Vindt u het lastig om uw werk op tijd af te krijgen, of zoekt u naar een mogelijkheid om productiever aan de slag te gaan? Lees onze handige tips, die u hier uitstekend mee kunnen helpen.

 

Schrappen en heldere doelen

Probeer een todo-lijst op te stellen en schrap alle taken die niet direct van belang zijn voor het doel dat u voor ogen heeft. Kan iemand anders dit beter, sneller of voordeliger? Besteed de taak dan uit en concentreer u op datgene dat echt van belang is. Stel heldere doelen en toets de activiteiten die u kiest tegen dit doel. Draagt het hieraan bij, of houdt u uzelf voor de gek en helpt dit niet uw doel te bereiken?

 

Begin vervelend en kies de piektijden

Probeer altijd te starten met de meest vervelende taken, zodat u die het eerst af kunt ronden. Dit zorgt ervoor dat u deze achter de rug heeft, maar geeft daarnaast een geluksgevoel na het afronden hiervan. Probeer te ontdekken wat de piektijden van uw productiviteit zijn. Merkt u dat u vooral in de ochtend hard kunt werken? Doe de vervelende taken dan op dit moment en kies de makkelijkere taken op het moment dat u wat minder productief bent.

 

Niet storen en deelprojecten

De kantoortuin is ontzettend hip en populair, wat betekent dat u werkt met tal van andere collega’s. U kunt ze gemakkelijk benaderen, maar zij u ook. Plan een uur tot twee uur waarin u niet gestoord wilt worden, om hard door te kunnen werken. Verdeel een groot project onder in deelprojecten en stel een aantal minimijlpalen. Mijlpaal bereikt? Vier dat even en vind opnieuw de energie om weer aan de slag te gaan.

 

Maak een planning en groepeer taken

Maak altijd een duidelijke planning, door in te schatten hoeveel tijd u nodig heeft voor een bepaalde taak. Werk er tijdens die periode aan en ga daarna door met de volgende. Maak duidelijke afspraken met uzelf en groepeer zoveel mogelijk taken om hier efficiënt mee om te gaan. Verwerk bijvoorbeeld alle email, doe dan de telefoontjes en maak daarna de facturen op. U kunt in een ritme terecht, waardoor dit een stuk sneller en gemakkelijker zal verlopen.

 

Opstaan en in stilte werken

Het is bovendien verstandig om vroeg op te staan en alvast aan het werk te gaan. Dit maakt het mogelijk om de files te ontwijken en bij de printer als eerste aan de beurt te zijn. Werkt u zelfstandig vanuit huis of een eigen kantoor? Begin vroeg, zodat u voldoende de tijd heeft om al uw taken al vroeg op de dag af te ronden.

Werk bij voorkeur in stilte aan taken die al uw aandacht nodig hebben. Schakel de verbinding met het internet uit en zet ook de telefoon op stil. Op die manier heeft u zo min mogelijk last van afleiding en zal u merken dat u veel productiever wordt. Dit draagt bij aan de resultaten die u bereikt.