Naast de pagina van 10 tips voor meer inkomsten, is het natuurlijk ook belangrijk om te denken aan uw uitgaven en de manier waarop u deze kunt verminderen. Zo zorgt u ervoor dat u meer geld overhoudt. Pas deze 10 tips voor minder uitgaven dus ook vooral goed toe. Door minder uitgaven te hebben zorgt u ervoor dat u er ook beter voor gaat staan als het gaat over uw financiën.

 

1: Krijg inzicht in uw uitgaven

Door inzicht te krijgen in uw uitgaven, kan het u ook echt gaan lukken om uw uitgaven te gaan verminderen. Wanneer u alles bijhoudt, kunt u bepalen welke uitgaven het grootste zijn en welke uitgaven misschien wel overbodig zijn. Het is heel belangrijk om goed inzicht te hebben in de manier waarop uw uitgaven zijn ingedeeld. Deze tip is ook gegeven bij de tips voor meer inkomsten. Deze tips is dus ook cruciaal en het is belangrijk om dit goed te beseffen.

Wanneer u een huishoudboekje of een kasboek bijhoudt zorgt u ervoor dat u weet waar u mee bezig bent en waar uw geld allemaal naartoe gaat. Zorg er dus voor dat u deze eerste stap zet en een begin maakt met het zorgen voor minder uitgaven.

 

2: Ga brainstormen voor minder uitgaven

Aan de hand van uw kasboek en overzichten is het mogelijk om voor uzelf een aantal goede punten te bedenken om minder uitgaven te hebben. Ga dus op zoek naar mogelijkheden om geld te besparen. De mogelijkheden zijn er genoeg. Om u een handje te helpen zijn de volgende tips ook opgesteld, maar u kunt voor uw eigen situatie het beste beoordelen wat het beste werkt, onthou dit ook vooral goed.

 

3: Verander uw mindset

Minder uitgeven is nodig om ook echt uw financiële positie te verbeteren. Wanneer u zich van dit feit bewust bent, kunt u ervoor gaan zorgen dat u een aanpassing maakt in uw uitgavenpatroon. Denk elke dag even aan uw financiële situatie, zorg ervoor dat u goed weet waar u mee bezig bent en dat u geen onzin koopt. Wanneer u in uw hoofd alles op orde heeft is het een stuk eenvoudiger om ook echt verschil te maken in de manier waarop uw uitgavenpatroon in elkaar zit.

 

4: Bespaar op uw boodschappen

Probeer goedkopere merken te kopen en te kijken naar acties, bonussen en aanbiedingen. Door gebruik te maken van deze mogelijkheden zorg u ervoor dat u op jaarbasis toch wel een aardig bedrag kan besparen. Sommige mensen kiezen ervoor om alleen maar A-merken te kopen en de duurste producten aan te schaffen. Doodzonde, aangezien er is aangetoond dat er helemaal geen grote verschillen zijn als het gaat over de kwaliteit van de producten.

 

5: Bespaar op kleding, software enz.

Naast de dagelijkse boodschappen is het ook verstandig om de aanschaf van kleding en het vervangen van de tv enz. uit te stellen. Dit is een besparing voor de korte termijn dat klopt, maar tegelijkertijd is het ook zo dat het dan weer langer duurt voordat u die kleding enz. weer moet vervangen. U stelt dus het hele uitgavenpatroon uit. Zo zorgt u dus ook gelijk voor minder uitgaven op de langere termijn.

 

6: Bespaar op uw vaste lasten

Een post waar ontzettend grote bedragen op kunnen staan zijn de vaste lasten. Denk hierbij aan uw huis, gas, water, stroom, telefonie enz. Dit zijn allemaal posten waar op kan worden bezuinigd en worden bespaard. Doe de vaat met de hand (bespaart u veel water mee), kijk of het mogelijk is om bij een andere aanbieder van telefonie goedkoper af te kunnen zijn. Het is vaak mogelijk om geld te besparen door eens goed te kijken naar andere alternatieven.

Wat vooral veel geld kost zijn uitgaven voor uw huis en auto. Het is erg goed om eens goed te kijken naar de uitgaven die hierbij komen kijken. Het kan echt wel goedkoper, zolang u maar goed zoekt! Vooral op de auto is het mogelijk om veel en snel te besparen. Als u een zuinige auto heeft, die dus minder benzine verbruikt, zorgt u er tegelijkertijd ook voor dat uw belastingen omlaag gaan! Kijk hierbij dus vooral ook naar het BPM en de wegenbelasting.

Wat dacht u van verzekeringen? Kijk nog eens goed naar alle verzekeringen die u momenteel heeft. Zijn deze allemaal echt nodig en bent u niet dubbel verzekerd? Het besparen op vaste lasten is een hele goede manier om te zorgen voor minder uitgaven.

 

7: Bespaar op uw overige uitgaven

Denk hierbij aan uitgaan, verjaardagsfeestjes, kerstmis etc. Het zijn de dingen die natuurlijk het leven leuk maken, maar wanneer u niet al te veel geld heeft is het verstandig om hier toch niet teveel geld aan uit te geven. Het is natuurlijk altijd mogelijk om hieraan geld uit te geven, maar wel met mate. De inflatie is hoog en alles wordt steeds duurder, dit geldt dus ook vooral voor deze overige dingen.

 

8: Betaal zo laat mogelijk

Stel betalingen uit tot zo laat mogelijk. Het betalen van rekeningen moet u niet direct doen, dit is zonde. U ontvangt tenslotte rente over uw geld dat op uw bank staat. Zorg ervoor dat u dus nu nog geen rekening betaald als dat niet dringend nodig is. Betaal bijvoorbeeld de pas de 13e of 14e dag als er een betalingstermijn is van 14 dagen.

 

9: Doe niet aan onzin

Denk hierbij bijvoorbeeld aan abonnementen op tijdschriften of kranten. Denk hierbij ook aan bijvoorbeeld het weggooien van eten of het aanlaten van de kachel na 9 uur ‘s avonds.  Is dit allemaal echt nodig? Er kan ontzettend veel worden bespaard door een paar simpele dingen in te voeren. Maak hier dus ook vooral gebruik van. U kunt bijvoorbeeld uw halogeen-lampen vervangen voor energiezuinige led-verlichting. Zorg ervoor dat u eens goed kijkt naar de dagelijkse gang van zaken en de manier waarop u uw huis/gezin etc. inricht. Het zorgen van minder uitgaven wordt zo al een stuk makkelijker.

 

10: Betaal contant

Pin een vast bedrag per week en zorg ervoor dat u niet meer uitgeeft dan dit bedrag. Elke dag is weer een nieuwe dag, geef dus nooit op en zorg er elke dag weer voor dat u zo goedkoop mogelijk probeert uit te zijn. Zo heeft u minder uitgaven en zorgt u ervoor dat het langzaam beter zal gaan met uw financiële situatie!

Heel veel succes met het uitvoeren en toepassen van deze 10 tips voor minder uitgaven!