Lees hier alles over Plus500!

Om toch de belangrijkste vragen te beantwoorden heb ik mijn best gedaan om nog een aantal goede ”adviezen Plus500” neer te zetten. Op deze pagina geef ik mijn adviezen met betrekking tot Plus500. Wanneer u misschien nog niet zo goed bekend bent met het beleggen kunt u het beste deze pagina doornemen. Ik zal hier de basisbeginselen van het handelen bij Plus500 uitleggen.

 

De beurs

De beurs en de hele belegginde beursgswereld die hierbij hoort is een complex onderdeel van de economie. Het is erg belangrijk dat u weet hoe de beurs in elkaar zit. Onthoudt u goed dat het hele financiële systeem gebaseerd is op

vertrouwen. Wanneer de kudde geen vertrouwen meer heeft in een bepaald beleggingsproduct zoals bijvoorbeeld PostNL, zal de koers op de korte, maar vooral op de lange termijn flink gaan dalen. Dit is één van de belangrijkste principes op de beurs.

De markten (beurzen) bestaan alleen maar uit vraag en aanbod. Dat zorgt ervoor dat de prijs van een aandeel of bijvoorbeeld een vat olie tot stand komt. Bij elk beleggingsproduct is het simpelweg een kwestie van “wat de gek ervoor geeft”. Bij een grote vraag zal de prijs logischerwijs stijgen en bij een kleine vraag andersom.

 

Long en short

Professionele beleggers hebben bij het plaatsen van orders eigenlijk 2 mogelijkheden. Long en short. Velen vragen mij wat long en short nou eigenlijk betekend. Het is eigenlijk heel simpel. Long = kopen van een product, speculeren op een stijging van de koers (u maakt winst als de koers stijgt). Short = verkopen van een product, speculeren op een daling van de koers (er worden winsten geboekt wanneer de koers daalt).

Het verschil zit hem dus puur alleen maar in het feit dat er een keuze wordt gemaakt tussen dalen of stijgen van de koers. Als u gelooft dat een koers gaat dalen kiest u dus voor short. U maakt dan winsten als de koers daalt. Bij Plus500 is er de mogelijkheid tot long en short gaan van vele verschillende beleggingsproducten. U kunt dus als professioneel belegger handelen.

 

Tips en adviezen Plus500

Er zijn verschillende hulpmiddelen bij Plus500 die u handmatig kunt instellen. Er zijn talloze mogelijkheden bij het kiezen van verschillende grafieken en indicatoren. Het zorgt ervoor dat u de koers nog beter kunt analyseren. het zal altijd wat tijd kosten om alle hulpmiddelen door te krijgen.Sinds kort staat er ook een pagina over grafieken en indicatoren online. Deze kunt u hier bekijken. Het toepassen van indicatoren op een aandeel werkt hetzelfde als het toepassen op elk ander beleggingsproduct. Grafieken en indicatoren zijn puur en alleen bedoeld om de koers te analyseren.

 

Gebeurtenissen

Wanneer er cijfers of berichten worden gepubliceerd reageert de beurs daar ook hard op. Bij Plus500 is dit dan ook direct al merkbaar. Zorg ervoor dat u op de hoogte bent van het nieuws in de wereld. Kennis is macht. Via de sites RTL, Z24, IEX etc. kunt u ervoor zorgen dat u goed geïnformeerd bent over de economie.

De beurs is de economie en de economie is de beurs. Deze twee factoren zijn simpelweg aan elkaar verbonden. Alle grote beleggers houden het nieuws zo goed in de gaten dat zodra er iets gebeurd, u dit eigenlijk ook moet weten! Wanneer er berichten over banen of over bepaalde bedrijven bekend worden gemaakt, is het altijd zo dat grote investeerders en organisaties gelijk hun geld weghalen of juist investeren in dat bepaalde beleggingsproduct. Het is al met al een flexibele, veranderlijke markt die aan fluctuaties onderhevig is.

 

Korte en lange termijn

Ik kreeg een keer de vraag waar Plus500 het beste voor is, voor de korte of voor lange termijn winsten. Mijn antwoord en mijn adviezen zijn het volgende: Plus500 is ideaal voor de korte termijn, omdat er met hefbomen wordt gewerkt. Voor de lange termijn is Plus500 ook goed toepasbaar. Het principe werkt wel anders. Wanneer u op korte termijn belegd is het van belang dat u dicht op het nieuws zit en direct reageert op verschillende ontwikkelingen. Op de langere termijn is het echter van belang om het juiste beleggingsproduct voor langere periode vast te houden. Hierbij gaat het dus over een rendement op langere termijn. 

 

Wanneer handelen?

Elke dag vind er rond half 4 (Nederlandse tijd) de opening van de Amerikaanse beurs plaats. Rond dit tijdstip zijn er enorme schommelingen en grote bewegingen in vele beleggingsproducten. Doordat er zo’n groot volume is, is half 4 een goed tijdstip om te handelen. Als u liever een rustigere beurs wilt, dan kunt u beter in de avond handelen. Soms komen er wel bepaalde berichten naar buiten. Dan kunnen er alsnog grote koerswisselingen plaats vinden. De EUR/USD is zowat altijd open ditzelfde geldt ook voor andere valuta’s, grondstoffen en indexen in principe ook. Aandelen zijn wel gekoppeld aan de tijd die een ‘’werkdag’’ heeft. Het aandeel Phillips bijvoorbeeld is open van 9:00 uur tot 17:30 uur (Nederlandse tijd).

 

Storten

Storten kan bij Plus500 al vanaf €100,-. Door middel van het gebruik van een hefboom is het mogelijk om van deze inleg een grotere hoeveelheid beleggingsproducten aan te schaffen. U moet wel rekening houden met het feit dat het ook mogelijk is om verliezen te maken. Beleg daarom altijd met geld dat u niet nodig heeft.