Profiteer van onze gouden beleggingstips!Gouden beleggingstips

Er zijn veel analisten en experts die allemaal verschillende beleggingstips verstrekken. Wij kunnen daar ook wat van, maar het is belangrijk om wel altijd zelf uw eigen oordeel te vellen en zelf uw eigen beslissingen te maken. Zorg ervoor dat u adviezen van analisten niet zomaar opvolgt en trek altijd uw eigen plan!

Dit artikel geeft u verschillende beleggingstips, zodat u beter in staat zult zijn om de juiste beleggingsbeslissingen te nemen. We hebben onze beleggingstips opgesplitst in korte termijn beleggen en lange termijn beleggen. Deze twee vormen van beleggen zijn namelijk enorm verschillend van elkaar en het onderscheid hierin zien is dan ook cruciaal bij het maken van de juiste beslissingen.

Kies eerst welke vorm van beleggen het beste bij u past. Het kan zijn dat u een groter risico wilt lopen om ook een hoger rendement binnen te halen, dan kunt u het beste voor beleggen op de korte termijn kiezen. Als u liever een stabieler rendement wilt behalen met een lager risico, is het beter om te kiezen voor het beleggen op de lange termijn.

 

Beleggen op de korte termijn

Bij het beleggen op de korte termijn, gaat het over een termijn van uren, dagen en weken. In deze korte periode is het mogelijk om al goede rendementen te behalen. Bij een broker als Plus500 is het uitstekend mogelijk om in te spelen op korte termijn trends en ontwikkelingen. Bij het beleggen op de korte termijn moet u gebruik maken van de technische analyse. Door grafieken en indicatoren te analyseren kunt u binnen een paar minuten al meerdere procenten aan winst behalen.

Er veel kansen zijn bij het beleggen op de korte termijn. Bij het beleggen op de lange termijn heeft u het probleem dat u afhankelijk kan zijn van de algehele marktomstandigheden. Wanneer er in China een zeepbel ontstaat, kan het voorkomen dat u zomaar weer 5 jaar verder bent met winsten voor uw beleggingen. Bij het beleggen op de korte termijn heeft u deze problemen helemaal niet.

Elke dag is een nieuwe dag en u hoeft alleen maar mee te gaan met de nieuwste trends. Wanneer u deze trends kunt herkennen zorgt u ervoor dat u elke dag opnieuw goede winsten kunt behalen. Het herkennen van trends voor het korte termijn beleggen is dan ook de belangrijkste bezigheid bij deze vorm van beleggen. Vervolgens is het natuurlijk ook belangrijk om te kunnen zien wanneer een trend voorbij is. Het herkennen van trends kan het beste worden gedaan via de technische analyse. Natuurlijk zitten hier verschillende facetten aan. Zo is het bijvoorbeeld belangrijk om op een goede manier de grafieken en indicatoren te gebruiken. Lees vooral de artikelen die hierover gaan en doe meer kennis op over het beleggen op de korte termijn. Concrete beleggingstips bij het beleggen op de korte termijn zijn:

 • Houd het nieuws in de gaten
 • Riskeer een maximaal gedeelte van uw vermogen
 • Handel niet impulsief, zorg voor een plan
 • Analyseer en neem beslissingen als de markt gesloten is
 • Gebruik beschermende stops om uw verliezen te beperken
 • Let your profits run, but: CUT YOUR LOSSES!

 

Beleggen op de lange termijn

Bij het beleggen op de lange termijn, zult u gebruik moeten maken van de fundamentele analyse. Voor het beleggen op de lange termijn is er veel mogelijk. Bij het bekijken van aandelen voor de lange termijn is het belangrijk om verschillende ratio’s goed te bekijken en te kijken naar de potentie en de mogelijkheden voor de toekomst. Kijk bij het beleggen voor de lange termijn niet naar kleine koersschommelingen, maar kijk echt naar het koersverloop van meerdere maanden/jaren. Zo krijgt u een goed beeld van de waarde die een aandeel opnieuw kan behalen.

Zorg ervoor dat u bij het beleggen op de lange termijn de balans, winst- en verliesrekening, liquiditeitsbegroting, schuldenpositie, liquiditeitspositie en andere belangrijke ratio’s op een goede manier kunt analyseren. Zo kunt u de werkelijke waarde van een onderneming bepalen en analyseren of de onderneming overgewaardeerd of ondergewaardeerd is.

Ons advies is ook om in slechte tijden te investeren (dan wel het liefst wanneer de slechtste tijden voorbij zijn en wanneer de beurs langzaam herstel gaat vertonen). De expert op het gebied van beleggen voor de lange termijn is Warren Buffett. Hij vindt ook dat een belegger op de lange termijn moet investeren als de prijzen laag staan en het wat slechter gaat. U moet juist uw aandelen verkopen in goede tijden, als iedereen erg positief is. Concrete beleggingstips op de lange termijn zijn:

 • Beleg nooit met geleend geld
 • Gebruik money management technieken
 • Spreid uw portefeuille
 • Houdt rekening met risk/reward
 • Pas op financiële media/trek uw eigen plan
 • Analyseer en bestudeer een onderneming grondig

Maak altijd een goed onderscheid tussen deze korte termijn en lange termijn beleggen!