Wilt u een nieuwe auto kopen?

Een auto kopen is iets dat financieel lastig kan liggen. Een auto wordt namelijk al snel minder waard en zal grote kosten met zich mee kunnen brengen. Ik weet dat er velen zijn die niet het geluk hebben dat ze veel geld ter beschikking hebben.

Een auto moet alsnog natuurlijk wel worden aangeschaft. Dit kan erg belangrijk zijn voor werk of voor andere belangrijke zaken. Velen kiezen er vervolgens voor om een auto met krediet te kopen. Dit is in andere landen al de normaalste zaak van de wereld. In Nederland neemt dit ook sterk toe. Om u meer informatie te geven en u te waarschuwen over het kopen van een auto met krediet kunt u de onderstaande informatie goed gebruiken.

 

Een auto op de pof kopen!

Het heeft een negatieve lading en de meeste mensen zullen er niet om zitten te springen om dat te doen. Echter soms is er geen andere mogelijkheid en dient u gebruik te maken van de mogelijkheid om een lening af te sluiten. Het is vaak geen pretje om een lening af te sluiten. Het is wel iets wat steeds gemakkelijker gaat en ook veel meer geaccepteerd is. U kunt op verschillende manieren een lening afsluiten.

Om een lening voor een auto af te sluiten heeft de geldverstrekker of de bank een aantal gegevens van u nodig. Allereerst is het netto inkomen van belang. Uw inkomsten bepalen grotendeels de mogelijkheden. Daarnaast zijn de kosten van groot belang. Alle uitgaven die u doet. Dit zijn allereerst uw woonlasten. U betaald hypotheek of u betaald huur.

Als u hypotheek betaald mag u de maandelijkse fiscale teruggave van de hypotheekrente betalingen afhalen. En als u huursubsidie krijgt mag u die van de huur afhalen. Daarnaast dient u ook op te geven of u nog andere leningen of verplichtingen heeft. Dit kan dus de rentebetalingen aan een krediet zijn of bijvoorbeeld een alimentatie betaling. De inkomsten worden verminderd met de uitgaven en op basis van het saldo wordt bepaald hoeveel geld de geldverstrekker of de bank aan u maximaal wil gaan lenen.

Als alle gegevens bekend zijn dan zal de geldverstrekker of de bank bepalen hoeveel u maximaal mag lenen van hun. Per bank en geldverstrekker kan dit verschillend zijn. De bedragen liggen meestal wel dicht bij elkaar. Daarnaast verschillen vaak de rente percentages die u betaald per bank.

 

Soorten krediet…

Zelf bepaalt u natuurlijk bij welke bank u geld gaat lenen en waar u uw lening of krediet gaat afsluiten. Daarnaast kunt u ook zelf kiezen welke leensoort u kiest. U kunt kiezen voor een doorlopend krediet of een persoonlijke lening. Naast de maandelijkse lasten verschillen deze twee vormen vooral in de aflossing verplichting en de rente die betaald. Bij een doorlopend krediet wordt de rente iedere maand opnieuw bepaald. Bij een persoonlijke lening staat de rente vast voor de gehele periode dat u een lening heeft bij hun.

Bij een doorlopend krediet heeft u de vrijheid om de ene maand heel veel of zelfs het gehele openstaande saldo in te lossen, bij een persoonlijke lening is het vooral het schema wat bepaald wat u iedere maand moet aflossen. Omdat bij een persoonlijke lening het maandbedrag uit rente en aflossing bestaat zijn de maandlasten hierbij een stuk hoger. Bij een doorlopend krediet bent u alleen verplicht om de rente te betalen over het openstaande saldo van de lening.

Voor uw maandlasten is dit laatste natuurlijk het meest aantrekkelijk. Voor de lange termijn is de keuze voor een persoonlijke lening vaak beter. U betaald iedere maand naast de rente ook een aflossing en hierdoor ontstaat de situatie dat u over een paar jaar verlost bent van de lening en dat is dan wel een heerlijk gevoel.

Zeker als u voor een auto een lening gaat afsluiten is het te adviseren om een persoonlijke lening te kiezen. U kunt dan iedere maand een aflossing doen en zo over een paar jaar weer een nieuwe auto gaan kopen. Want over een paar jaar zal uw auto het misschien niet meer zo goed doen als nu. En stel dat u dan nooit een aflossing heeft gedaan. Dan heeft u nog wel een lening, maar geen auto meer. En dat is natuurlijk een pijnlijke zaak. Dan betaald rente voor iets wat u niet meer heeft. En dan kunt u op dat moment pas beginnen met het aflossen van de lening.

Ook is het zo dat veel banken als u de auto verpand een rente korting geven. U bent dan goedkoper uit! U geeft dan het eigendomsrecht eigenlijk aan de bank. Uiteraard blijft u de gebruiker van de auto en ook de eigenaar. Echter als u de lening niet meer kunt betalen dan kan de bank beslag leggen op de auto. Dat pandrecht heeft u aan hun gegeven.

 

Denk goed na!

Als u dus een lening gaat afsluiten denk dan goed na wat u doet en laat u goed informeren! Ga niet direct in op een lening voorstel bij een autodealer puur en alleen omdat u het geld dan kunt krijgen om die prachtige auto te gaan rijden.

U kunt een goed advies inwinnen bij een bank. Een bank heeft echter maar een smaakje om het zo te zeggen. Een bank zal alleen zijn eigen producten gaan aanbieden aan zijn klanten. En dat is natuurlijk logisch. Zeker aangezien ze niets anders hebben.

Wat u beter kunt doen is om naar een assurantie tussen persoon te gaan die ook leningen aanbiedt. De adviseur kan uw situatie bekijken en u adviseren bij welke bank u het beste terecht kunt en ook bij welke bank u de beste voorwaarden heeft. Daarnaast is het voor de assurantie tussen persoon ook gemakkelijker om u te helpen aan de beste bank.

Op het internet kunt u zichzelf aardig inlezen en ook ontdekken wat uw mogelijkheden zijn. Op het internet zijn de tarieven vaak erg laag. Echter zijn alle voorwaarden helemaal duidelijk voor u? En krijgt u het juiste advies? Dat is maar de vraag!

Ga niet over een nacht ijs als u een lening gaat afsluiten voor een auto. Denk hier goed over na. Laat de auto die u graag wilt kopen gewoon even reserveren! Ga dan uw mogelijkheden op een rij zetten en kies dan voor de juiste lening.

 

Nog een laatste advies…

Kies voor een all risk auto verzekering als u een auto gaat kopen met een auto lening. Stel dat u onverhoopt door eigen schuld betrokken raakt bij een (eenzijdig) ongeluk. Dat is natuurlijk al vervelend genoeg. Echter als u geen geld krijgt van de verzekering om een andere auto te kopen als deze total loss is dan is het wel erg zuur.

U heeft dan een hoge auto lening waar u nog jaren voor moet betalen en u heeft geen auto meer. Dus denk hier goed aan als u een auto gaat kopen met een auto lening.

Veel auto rijplezier toegewenst!