Begin vandaag nog met geld verdienen met de Bitcoin!

De Bitcoin is een vorm van elektronisch gelBitcoind. Bitcoins (afgekort BTC) kunnen worden gebruikt bij verschillende online transacties tussen verschillende partijen.

De Bitcoin wordt opgeslagen op een harde schijf in vorm van een wallet bestand. Het is echter ook mogelijk om de Bitcoin te laten beheren door een derde partij: een portemonneedienst. De transacties vinden plaats door bepaalde aantallen te verzenden naar een gewenst Bitcoinadres.

De nieuwe valuta doet het ontzettend goed. Aan het begin van 2013 kon u Bitcoins kopen voor ongeveer 13 dollar. Momenteel staat de koers vele malen hoger. Het verloop van de Bitcoin is bizar te noemen. De valuta doet het ontzettend goed en is zelfs ook al legitiem gesteld.

 

Hoe werkt deze munt?

De Bitcoin wordt ook wel BTC genoemd en maakt gebruik van een database die in staat is om transacties te journaliseren. Cryptografie zorgt ervoor dat de valuta voorzien is van beveiliging. Elke dag worden er Bitcoins gedolven door “mining”. Dit wordt gedaan door rekenkracht van verschillende computers.

De Bitcoin kent een aantal voordelen ten opzichte van reguliere valuta. De Bitcoin wordt namelijk direct van persoon A naar persoon B gestuurd zonder dat er een bank bij komt kijken. Dit maakt de munt uiterst internationaal en houdt de transactiekosten laag.

Het idee achter de Bitcoin is dat er een nieuwe valuta op de markt wordt gezet die volledig internationaal kan worden gebruikt zonder beperkingen.

Het is echter ook mogelijk om de Bitcoin om te zetten in een andere valuta. De waarde die de Bitcoin vertegenwoordigd wordt hierbij bepaald door het vraag- en aanbodprincipe. De waarde van de Bitcoin kent momenteel een sterke fluctering. Zo stond de munt op een gegeven moment boven de 1000 dollar.

 

Hoe kunt u Bitcoins kopen?

Bitcoins kunnen op meerdere manieren worden gekocht/verkocht. Eén van deze manieren is het kopen van Bitcoins via een online broker. Een hele goede broker hiervoor is Plus500. Deze broker stelt de belegger in staat om op een eenvoudige manier Bitcoins te kopen.

Plus500 is gelicenceerd en gereguleerd door de Financial Conduct Authority in het Verenigd Koninkrijk en heeft een betrouwbare reputatie. De broker biedt de belegger aan om te handelen in CFD’s. Dit zijn producten waarbij er kan worden gehandeld in de onderliggende waarde van werkelijke producten. Het is hieronder direct mogelijk om de Bitcoin te bekijken en deze te kopen.