Is de broker Plus500 betrouwbaar?

Plus500 is betrouwbaar! Het is één van de weinige brokers waarbij u zeker kunt zijn van uw geld. Sommige beginnende beleggers vragen zich af of Plus500 betrouwbaar is en of er wel wordt uitbetaald wanneer u een verzoek indient. Bij elke broker, bank of organisatie waar uw geld heen gaat moet u hier ook zeker erg goed over nadenken!

 

Plus500 betrouwbaar?

Op enkele forums werd laatst verspreid dat Plus500 het geld niet uitbetaald. Deze berichten waren doorgaans niet waar. Plus500 staat onder andere onder het toezicht van Financial Conduct Authority en kan als betrouwbaar worden beschouwd.

Plus500 vraagt u bij de uitbetaling van geld wel om een kopie van uw identiteitsbewijs op te sturen. Dit is in verband met het feit dat handelsplatformen alle identiteiten van de beleggers moet hebben. Dit is standaard en wordt bij andere brokers ook gevraagd. De broker wil er natuurlijk zeker van zijn dat u niet bijvoorbeeld twee rekeningen opent.

De belangrijkste reden dat er naar documenten wordt gevraagd, is dat dit een criterium is van de Financial Conduct Authority is daar straks meer over). Er waren dus geruchten ontstaan dat Plus500 niet zou uitbetalen. 

Onderzoek

Er is overtuigend bewijs dat Plus500 betrouwbaar is. Om zeker te zijn dat u niet in zee gaat met een onbetrouwbare broker was dit onderzoek dan ook zeker een goede manier om meer vertrouwen in de broker te krijgen.

De winst is uit te keren door middel van Moneybookers, een Bankcheque of via een elektronische overboeking.

  1. Bij Moneybookers kunt u uw winst laten uitkeren zonder kosten, als u een gratis account bij Moneybrokers heeft.
  2. Met een bankcheque bent u het meeste tijd kwijt het duurt een maand voordat u het geld op uw rekening heeft staan.
  3. Met een elektronische overboeking heeft u het geld vaak binnen twee weken op de rekening staan, verder is dit een zeer betrouwbare betaalmethode.

Uitbetalingen duren meestal tot maximaal vijf werkdagen. Om te testen of er ook elke keer wordt uitbetaald, zijn er bij totaal 18 personen opdrachten gegeven tot één of meerdere uitbetalingen. De deelnemers hebben bij elke uitbetaling binnen vijf werkdagen hun geld ontvangen. In 12 van de gevallen was er zelfs binnen 3 werkdagen uitbetaald. Het ging hierbij om bedragen van €170,- tot €4640,- Alle uitbetalingen zijn tijdens ons onderzoek dus uitstekend verlopen. Plus500 is geen oplichterij en het zou ook absurd zijn als dit wel zo was. Plus500 betrouwbaar? Zeker wel!

Het is goed om te zien dat er dus betrouwbare brokers zijn waar uw geld veilig is. Plus500 betrouwbaar? Ja dus! In de overeenkomst die u als belegger met Plus500 ondertekend staat dan ook dat uw vermogen veilig wordt gesteld. Het kan natuurlijk niet zo zijn dat er zonder reden vermogen van uw rekening wordt afgehaald of u niet wordt uitbetaald.

 

Financial Conduct Authority

Plus500 is gereguleerd. De Financial Plus500 betrouwbaarConduct Authority is één van de belangrijkste organisaties in Europa die toeziet op controle en het handhaven van orde bij brokers, banken enz. Plus500 staat dus net zoals andere belangrijke brokers onder toezicht en dit zorgt ervoor dat Plus500 betrouwbaar is. Bij rare praktijken of het niet uitbetalen van geld zal de Financial Conduct Authority onmiddellijk worden ingeschakeld. De geruchten die waren verspreid zijn dus onterecht en de waakhond zal hier zeker ook op toezien. Plus500 is daarom een erg betrouwbare broker en kan met overtuiging een top bemiddelaar worden genoemd. Door de goede regulering en de overeenkomst die u als belegger met Plus500 afsluit, bent u er zeker van dat uw geld veilig is en dat hier geen gekke dingen mee gebeuren. Er is door de waakhond dus een goede zekerheid dat Plus500 betrouwbaar is!

 

Oplichting bij andere brokers

Bij andere brokers of organisaties doen zich ook geruchten voor van “scams” of oplichting. Waar u ook zoekt, er zal dus nooit echt een volledig 100% ‘’schone’’ broker te vinden zijn. Geruchten op het internet ontstaan snel en het is goed om te onthouden dat deze in dit geval niet waar zijn.

Als u al handelt bij Plus500, zult u merken dat als u de documenten levert er geen problemen ontstaan. Als u nog niet handelt bij Plus500, adviseren wij om hier een kijkje te nemen en gelijk te beginnen met handelen. Is Plus500 betrouwbaar? zeker wel!