de beursMet de huidige crisis zijn er steeds meer mensen die net niet meer rondkomen met hun eigen inkomsten. Er zijn erg veel verschillende manieren waarop u net een beetje extra inkomsten kunt genereren.

Om tot meer inkomsten te kunnen komen zijn de volgende 10 tips samengesteld. Neemt u ze eens door en bekijk of u er wat mee kunt in uw eigen situatie.

 

 

1: Krijg inzicht in uw financiën

Houdt u financiële zaken op een goede manier bij. Zorg bijvoorbeeld voor een kasboek en creëer zo inzicht in uw eigen inkomsten en uitgaven. Dit is ontzettend belangrijk! Ga dus vandaag nog beginnen met het bijhouden van uw inkomsten en uitgaven en de manier waarop het verdienen plaatsvind. Inzicht en kennis van uw financiële zaken is de eerste stap bij het rijker worden en meer geld overhouden! Wanneer u weet waar al uw inkomsten en uitgaven vandaan komen, kunt u hier ook op in gaan spelen!

Probeer hierbij vooral gebruik te maken van gestandaardiseerde lijstjes. Een boodschappenlijstje is hierbij een goed voorbeeld. U zult zo nooit toegeven aan impulsinkopen en u weet precies wat u nodig heeft.

 

2: Budgetteer en stel prioriteiten

Breng al uw vaste en variabele kosten per maand in kaart en ga zo budgetten voor uzelf instellen. Probeer hierbij streng te zijn en uzelf ook echt aan het budget te houden. Alleen zo heeft het effect. Een huishoudboekje biedt hierbij voor veel mensen de ideale uitkomst.

Zorg er daarbij ook voor dat u minstens 1 dag per week met uw financiën bezig bent. Hierdoor verliest u nooit de grip over uw vermogen. Probeer hierbij te anticiperen op aankomende uitgaven. Een andere simpele tip is om eens al uw verzekeringen na te lopen. Het wil nog wel eens voorkomen dat de ene verzekering de andere overlapt. Dit is natuurlijk erg zonde, aangezien u dan de dubbele polis moet betalen.

Maak er vooral ook een prioriteit van dat u meer inkomsten wilt generen. Geld biedt vrijheid en laat u genieten in het leven. Natuurlijk zijn gezondheid, vrienden, familie etc. het belangrijkst, maar als u ook veel geld heeft kunt u veel meer in het leven. Stel dus doelen voor uw vermogen en uw inkomsten. Veel geld is natuurlijk heel mooi meegenomen.

 

3: Uw huidige werk

Zorg voor meer inkomsten door meer uren te gaan draaien bij uw werk. Kijk of het mogelijk is om meer uren te maken en dus meer inkomsten te krijgen bij uw huidige baan. Overwerken of gewoon een extra dag bijvoorbeeld is iets dat zeker veel meer inkomsten kan gaan opleveren. Het is belangrijk om elke optie te overwegen. Meer werken is dus ook een manier om meer inkomsten te krijgen, alles voor het goede doel toch?

Zorg voor promotie en meer mogelijkheden om geld te vinden bij uw huidige baan. Het is ook mogelijk om promotie te krijgen door wat vaker te onderhandelen en te kijken naar aanvullende functies of taken bij uw huidige werkzaamheden. Kom ook altijd goed over op uw werk. Loop wat sneller en zorg ervoor dat u altijd goed communiceert en uw planningen goed aanhoudt. Slijmen bij de baas is iets dat velen niet doen en niet leuk vinden, maar het kan uw promotie mogelijk wel versnellen. Hoe erg dit ook klinkt, het is helaas de harde waarheid! Als u bijvoorbeeld manager wilt worden zult u ook moeten denken als een manager.

Het is ook een mogelijkheid om voor uzelf te beginnen. Hierbij biedt u uzelf de maximale vrijheid om keuzes te maken. Bekijk uw eigen kwaliteiten en ga hiermee aan de slag.

 

4: Altijd blijven oriënteren

Overweeg een carrier switch! Zorg ervoor dat u een account heeft op LinkedIn en altijd connecties onderhoud. Zorg er ook altijd voor dat u uw CV bijhoudt en bijwerkt. Een foto bij uw CV is trouwens ook een goed idee. Zoek daarnaast dus altijd naar nieuwe carrièremogelijkheden bij andere werkgevers! Een gesprek voeren met andere bedrijven kan geen kwaad, u komt dan dus in een luxepositie om uiteindelijk te kunnen kiezen tussen banen.

Ga kijken naar extra mogelijkheden om geld te verdienen naast uw huidige baan. Het is altijd goed om uzelf te oriënteren. Gewoon kijken naar andere mogelijkheden om extra geld te verdienen is iets dat de meeste mensen niet doen. Dit is erg zonde want het kan veel opleveren. Ga eens het internet af, opzoek naar andere manieren om meer inkomsten te krijgen.

 

5: Volg uw passie

Doe de dingen die u leuk vind en waar u goed in bent, dan doet u deze dingen ook beter. Op deze manier kunt u ook meer inkomsten generen. Vindt u het leuk om anderen te coachen bij het opvoeden van de hond? Of vindt u het leuk om fitnesstrainingen te geven aan anderen? Of wilt u anderen leren hoe ze rijker kunnen worden? Ga daar dan vooral iets mee doen!

 

6: Zorg voor nevenactiviteiten

Ga extra klusjes doen voor vrienden, kennissen en familieleden. Denk aan auto’s schoonmaken, belastingaangifte doen of meehelpen met het huishouden! Dit wel voor betaling natuurlijk! Het bijklussen is iets dat bijna niemand doet, er is geen tijd voor of er is geen zin in. Dit is ook wel begrijpelijk, maar tegelijkertijd is het ook zonde!

Naast klusjes kan het ook erg rendabel zijn om te gaan beleggen. Het beleggen brengt vaak een hogere rendement op dan het geld op de spaarrekening. Wees hierbij alert en spreidt uw beleggingen altijd uit over verschillende fondsen/effecten. Voor meer informatie over beleggen kunt u het artikel beleggen lezen.

 

7: Los schulden af

Schulden zijn slecht. Schulden en leningen kennen over het algemeen een hogere rente dan de rente die u op uw spaarrekening ontvangt.  Koop ook nooit consumptieve artikelen als u er geen geld voor heeft. Een televisie kopen op afbetaling is ongeveer het duurste alternatief, dus pas hier mee op! Los uw schulden af en betaal zo minder rente over uw vermogen. Dit zorgt ervoor dat u meer geld overhoudt en dus ook eigenlijk meer inkomsten krijgt op de langere termijn. De rente over schulden moeten vaak maandelijks of jaarlijks worden betaald en vormen hiermee vaste lasten. Door schulden eerder af te lossen zorgt u ervoor dat u uw vaste lasten voor in de toekomst verlaagd waardoor u dus meer geld over houdt voor andere zaken.

Voor meer informatie over het aflossen van uw hypothecaire lening kunt uw het artikel lezen dat hierover geschreven is.

 

8: Investeren

Ga investeren in nieuwe en andere investeringsmogelijkheden, projecten en manieren om meer inkomsten te krijgen. Geld maakt geld en onthoud dit ook! Zorg er dus voor dat u wat doet met uw huidige geld. Naast investeren is het mogelijk om te gaan sparen, zorg ervoor dat u kijkt naar goede rentes. Maar pas op, banken met hoge rentes zijn niet altijd de banken die stabiel zijn en voor altijd blijven bestaan!

Kijk ook naar de beleggingswereld. Het is mogelijk om hier snel meer geld mee te verdienen. Ook zeker op de lange termijn is er ontzettend veel mogelijk op de beurs. Kijk naar mogelijkheden zoals aandelen, valuta’s, grondstoffen, indexen, opties, obligaties, winstcertificaten, cfd’s enz. Met een kleine investering is het al mogelijk om lekker veel geld bij te verdienen! Meer inkomsten op de beurs is mij ook gelukt, dit betekent dat u het ook kunt.

 

9: Verkoop bezittingen en verminder kosten

Dit is een korte termijn oplossing. Op online handelsplatformen als Marktplaats of Speurders.nl is het erg goed mogelijk om overtollige bezittingen aan derde te verkopen. Hiermee kunt u dus geld verdienen met eigen bezit.

Het is daarnaast ook zinvol om eens te kijken naar de kosten die u zoal maakt. Hierbij kunt u denken aan tijdschriftabonnementen, de kosten voor roken, de energierekening, de wekelijkse boodschappen, de telefoonrekening, enzovoorts. Het is erg simpel om veel geld te besparen met dergelijke uitgaven. U moet gewoon kritisch zijn en blijven.

 

10: Start iets voor uzelf!

Een eigen onderneming is iets dat op de lange termijn ook zeker erg goed kan gaan zorgen voor meer inkomsten. Doe een marktonderzoek en zorg ervoor dat u een goed product of een goede dienst heeft. Er zal tijd moeten worden geïnvesteerd in uw onderneming, maar deze tijd kan zeker de investering waard zijn. Denk bij een onderneming ook aan de mogelijkheden voor een webshop, een website of verdienen met andere online mogelijkheden.

Enkele tips die hierbij kunnen worden gehanteerd zijn:

  • Zoek naar uw eigen kwaliteiten en verkoop uzelf. Werk met volle passie en overgave aan de onderneming en blijf ten alle tijden uw kwaliteiten ontwikkelen.
  • Zorg dat u altijd blijft doorzetten, zelfs wanneer de zaken minder goed gaan.
  • Probeer uit te blinken in uw vakgebied en zorg ervoor dat iedereen dit opmerkt. Mond-tot-mondreclame is hierbij een van de beste vormen van reclame voor een onderneming.
  • Zorg voor het juiste gevoel van verantwoordelijkheid en wees er altijd op gericht om het bedrijf ten alle tijden uit te breiden en de continuïteit te waarborgen.