Wilt u graag uw productiviteit verhogen? Lees onze verschillende tips en zorg ervoor dat u in een dag meer gedaan kunt krijgen, of u eindelijk op een meer krachtige manier aan het werk kunt gaan.

 

Pauze en een duidelijke agenda

Wilt u productiever zijn tijdens het werk en meer bereiken? Neem dan af en toe even pauze. Ontspan u, zodat het brein zich klaar kan maken voor de volgende taak. Zet uw telefoon even uit en sluit uw ogen in een fijne stille ruimte. Maak daarnaast een duidelijke agenda voor een vergadering, zodat een ieder weet waar het over zal gaan en er geen eindeloze discussies plaats zullen vinden. Zorg ervoor dat alles goed duidelijk is en jullie efficiënt kunnen werken.

 

80-20 regel en direct starten

De Pareto-regel stelt dat u 80% van het werk in 20% van de tijd kunt doen. Richt u dus vooral op deze 80% en probeer niet teveel tijd te steken in deze laatste 20%, zeker niet wanneer ook anderen dit voor u kunnen doen. Ga altijd direct van start volgens het Ready-Fire-Aim principe. Ga direct van start met een taak, in plaats van daar eerst lange tijd over na te denken en het risico te lopen het geheel te lang uit te stellen. Zodra u bezig bent kunt u de richting altijd nog bijstellen (aim).

 

Snel beslissen en deadlines

Probeer beslissingen altijd binnen 1 minuut te nemen. Gun uzelf tijdens die minuut even alle rust tot wikken en wegen, maar neem binnen de minuut te beslissing en kom daar eventueel later op terug wanneer u merkt dat het toch niet de juiste was. Stel duidelijke deadlines voor het nemen van deze beslissingen, maar ook voor de projecten waar u aan werkt. Vertel andere hier over en schrijf de deadlines op, zodat u er niet onderuit kunt.

 

Beloftes en punctualiteit

Maak beloftes aan zowel de klant als bijvoorbeeld uw collega’s, om wat sociale druk te creëren en er daarmee voor te zorgen dat u een stok achter de deur heeft. Het is uiteraard van belang om alleen beloftes te maken die u ook daadwerkelijk waar kunt maken, om te voorkomen dat dit uiteindelijk tot problemen zal leiden. Het bijkomende voordeel van het maken van beloftes naar collega’s is dat zij zich waarschijnlijk meer betrokken zullen voelen bij het project waar u aan werkt.

Werk zoveel mogelijk punctueel, wat begint met het op tijd aanwezig zijn. Probeer bij de klant altijd 10 minuten eerder aanwezig te zijn en op tijd op uw werk te arriveren. Dit zorgt ervoor dat u uw hoofd nog even leeg kunt maken, om fris van start te gaan. Uiteraard kunt u ook van anderen verwachten dat zij op tijd zijn.

 

Tijd nuttig besteden en belonen

Probeer alle tijd in een dag zo nuttig te besteden, bijvoorbeeld door even te gaan lezen wanneer u in de trein zit of op het moment dat u op een bestelling dient te wachten. Neem ook voldoende rust, maar lees op de momenten dat u die even niet nodig heeft. Tenslotte is het van belang u voldoende te belonen voor het afronden van taken. U krijgt daar nieuwe energie van om gemotiveerd met een nieuwe taak van start te gaan en die tot een goed einde te brengen.