeringen meer opleveren dan dat de lening kost, doet u het goed en maakt u dus winst!

Stel u leent een bedrag van €10.000,- tegen een rente van 4% per jaar. Stel het lukt u om in 3 jaar tijd een winst te behalen van 20%. Het verschil in percentage is 8%. U heeft nu dus 8% winst behaald over een bedrag van €10.000. Het gaat hierbij dus om een bedrag van €800,- dikke winst, door te lenen!

Er zijn natuurlijk veel grotere scenario’s mogelijk. Hierbij moet worden gedacht aan het handelen bij Plus500. Dit gebeurd met een hefboom. Hierdoor kunnen de rendementen op het ingelegde kapitaal veel groter worden dan bij normale aandelen! Het behalen van 20% winst is bij Plus500 al mogelijk in één dag!

Geld lenen kost geld, maar geld lenen kan natuurlijk ook juist geld opleveren. Het is erg goed als u dit in de gaten houdt. Voordat u besluit om geld te gaan lenen voor het handelen op de beurs, kunt u het beste een goede strategie bedenken. Een systeem waar u zeker van bent. Of is er soms een aandeel waar u zeker van bent dat gaat stijgen of juist dalen?

 

 

De afweging maken

Als u meer winst maakt dan de rente die u over de lening moet betalen, dan doet u het goed en moet u zeker geld lenen voor beleggen! Wanneer u juist minder winst maakt dan het rentepercentage, dan moet u uiteraard niet gaan lenen want dan maakt u verlies. Het rentepercentage over een lening kan enorm verschillen, wees daarom ook altijd kritisch en kijk waar u het goedkoopste kunt gaan lenen!

Het is ook belangrijk om te kijken naar de aflossingstermijn. Als het zo is dat er al na een paar weken of maanden moet worden afgelost, is dit misschien niet altijd zo verstandig. Als u snel geld nodig heeft is het hoe dan ook verstandig om uw ogen altijd goed open te houden!

 

Laatste advies

Geld lenen kost geld, maar het kan ook iets anders kosten. Als u geld wilt gaan lenen bij familie of vrienden, wees dan voorzichtig en op uw hoede. Het kan voorkomen dat er situaties ontstaan waarin er ruzies komen over de lening! Als u geld gaat lenen, is het dus verstandig om dit altijd op een verantwoordelijke wijze te doen bij een betrouwbare organisatie  met lage rentes!