Het is altijd van belang om al uw geldzaken op orde te hebben!

Niets is vervelender dan mensen of bedrijven die u herinneringen en aanmaningen sturen. Nog erger is het, als u te maken krijgt met een incassobureau of een deurwaarder. Echter soms is het niet anders en het kan voorkomen dat u meer nota’s en uitgaven heeft dan uw bankrekening aankan. Dat is bijzonder vervelend, want dat brengt onnodige stress met zich mee en mogelijk ook nog extra kosten waar u niet op zit te wachten. Neem het onderstaande goed door en zorg ervoor dat uw geldzaken op orde komen!

 

Doorlopend krediet

Een oplossing hiervoor is om een doorlopend krediet te nemen. Een vangnet als u net even op uw salaris moet wachten of op uw vakantiegeld of dertiende maand. Dan is het wel een fijn gevoel dat u gewoon alles netjes kunt betalen en dat u nergens achteraan hoeft. U betaald dan geen extra kosten voor herinneringen en aanmaningen. Helaas betaalt u wel kosten voor het saldo wat u heeft opgenomen, u betaald de rente.

Wat nog een nadeel van een doorlopend krediet is, is dat u er mogelijk sneller en gemakkelijker gebruik van gaat maken dan eigenlijk uw eerste bedoeling was. U neemt bijvoorbeeld opeens geld op voor een vakantie of om mooie kleren te kopen. Zelfs als u de vakantie of de nieuwe kleren in de uitverkoop heeft gekocht, dan worden ze toch nog duurder dan u had gedacht.

Het inlossen van het doorlopend krediet wordt ook door velen niet gedaan. Dat is bijzonder vervelend, want u blijft dan namelijk wel steeds rente betalen over het geleende geld. Het is natuurlijk geen grote ramp als u een klein negatief saldo heeft. Echter het is minder verstandig. Wij willen u niets voorschrijven en wij weten dat het soms niet anders kan, maar het beste kunt u een groot saldo opbouwen op uw spaarrekening. Hierover betaalt u geen rente, maar hierover ontvangt u natuurlijk rente. Uw geldzaken op orde krijgen is iets dat voor uzelf erg belangrijk moet zijn! Wanneer u rente ontvangt voelt dit natuurlijk ook beter.

Dus als u een appeltje voor de dorst nodig heeft dan is een doorlopend krediet of een roodstand faciliteit op uw betaalrekening een goede optie om de hoogste nood op te vangen. Het is natuurlijk beter om een goed gevulde spaarrekening te hebben. Echter wij weten dat, dat niet altijd mogelijk is. Soms heeft u periodes dat alles achter elkaar kapot gaat en het saldo als sneeuw voor de zon wegsmelt. Krijg uw geldzaken op orde, doe dan ook uw uiterste best hiervoor!

 

Bezuinigen

Een andere oplossing is dan ook bezuinigen. Het voelt voor u veel beter als u uw geldzaken op orde heeft. U slaapt beter en zit lekkerder in uw vel. Zorg er daarom ook voor dat als u wat moeilijkere tijden heeft, u niet teveel gaat uitgeven. Er kunnen op vele verschillende dingen worden bezuinigd. Als u er financieel dan ook niet goed voorstaat, is het verstandig om dit in uw voordeel te gebruiken en dus op deze vele punten te gaan bezuinigen. Door bezuinigen is het hoe dan ook wel eenvoudig om uw geldzaken op orde te krijgen.

Bezuinigen kan vooral makkelijk op eten. Koop uw boodschappen bij de Lidl of bij andere goedkopere supermarkten dan bijv. Albert Heijn. Probeer ook verschillende etenswaren met elkaar te vergelijken. U kunt zeker weten een euro of 20 per maand besparen door goed te letten op waar en wat voor eten u koopt. Besparen op telefoonkosten, abonnementskosten is ook makkelijk om voor elkaar te krijgen. Als u bijvoorbeeld een betaalde krant ontvangt zoals het algemeen dagblad, is het verstandig om dit in de toekomst niet meer te doen. Kijk in plaats daarvan op het internet. Op telefoonkosten, internetkosten, energie, water en licht valt goed te bezuinigen als u de verschillende aanbieders met elkaar vergelijkt. Uw geldzaken op orde krijgen kan snel gebeuren via deze manier.

Let ook goed op welke verzekeringen u heeft en of het verstandig is om met bepaalde verzekeringen door te gaan. Komt het misschien beter uit als u iets minder goed verzekerd bent voor de tandarts?. Dit ligt aan uzelf en het is dan een goed plan om te kijken naar uw gebit en hoe deze ervoor staat.

Er worden vooral ook veel kosten gemaakt met uitgaan, vakanties en alle andere leuke dingen in het leven. Als u er financieel minder goed voorstaat is het misschien beter om dit aan te pakken en hier minder geld aan uit te geven. Uw geldzaken op orde hebben is iets dat erg belangrijk is en u kunt ook daarom beter hiervoor kiezen!

 

Inkomen vergroten

Als u niet wilt bezuinigen, zult u meer inkomsten moeten creëren. Dit kan door meer te gaan werken of bijvoorbeeld af en toe iets bij te klussen. Veel beter zou het zijn, als u zich gaat verdiepen in Plus500 en de manier waarop er hiermee meer geld kan handelen. Rijk worden is mogelijk en bezuinigen is misschien niet altijd de beste optie voor u.

Kijk anders verder op de startpagina en zorg ervoor dat u goed op de hoogte bent van alle mogelijkheden die een handelsplatform zoals Plus500 u kunt bieden. Succes met beleggen of sparen en succes met uw geldzaken op orde krijgen!