Dropshipping; een risicoarme manier om geld te verdienen

Dropshipping biedt uitstekende mogelijkheden om wat extra geld te verdienen, of er zelfs rijk mee te worden. Dat heeft te maken met het feit dat u het risico tot een minimum kunt beperken, terwijl u aan de andere kant de mogelijkheid heeft om inkomsten op te bouwen. Wilt u graag rijk worden met dropshipping? Zorg er dan in ieder geval voor dat u voldoende bezoekers naar uw website weet te trekken. De marges op de producten liggen wat lager, in ruil voor de investeringen die de ander voor u zal doen, zodat u daar zelf geen omkijken naar heeft.

 

Efficiënte inkoop (just-in-time principe)

Het grote voordeel van dropshipping is dat u kunt zorgen voor een zeer efficiënte manier van inkopen. Het is niet nodig om een eigen voorraad aan te houden. In plaats daarvan kunt u online producten aanbieden en koopt u deze pas in op het moment dat een consument bij u een bestelling plaatst. In de meeste gevallen hoeft u ook zelf niet te zorgen voor de verzending, waardoor een consument hier toch snel de beschikking over heeft. U kunt rijk worden met dropshipping door een webshop op te zetten en er slechts voor te zorgen dat bezoekers hier hun aankopen doen.

 

Geen investering

Het is met dropshipping niet nodig om zelf een grote investering te doen. U kunt de webshop in principe gewoon gratis starten, door deze zelf op te zetten of gebruik te maken van een platform als Magento. U dient er uiteraard voor te zorgen dat de webshop goed vindbaar is, maar vervolgens kunt u de webshop in principe met rust laten en zorgt dropshipping ervoor dat consumenten hun aankopen in huis krijgen. U hoeft hier zelf zo min mogelijk tussen te zitten, zodat u zich kunt richten op andere bronnen van inkomsten, of wellicht nieuwe webshops.

 

Voorraad en verzending

Het is de aanbieder van dropshipping die de voorraad voor u aan zal houden en die zal zorgen voor de verzending van de producten. Uiteraard betaalt u hier een bepaald bedrag voor, over het algemeen op basis van de verkopen die u doet. Stel dat u een product verkoopt voor €10. Normaal gesproken zou u wellicht een marge van €2 aan winst kunnen maken. Dropshipping neemt een deel van die winst over, waardoor er €1 voor u over zal blijven. Het voordeel is echter dat u zelf maar weinig risico loopt, waardoor u de webwinkels eerst goed kunt opbouwen.

 

Eigen webshop of Marktplaats

U kunt op verschillende manieren gebruik maken van dropshipping. U heeft de mogelijkheid om een eigen webshop op te zetten, maar u kunt aan de andere kant ook alleen een advertentie plaatsen op Marktplaats. U kunt wat dat betreft zelf bepalen welke uitstraling u wenst om rijk te worden met dropshipping. Wilt u toch zelf het voorraadbeheer in eigen handen hebben? Dan biedt PostNL verschillende oplossingen.