Wilt u graag uw productiviteit vergroten op uw werk, of er als zelfstandige voor zorgen dat u meer gedaan krijgt? Maak dan gebruik van deze handige tips, waarmee we u graag op weg helpen.

 

Voorbereiding en doorgaan

Het is allereerst verstandig om voor een goede voorbereiding te zorgen. Dit helpt om uw hoofd op orde te krijgen en ervoor te zorgen dat u fris van start kunt gaan. Bovendien kan dit u helpen om de taak uiteindelijk niet uit te stellen. Bent u eenmaal bezig met een taak? Stop dan pas wanneer u deze af hebt, of wanneer de tijd die u ervoor had uitgetrokken verstreken is. Stop niet tussendoor, om te voorkomen dat de rest van het werk zal blijven liggen. Laat u in ieder geval niet afleiden.

 

1 maand en rustig aan

Probeer een goed voornemen in ieder geval 1 maand vol te houden en dan te bepalen of dit inderdaad werkt, of dat u het toch weer anders wilt gaan doen. De stap is dan minder groot dan wanneer u een goed voornemen de rest van uw leven vol wilt gaan houden. Begin rustig aan met de nieuwe taken en probeer daar aan te wennen. Probeer bijvoorbeeld iedere week een half uur in te ruimen om de zolder op te gaan ruimen en spullen weg te gooien die u niet meer nodig heeft.

 

Dagelijkse planning en add-ons

Maak een dagelijkse planning en probeer op die manier iedere dag even aan een persoonlijke taak te werken, of tijd te besteden aan een doel dat u voor ogen heeft. Probeer een uur aan nutteloos televisie kijken te vervangen door iets dat meer nuttig is. Combineer dit als een add-on aan het ontbijt of het avondeten, zodat u altijd een trigger heeft om ermee van start te gaan en de taak in ieder geval niet uit te stellen.

 

Plug-ins en dankbaarheid

U kunt aan de andere kant ook productiever worden door gebruik te maken van plug-ins. In dat geval integreert u de nieuwe taak in een andere taak, of een bezigheid. Lees een boek tijdens de lunch of pleeg uw telefoontjes op het moment dat u reist met de trein. Probeer in ieder geval dankbaar te zijn wanneer iemand anders iets voor u doet, stuur een echte kaart en profiteer op die manier van de wederkerigheid die daar weer uit voort zal vloeien.

 

Blijf leren en zeg nee

Blijf tenslotte doorlopend leren, door steeds open te staan voor nieuwe ideeën. Probeer nieuwe vaardigheden aan te leren en u bepaalde kennis meester te maken. U kunt op die manier steeds nieuwe stappen zetten en productiever te worden. Probeer in ieder geval te voorkomen dat u zich afsluit, omdat u het idee heeft alles al onder de knie te hebben. Zeg voldoende ‘nee’ tegen vragen die anderen u stellen, met name wanneer u het druk heeft en u daardoor anders zelf in de problemen komt. Doe waar u goed in bent en laat de rest vooral over aan anderen die daar beter in zijn.