Waarom geld wél gelukkig maakt….of waarom juist niet?

Geld hebben we nodig om te leven, of in elk geval om eten te kopen, het licht aan te houden en om de hypotheek te betalen. We hebben geld nodig om bepaalde producten te kopen die we begeren of benodigd zijn. Om geld te verdienen moeten we werken, maar werk vinden is vandaag de dag nogal een lastige opgave. Er moet namelijk wel werk zijn voor jou als werkzoekende.

Wellicht werk je al, maar verdien je nog niet genoeg. Dan is het handig om op een andere manier wat extra geld te verdienen. Hoe ga je dat doen? Waar haal je de tijd vandaan en wat ga je precies doen om meer geld te verdienen?

Wanneer je geen geld hebt en daardoor in de problemen raakt kun je erg stressvol aan je dag beginnen. Constant de herinnering dat het niet genoeg is, dat er niet genoeg geld op tafel komt om het brood te kopen dat je nodig hebt om te leven. Je werkt te veel, maar ontvangt te weinig. Een gegeven dat voor veel mensen geldt, helaas. Sommige mensen noemen het de maatschappij en sommige mensen noemen het slavernij.

 

Gelukkig en geluk?

Hoe je het ook went of keert. Een ieder is op zoek naar geld en wanneer je er genoeg van hebt kun je rustig ademhalen. Dus de praktische benadering van het woord geld en de uitdrukking geld maakt niet gelukkig kunnen we eenvoudig bestrijden door de mate waarin iemand niet gestresst is. Houdt het verband met geluk? Absoluut. Is geld in een direct verband te brengen met gelukkig zijn? Nee, maar geld maakt gelukkig in de zin van financiële rust. Weten dat je genoeg verdiend om je familie te voorzien in alle behoeften. Dat is ook onderdeel van geluk.

Leuk al dat geneuzel over geluk en over geld, maar hoe ga ik in vredesnaam (meer) geld verdienen? Hieronder volgen enkele tips om meer geld te verdienen en ook om meer geld te besparen. Want geld verdien je ook door ergens te minderen of zoals de overheid het noemt bezuinigen. Kijk voor meer tips omtrent geld besparen en informatie over geld en geld lenen ook eens op veiligonlinegeldlenen.nl.

● Je kunt geld verdienen met affiliate marketing wanneer je een eigen website hebt. Hier kun je dan producten verkopen voor winkels op commissie basis.

● Je kunt tweedehands producten opkopen en verkopen via websites zoals Marktplaats en eBay.

● Je kunt zelf producten fabriceren of diensten aanbieden naast je werk of als freelancer om extra geld te verdienen. Denk aan het maken van meubels en deze verkopen via bijvoorbeeld Marktplaats of eBay.

● Je kunt geld besparen en daardoor minder lasten dragen door te besparen op energie. Ook winkelen bij goedkopere supermarkten en minder vaak A merken kopen is een eenvoudige manier van geld besparen.

Bovenstaande punten kunnen je op verschillende manieren geld opleveren of besparen. Wanneer je genoeg verdiend om je levensonderhoud te financieren bewaar je de rust in huis en kun je spreken van een verkapte vorm van geluk waar geld de oplossing heeft geboden.