Affliate marketing als bijbaan

Affiliate marketing bestaat al honderden, wellicht duizenden, jaren, maar heeft sinds het online tijdperk een enorme vlucht genomen. Als affiliate verbindt u uzelf als het ware aan een bedrijf of merk, om daar producten voor te gaan verkopen. U bent er niet in dienst, maar op het moment dat u een koper (lead) aanbrengt ontvangt u daar een vergoeding voor. Affiliate marketing is vergelijkbaar met het ontvangen van een commissie, voor een bepaalde deal die u weet te sluiten.

 

Hoe werkt het?

Affiliate marketing werkt voor een groot deel automatisch, zodat u daar eigenlijk maar weinig omkijken naar heeft. Op het moment dat u een eigen website heeft kunt u daar bijvoorbeeld een advertentie van Sunweb op plaatsen, of een banner van Plus500 laten zien. Is een van uw bezoekers geïnteresseerd in het handelen in aandelen en andere effecten? Dan kan hij of zij klikken op de banner, om zich aan te melden bij Plus500. Afhankelijk van de afspraken die u met de aanbieder maakt krijgt u een bepaald bedrag of een percentage van de inleg van uw bezoeker. U gebruikt een advertentiecode, om aan te geven dat een bezoeker via u bij Plus500 is uitgekomen.

 

Programma’s en netwerken

Binnen de affiliate marketing maken we gebruik van programma’s en netwerken. Een programma’s is dat zoals dat van Plus500. Een bepaalde verkopende partij kan een programma ontwikkelen, bijvoorbeeld met enkele banners of tekstlinks. Daarnaast zal de verkopende partij aangeven wat u ontvangt als commissie. Het kan gaan om een vast bedrag (enkele tot tientallen euro’s per lead) of om een percentage van de verkoop (directe commissie). Zodra er een verkoop via uw kanaal plaatsvindt zal affiliate marketing u geld opleveren, waardoor u op een relatief gemakkelijke wijze geld kunt gaan verdienen.

 

Voordeel van affiliates

Het grote voordeel van affiliate marketing is dat u hier relatief weinig tijd in hoeft te steken, terwijl u aan de andere kant toch voor een aantrekkelijk inkomen kunt zorgen. Indien u en website heeft met veel bezoekers, is de kans groot dat een aantal van hen aankopen via uw kanaal zullen doen. Afhankelijk van de vergoeding per lead kunnen uw inkomsten variëren van een paar euro tot enkele tientjes per maand. Bouwt u uw netwerk uit? Dan zullen de verdiensten oplopen tot honderden of zelfs duizenden euro’s en is het mogelijk om hiervan te leven.

 

Passief inkomen

Affialiate marketing zorgt voor een relatief passief inkomen, omdat u hier weinig omkijken naar heeft. U dient de verkoopkanalen een keer op te zetten, maar u hoeft er vervolgens weinig tijd in te steken. Ga in ieder geval op zoek naar de meest waardevolle affiliate programma’s, binnen de affiliate netwerken die er beschikbaar zijn.