TipsDit stappenplan helpt u bij succesvol beleggen!

Om u direct goed op weg te helpen, kunt u gebruik maken van de onderstaande tips/stappen. Handelen bij Plus500 kan leiden tot gigantische winsten. U moet het alleen wel op de goede manier aanpakken. Allereerst is het erg belangrijk om de volgende punten voor uzelf duidelijk te maken:

  1. Hoeveel geld wil ik inleggen?
  2. Wil ik op de korte of lange termijn winsten behalen?
  3. Hoeveel risico’s wil ik lopen?
  4. Waar liggen de beste kansen?

 

Stap 1: Hoeveel geld wil ik inleggen?

Plus500 is  een goede manier om een mooi rendement op uw geld te behalen. Elke week weer verdienen grote bedrijven, banken, organisaties, pensioenfondsen enz. enorme bedragen door de goede beslissingen te maken. Zij doen dit onder andere ook op het handelsplatform Plus500. Het handelen via de demo van deze broker is ook een goede optie die ervoor zorgt dat u meer ervaring krijgt en beter weet waar u mee bezig bent. Als u al eerder ervaring heeft gehad met handelen, is het verstandig om gelijk al te gaan storten aangezien het handelsplatform voor een gevorderd persoon logisch in elkaar zit.

De eerste inleg bij Plus500 kan misschien gezien worden als een drempel waar u overheen moet, maar vrees niet. Uw inleg gaat u niet verliezen, maar zal juist leiden tot nieuwe ervaringen. Denk ook goed na over wat u met Plus500 wilt bereiken. Als u een extraatje wil behalen is het al mogelijk om vanaf €100,- in te leggen. Mocht u echter grotere bedragen willen gaan verdienen, is het natuurlijk ook mogelijk om grotere bedragen in te leggen.

 

Stap 2: Op de korte termijn of lange termijn winsten behalen?

Er moet voor uzelf duidelijk zijn of u, u richt op de korte of op de lange termijn. Plus500 is vooral gericht op de korte termijn en hier is het erg goed mogelijk om aan ”daytrading” te doen. In één handelsdag kan een index of bijv. grondstof al een paar procenten dalen of stijgen. Dit betekent dat er dus op de korte termijn (één dag) al grote winsten kunnen worden behaald.

Bij beleggingen bij andere brokers zullen de transactiekosten veel hoger liggen en heeft u niet de mogelijkheid tot de hefbomen die Plus500 wel aanbiedt. Het is wel zo dat u bij andere brokers de mogelijkheid heeft om een aandeel bijv. 10 jaar vast te zetten. Dit kan bij Plus500 dus iets lastiger worden. Besef ook goed dat wanneer u op de langere termijn gericht bent en op ”long” zit, de premies steeds hoger worden die moeten worden betaald. Er worden namelijk ”overnachtingkosten” gevraagd. Dit zijn kosten die u een bepaald percentage van uw inleg kosten.

Als u op short zit ontvangt u echter premies (overnachtingkosten). Het is dus zeker mogelijk om juist ook op de lange termijn goede winsten te behalen bij het handelsplatform. Het speculeren op een daling van een aandeel in bijvoorbeeld Griekenland kan dus erg winstgevend uitpakken.

 

Stap 3: Hoeveel risico’s wil ik lopen?

Er is bij elke order of transactie bij Plus500 altijd een mogelijkheid dat de koers niet de goede kant opgaat en dat er dus mogelijk verlies wordt geleden. Om dit te voorkomen zult u vooral eerst de goede beslissingen moeten maken. Bij iedere transactie moet u goed kijken naar de grafieken en de manier waarop de koers zich de afgelopen tijd heeft ontwikkeld. Het is erg goed mogelijk om op deze manier mooie winsten te behalen. Mocht het toch de verkeerde kant opgaan is het verstandig om het verlies te nemen en de positie te verkopen. Het zou erg zonde zijn als al uw geld door één transactie verloren gaat.

Denk dus bij elke transactie goed na over het bedrag dat u maximaal wilt verliezen. Stel daarom altijd een stop-limiet en een stop-loss in. Dit zorgt ervoor dat u de verliezen beperkt houdt en bij een volgende transactie dit verlies weer helemaal goed kunt maken. De veiligheid over uw saldo moet u altijd in de gaten houden.

Risicospreiding is iets wat nog wel wordt onderschat door sommige beleggers, maar het opbouwen van een portefeuille met verschillende soorten aandelen, grondstoffen, valuta’s enz. kan het verschil zijn tussen rijk of arm. Spreek voor uzelf van te voren ook altijd een bepaald percentage af dat u maximaal per order wilt verliezen!

 

Stap 4: Waar liggen de beste kansen?

De laatste stap gaat over het maken van de juiste beslissingen. Dit is het verschil tussen het maken van winst of je geld verliezen. Het maken van de goede analyses helpt hierbij enorm. Er kan worden gekeken naar de ”fundamentele analyse”. Dit houdt in dat er wordt gekeken naar de cijfers en de concrete resultaten van het bedrijf, de bepaalde grondstof etc.

Naast de fundamentele analyse bestaat er ook nog de ”technische analyse”. Deze richt zich op grafieken en het koersverloop van bijv. de EUR/USD valuta. Wanneer de EUR/USD op bijv. 1,20 staat, zou u kunnen zeggen dat het misschien een goed plan is om de EUR/USD te kopen (Dit is een simpel voorbeeld).

Het kijken naar de kansen en de mogelijkheden die er bestaan bij zowel Plus500 als alle andere brokers is enorm belangrijk. Kijk ook verder dan maar één optie en weeg verschillende factoren met elkaar af. Vooral bij het kijken naar de lange termijn is het bij aandelen en indexen enz. belangrijk om alle cijfers goed door te nemen en om te kijken hoe het zit met het management enz.

 

Bekijk ook de volgende interessante artikelen