De verschillen tussen rijk en arm

De verschillen tussen de rijken en armen zijn in Nederland niet heel erg groot in tegenstelling tot andere landen. Vroeger waren er wel grote verschillen tussen arme en rijke mensen. Rond het jaar 1900 waren er grote verschillen en na de Tweede Wereldoorlog verdwenen de verschillen steeds meer.

Na de 2e Wereldoorlog leefden de rijke mensen erg goed. Ze hadden grote huizen, veel sieraden en kochten dure kleding. De arme mensen moesten allemaal werken om rond te komen en zelfs kinderen vanaf 10 jaar moesten meewerken om brood op de plank te krijgen. De armen werkten bij de rijken en de verschillen werden steeds groter en groter. U weet uiteraard dat de kans dat rijke mensen meer geld kunnen verdienen vele malen groter is dan arme mensen. Geld maakt geld en daardoor werden de verschillen veel groter.

Nu in het jaar 2014 zijn de verschillen tussen rijk en arm niet al te groot. Uiteraard zijn er nog steeds arme mensen die van hun sociale uitkering moeten leven of net kunnen rondkomen van hun bijstand. Maar u kunt niet meer zoals vroeger een rijke familie op afstand herkennen. De arme mensen kopen soms in dezelfde winkel hun kleding en doen hun boodschappen als de rijke mensen.

 

Hoe worden mensen rijk?

Iedereen wil natuurlijk weten hoe iemand rijk kan worden. Maar rijk worden is voor veel mensen onmogelijk en in deze tijden van crisis is het nog moeilijker. Veel bedrijven gaan failliet en veel gezinnen zijn hier de dupe van. U moet zich realiseren dat wanneer u voor een werkgever werkt, u nooit echt rijk kunt worden. U zult met een modaal inkomen uw kosten betalen en misschien een klein beetje sparen. Mensen die echt rijk willen worden of veel willen bezitten, werken niet voor een werkgever, maar starten hun eigen business en werken voor hun eigen toekomst. Niet voor de toekomst van de werkgever.

Door een eigen business te starten, heeft u de touwtjes in handen. U kunt bepalen hoe en op welke manier u iets wilt uitvoeren. Wanneer u uw eigen business hebt, kunt u genieten van alle belastingvoordelen en is er een veel grotere kans dat u aan het eind van de maand meer geld overhoudt, dan wanneer u voor een werkgever gaat werken. Doordat u elke maand meer geld overhoudt, kunt u veel meer investeringen doen en bijvoorbeeld investeren in vastgoed. Veel ondernemers die na de Tweede Wereldoorlog in vastgoed hebben geïnvesteerd, zijn nu heel erg rijk. Ze lieten de armen voor zich werken, hielden elke maand veel meer geld over en investeerden dit bijvoorbeeld in huizen en winkels. Nu tientallenjaren later zijn deze huizen en winkels heel veel waard.

 

Hoe blijven mensen arm?

Arm blijven is meestal een keuze. Er zijn zoveel mogelijkheden om te ontsnappen uit de vicieuze cirkel. U moet niet vergeten dat het ook uw recht is om goed te leven en dat u slechts eenmaal de kans heeft om op deze wereld uw dromen waar te maken. Arme mensen blijven meestal werken voor een werkgever en krijgen minimum betaald, omdat ze bijvoorbeeld geen opleiding hebben genoten.

Arme mensen krijgen minimum betaald en moeten met hun minimale inkomen alle kosten betalen en houden eind van het maand bijna niets over om opzij te leggen. Arme mensen kunnen ervoor kiezen om bijvoorbeeld een opleiding te volgen om hierdoor een betere baan te krijgen en elke maand meer te verdienen. Het is uiteraard geen schande dat er arme mensen zijn op deze wereld, maar ook arme mensen kunnen rijk worden. De eerste optie is beginnen met een relevante opleiding en uzelf blijven ontwikkelen. Hierdoor kunt u een betere baan krijgen en elke maand geld opzij leggen. Door elke maand geld opzij te leggen kunt u bijvoorbeeld beleggen in aandelen, opties, grondstoffen etc.

 

Interview met een miljonair

Hoe worden mensen miljonair? Denkt u nooit bij uzelf waarom uw buurman of werkgever miljoenen bezit en u elke maand moeilijk rondkomt? Waarom zijn zij wel miljonair en waarom bent u afhankelijk van uw salaris? Om het voor u allemaal duidelijker te maken, kunt u hieronder het interview met een miljonair bekijken.

 

Kunt u zich voorstellen? Wie bent u en wat doet u?

Ik ben Gert van Duijn en ben 52 jaar oud. Ik ben op mijn 16e begonnen met werken, omdat ik toen gestopt was met school. Veel van mijn klasgenoten gingen studeren en ik koos ervoor om te werken. Nu, jaren later, heb ik mijn eigen bedrijf met meer dan 40 medewerkers in dienst.

 

Hoe bent u begonnen met uw carrière?

Zoals u hierboven heeft gelezen, ben ik begonnen met werken op mijn zestiende. Ik zag toen het nut van een opleiding niet in en was vastberaden om te werken. Ik was 16 jaar, had geen opleiding en had ook weinig ervaring. Via een familielid had ik na 2 weken solliciteren mijn eerste sollicitatiegesprek en na 3 dagen kreeg ik te horen dat ik was aangenomen voor de functie schoonmaakmedewerker. Ik heb 4 jaar lang kantoren, wc’s, hotelkamers en nog heel veel andere dingen schoongemaakt. Toen ik 20 jaar was, werd ik facility-manager en kon voor mij het echte werk beginnen. Ik heb ruim 10 jaar als facility-manager gewerkt bij verschillende bedrijven en merkte toen op dat het voor mij tijd was om voor mezelf te beginnen. Ik had ruim 14 jaar ervaring opgebouwd en wist als geen ander hoe ik in deze branche te werk moest gaan.

Een bedrijf beginnen is heel makkelijk, maar een bedrijf winstgevend maken is pas het echte werk. Daarom koos ik ervoor om een failliet bedrijf over te nemen die al een groot klantenbestand had. Ook zocht ik een partner die op het gebied van financiën en verkoop mij kon bijstaan. Wij hebben toen samen een bedrijf overgenomen met een groot klantenbestand en hebben nu ruim 40 medewerkers in dienst. Ik werk nu in mijn eigen bedrijf als algemeen directeur en investeer elk jaar weer in mijn bedrijf om nog groter te worden.

 

Hoe bent u miljonair geworden?

Toen ik net 16 was geworden, had ik altijd al de drang om miljonair te worden en veel te bereiken in het leven. Maar dit was veel moeilijker dan dat ik in eerste instantie had gedacht. Ik dacht hoe harder ik werk, hoe meer overuren ik maak, hoe sneller ik miljonair word. Ik kwam er jaren later achter, dat dit juist niet de meest gunstige methode is om miljonair te worden. Ik heb toen gekeken hoe andere miljonairs, miljonair zijn geworden.

Miljonairs werken niet voor geld, maar laten geld voor zich werken. Toen ik nog als schoonmaakmedewerker of als facility-manager werkzaam was, was ik elke maand afhankelijk van mijn salaris en hiermee kon ik al mijn rekeningen betalen. Ik kon met moeite elk jaar op vakantie en na mijn vakantie moest ik weer keihard aan het werk. Nu ik mijn eigen bedrijf heb, heb ik nu ruim 40 medewerkers in dienst die hard voor mij werken en geld voor mij in het laatje brengen. Ik heb nu ruim 22 jaar lang mijn eigen bedrijf en kan nu met trots mededelen dat ik miljonair ben geworden. Ik heb 22 jaar geleden een bedrijf opgericht met het gevoel dat ik geld voor me wilde laten werken en ik niet meer voor geld wilde werken.

 

Waarom denkt u dat heel veel medewerkers/consumenten niet hun eigen bedrijf starten?

De reden dat medewerkers en/of consumenten niet hun eigen bedrijf starten, is omdat zij niet de risico’s willen of durven nemen. Het is natuurlijk niet zo dat wanneer je een eigen bedrijf start, je de kans hebt om na een paar jaar miljonair te worden. Er zijn ook heel veel bedrijven die na 2 jaar failliet worden verklaard door de rechtbank en ook achterblijven met een restschuld van € 2 miljoen. Dit is ook de grootste drempel waarom consumenten niet hun eigen bedrijf willen of kunnen starten. Om een eigen bedrijf te starten moet je natuurlijk beschikken over de financiële middelen, ondernemerschap en leidinggevende kwaliteiten.

Het is natuurlijk niet voor iedereen mogelijk om een eigen bedrijf te starten, maar heel veel mensen denken dat wanneer ze miljonair zijn of een vermogen bezitten, ze veel gelukkiger worden. Geld maakt absoluut niet gelukkig, maar maakt het leven alleen veel makkelijker. Daarom mijn tip: heb je niet de kans of mogelijkheid om een eigen bedrijf te starten? Geniet dan van je werk en probeer er elke dag het beste van te maken!