U kunt gemakkelijk geld verdienen met domeinnamen

Wilt u rijk worden met domeinnamen, of bent u benieuwd naar wat er mogelijk is binnen de wereld van websites en online kansen? Domeinnamen zijn als het ware adressen in de virtuele wereld. Zoals de Kalverstraat in Amsterdam duurder is dan het Ketelplein in Arnhem, zo levert beleggen.nl ook meer op dan koopjeaandelenonline.nl. Bepaalde domeinnamen leveren meer op dan anderen. We delen hier graag wat tips met u, zodat u de juiste domeinnamen kunt registreren en u deze vervolgens tegen een interessant bedrag kunt verkopen. Verschillende ondernemers op het internet verdienen hier hun brood mee en zijn er niet bepaald slechter van geworden.

 

Tips voor een domeinnaam

Het is bij het registreren van een domeinnaam allereerst van belang om na te denken over de lengte van een domein. De naam van het domein dient in ieder geval niet te lang te zijn en dient simpel te onthouden te zijn. Gebruik niet teveel woorden en voorkom dat er allerlei streepjes in de domeinnaam staan. Dit maakt het lastiger om deze met anderen te delen, waardoor u minder bezoekers zal ontvangen en ook de waarde zal dalen. Het is bovendien verstandig om het domein zo kort mogelijk te houden, aangezien anderen dat gemakkelijk kunnen onthouden en reproduceren.

 

Probeer zoveel mogelijk generieke domeinnamen te registreren, aangezien u die kunt gebruiken binnen een brede doelgroep. Op het moment dat u een merknaam zou registreren bindt u zich automatisch aan een bepaald bedrijf en is het lastig om uw domeinnaam op een later moment aan een ander merk te verkopen. Indien u zorgt voor een meer generieke naam is de markt met potentiële afnemers groter, waardoor de kans groot is dat ook de waarde op zal lopen. Zorg er bovendien voor dat u altijd de .nl domeinnaam registreert. Deze is meer waard dan bijvoorbeeld .net of .tk. Ook de .com naam is vaak van grote waarde, mits het gaat om een domein dat u internationaal weg kunt zetten.

 

Probeer in ieder geval te voorkomen dat u inbreuk maakt op bestaande handelsmerken, maar ga aan de andere kant wel na hoe u grote ondernemingen kunt verleiden om bepaalde domeinen over te nemen. Indien u een grote keten die spijkerbroeken verkoopt kunt u een generieke naam met ‘spijkerbroeken’ en ‘kopen’ registreren, om deze vervolgens aan de onderneming aan te bieden. U kunt op die manier geld verdienen met domeinnamen.

 

Domeinnamen en SEO

Sinds enkele jaren is het bovendien van groot belang om rekening te houden met zoekmachineoptimalisatie. 95% van de internetgebruikers opent Google om een website te zoeken, waardoor het van groot belang is dat uw domeinnaam goed vindbaar is. Gebruik de Google zoekwoordenplanner om na te gaan welke zoekwoorden gebruikers gebruiken op het moment dat ze een spijkerbroek zoeken, of wanneer ze andere producten willen kopen. Registreer vervolgens een generieke domeinnaam die hier goed op aansluit. U zorgt er op die manier voor dat de kans groot is dat uw domein hoog binnen de zoekresultaten van Google verschijnt. Dit zorgt er vervolgens voor dat de website goed vindbaar is en u ervoor kunt zorgen dat deze een hoge verkoopwaarde op zal leveren.