Het is mogelijk om rijk te worden met weinig geld

Wilt u rijk worden met weinig geld, maar vindt u het lastig om u voor te stellen wat u nodig heeft om een goede investering te kunnen doen? Dankzij de online brokers is het mogelijk om ook met een klein bedrag leuke investeringen te doen, waarmee u een aanzienlijk bedrag kunt verdienen. Wat levert het u bijvoorbeeld op wanneer u kunt investeren in een bedrijf dat 7% rendement per jaar oplevert. Welk bedrag heeft u na 20 jaar op uw rekening staan wanneer u iedere dag een euro inlegt en hoeveel groter is dat bedrag wanneer u dagelijks €25 opzij legt?

We zijn als mensen niet bepaald goed met rendementen op investeringen, zeker niet wanneer we dit terug dienen te voeren naar een bepaald bedrag per maand. Het is daarom meer dan de moeite waard om dit eens uit te rekenen. U kunt op die manier zelf rijk worden met weinig geld, aangezien het al voldoende is om een euro per dag te investeren. Indien u dat doet kunt u er na 20 jaar voor zorgen dat u nog eens 20 jaar lekker op vakantie kunt, zonder dat er een euro bij hoeft.

 

Beleggen met 1 euro per dag

Wilt u beleggen met 1 euro per dag? Dat betekent dat u €30 per maand in dit te leggen. Op het moment dat u een jonge onderneming weet te vinden die een bescheiden groei van 7% per jaar weet te realiseren zorgt dit ervoor dat u na 20 jaar een bedrag van bijna €16.000 op uw rekening heeft staan. Dat betekent dat u vervolgens 20 jaar op vakantie kunt. U legt €360 per jaar in, wat neerkomt op een euro per dag die een ieder gemakkelijk kan missen.

 

Rijk worden met 10 euro per dag

Kunt u best iets meer missen en wilt u er daarmee voor zorgen dat het rijk worden met weinig geld een meer grote vorm aanneemt? Leg dan iedere dag €10 opzij en zorg daarmee voor een investering. Op het moment dat u opnieuw tot 7% rendement per jaar kunt komen zorgt dit ervoor dat u na 20 jaar bijna €160.000 tot uw beschikking heeft. Loopt het rendement van de onderneming op naar 10%? Dan kunt u na 20 jaar zelfs rekenen op bijna €230.000 en kunt u er een huis van kopen, zonder dat u daar een hypotheek voor hoeft af te sluiten.

 

25 euro per dag investeren

Als u echt rijk wilt worden met weinig geld is het verstandig om een bedrag van €25 per dag apart te houden. Dit betekent dat u iedere maand €750 investeert. Dit is geen bedrag dat u wellicht zomaar heeft liggen, maar bedenk bijvoorbeeld eens hoe u dit bedrag van uw inkomen af zou kunnen halen om het te investeren en daar rijk mee te worden. Na 20 jaar kunt u rekenen op een rendement van bijna €400.000, indien u een rendement van 7% behaalt. Het rendement van 10% per jaar zal in dit geval zelfs leiden tot een bedrag van bijna €575.000, waardoor u er met gemak 2 huizen van kunt kopen!