De nadelen van Plus500

Zelf ben ik erg te spreken over Plus500 en zo is het dus ook gemakkelijk om 20 voordelen Plus500 bedenken. Toch zijn er ook nadelen bij de broker. Het is goed om deze ook te bekijken, zodat u zeker weet dat u niet voor verrassingen komt te staan. De volgende nadelen zijn belangrijk om in de gaten te houden!

cancel_16Het hefboomeffect (kan echter ook een voordeel zijn)

cancel_16Vanwege veiligheidsredenen wordt u na een aantal minuten van inactiviteit automatisch uitgelogd

cancel_16Geen concrete en duidelijke handleidingen/adviezen

cancel_16Vanwege regulering moet u bij uitbetaling uw identiteitsbewijs etc. opsturen

 

Toelichting nadelen Plus500

De bovenstaande nadelen kunnen naar mijn mening sommige beleggers weerhouden van het handelen bij de broker. Dit is toch jammer, want de voordelen zijn toch vele malen groter dan de nadelen. Maar zoals bij elk bedrijf zijn de nadelen wel de punten waardoor klanten juist snel overwegen om niet tot handelen over te gaan.

Voor Plus500 is het dus verstandig als er naar de bovenstaande punten wordt gekeken. Voor u als belegger kan het opsturen van uw identiteitsbewijs iets zijn dat u kunt weerhouden te handelen bij de broker. In verband met de regulering van de Financial Conduct Authority etc. moet Plus500 wel verplicht de gegevens van zijn beleggers in bezit hebben. Het gaat hierbij vooral om het identiteitsbewijs. Wanneer u dus liever geen gegevens wilt versturen, kunt u dus beter niet gaan handelen bij de broker. Gelukkig is het wel zo dat gegevens niet aan derden worden doorgegeven.

Het hefboomeffect kan ook als lastig worden ervaren. Het is weliswaar zo dat de winsten worden vergroot, maar ditzelfde geldt natuurlijk ook voor de verliezen. Het risico bij de broker is dus ook een stuk groter dan bij een broker die niet met een hefboom werkt. Als u minder risico’s wilt lopen kunt u dus het beste niet bij Plus500 gaan handelen. Als u echter weet waar u mee bezig bent en vertrouwen heeft in uw capaciteiten, is het wel verstandig om te gaan handelen Zorg ervoor dat je altijd op de hoogte bent van de risico’s bij het handelen bij Plus500. Je vermogen loopt risico en wees je hiervan van bewust.

Er zijn ook nadelen bij de broker, zorg ervoor dat u deze in de gaten houdt!.