Het internet biedt goede mogelijkheden om geld te verdienen. Er zijn verschillende platforms opgezet waar men gemakkelijk geld kan verdienen. Eén van deze platforms is “Fiverr”. Dit platform werkt als een soort marktplaats voor werkzaamheden. U kunt bepaalde werkzaamheden aanbieden, en vervolgens kan een andere persoon deze werkzaamheden uitvoeren. Het kenmerkende van dit platform is dat alle werkzaamheden $5 kosten (vandaar ook de naam Fiverr).

 

Hoe werkt dit principe?

Zoals gezegd is Fiverr een marktplaats voor klusjes. Iedereen kan hier een account aanmaken en werkzaamheden plaatsen. Alle aangeboden werkzaamheden worden “gigs” genoemd. Het is echter niet zo dat alle werkzaamheden digitaal zijn, maar aangezien je als aanbiedende partij $4 per gig verdiend is dit vaak wel het geval.

Het aanmaken van een account is erg simpel. U meld uzelf aan, vult u gegevens in en u heeft een account. Vervolgens is het mogelijk om een gig te gaan aanbieden. Dit kan door op de knop “start selling” te klikken. U moet de gegevens en de details van de gig invoeren en versturen. Na een korte controle vanuit Fiverr (aanstootgevend, kwetsend, etc.) wordt de gig geplaatst en kunnen mensen zich hiervoor gaan aanmelden.

 

Voorbeelden

Er kunnen verschillende soorten gigs op Fiverr worden aangeboden. U kunt bijvoorbeeld vertaalopdrachten opstellen, schrijfopdrachten maken, een video maken, data verwerken, etc. Het daarnaast ook niet ongebruikelijk dat er “minder serieuze” gigs worden aangeboden. Voorbeelden hiervan zijn: het maken van een striptekening van een huisdier, een half uurtje taalles via Skype of een Valentijn gedicht voor iemand schrijven.

 

Wat verdient het?

Alle gigs kosten zoals gezegd $5. Van dit bedrag gaat 20% naar Fiverr. U verdient dus $4 per gig. Dit lijkt weinig, maar u moet wel rekening houden met het feit dat het dus erg gemakkelijk is om een gig te kopen. Zo gaan de verkopen dus erg snel, en hoeft er niet te worden onderhandeld over de prijs. U Fiverr zien als een platform waarbij werkgevers in contact worden gebracht met werknemers. Hierdoor is het ook goed mogelijk dat wanneer er een bepaalde opdracht voltooit is, er ook een vervolgopdracht kan worden verstrekt.

Gezien de opbrengsten is het moeilijk om Fiverr te gaan beschouwen als voorwaardelijke baan. Het is wel mogelijk om het platform te gebruiken als flexibele bijbaan. Het is -na een bepaalde hoeveelheid positieve feedback- mogelijk  om meerdere gags tegelijk aan te bieden, en hier ook meer dan $5 voor te vragen.

 

De betaling

Wanneer u een gig verkocht heeft, worden de geleverde werkzaamheden na 14 dagen beschikbaar gesteld in het Fiverr-account. Deze twee weken zijn ingebouwd om de verkoper van de gig tijd te geven om de werkzaamheden te beoordelen. Daarnaast wordt ook de uitbetaling gecontroleerd.  De werkelijke betaling kan plaatsvinden door onder meer Paypal. Daarnaast kan er ook gebruik worden gemaakt van de “Fiverr revenu card”. Dit is een betaalkaart waarmee ook in het dagelijks leven kan worden betaald.