Wilt u graag zoveel mogelijk passief geld verdienen? Zorg voor een bron van passief inkomen en probeer de maandelijks terugkerende kosten aan de andere kant tot een minimum te beperken. Doe uitgaven zoveel mogelijk eenmalig en probeer de inkomsten op een meer regelmatige basis te ontvangen. Op die manier haalt u het maximale uit uw passieve inkomen. We delen hieronder 10 handige tips.

 

Budgetteren en sparen

Maak budgetten voor de verschillende uitgaven die u wilt doen en wees u daar goed van bewust. Bepaal vooraf wat u wilt uitgeven aan de auto, aan reizen, de boodschappen en uw kleding. Dankzij de budgetten krijgt u een goed beeld van het deel van het passief inkomen dat u uitgeeft en wat u aan de andere kant kunt sparen.

Spaar zoveel mogelijk, het liefst direct nadat u uw inkomen ontvangen heeft. Krijgt u €2.000 bijgeschreven op uw rekening? Dan is dit een goed moment om direct €500 over te maken en net te doen of u een inkomen van €1.500 heeft. Het valt voor veel mensen niet mee een geschikt spaarmoment te kiezen, die kies dit zo kort mogelijk op het ontvangen van uw inkomen.

 

Aflossen en inkomen vergroten

Probeer eventuele persoonlijke leningen en andere achterstanden zo snel mogelijk af te lossen. Dit brengt rust in uw hoofd, maar zorgt er daarnaast voor dat u de totale kosten tot een minimum kunt beperken. €5.000 aan spaargeld stelt weinig voor wanneer daar aan de andere kant een lening van €4.500 tegenover staat. Los de lening af en zorg ervoor dat u weer vooruit kunt kijken.

Probeer uw (passief) inkomen te vergroten. Verkoop waar u goed in bent, schrijf een boek of neem een CD op. Probeer voor passieve bronnen van inkomsten te zorgen, of benut uw talent en bied dit bedrijven of consumenten die graag gebruik maken van uw diensten.

 

Spaardag en het magische briefje

Geeft u teveel uit en lukt het u daardoor niet uw passief inkomen te sparen, om uiteindelijk financieel onafhankelijk te worden? Kies een spaardag in de week, bijvoorbeeld de dinsdag. Probeer die dag zo spaarzaam mogelijk te leven, door een minimale hoeveelheid geld uit te geven.

Maak bovendien gebruik van een magisch briefje in uw portemonnee, met de tekst ‘Heb ik dit echt nodig?’. Iedere keer dat u geld probeert te pakken ziet u het briefje en voelt u een prikkel om het niet te doen.

 

Abonnementen en de boodschappen

Probeer het aantal abonnementen tot een minimum te beperken. Alle maandelijkse uitgaven gaan direct af van het inkomen dat u beschikbaar heeft. Sluit een voordelig sim only abonnement voor uw mobiele telefoon af en koop eventueel los een mooie smartphone.

Probeer te besparen op de boodschappen, door zo min mogelijk extra’s te kopen en boodschappen te doen bij een voordelige supermarkt.

 

Omgeving

Probeer tenslotte uw omgeving mee te krijgen, door hen aan te geven dat u spaarzamer wilt leven om uw passief inkomen te gebruiken financieel onafhankelijk te worden. Zij kunnen u erop wijzen wanneer u toch aankopen dreigt te doen die u eigenlijk niet nodig heeft.