Het is alweer november 2013! Wat gaat de beurs nog doen de komende maanden?

Welke aandelen zullen het nog goed gaan doen in 2013? Of welke aandelen zijn juist niet goed om in te gaan investeren? Natuurlijk zijn er naast aandelen nog vele andere beleggingsproducten waar ook in 2013 weer winsten op kunnen worden behaald! Denk hierbij bijvoorbeeld aan obligaties, turbo’s, opties en bijvoorbeeld zilver of goud. Hoe zal het in de 2e helft van 2013 gaan met deze producten? Hoegeldmaken.nl kijkt naar alle mogelijkheden die 2013 ons nog zal gaan bieden. De gouden tips 2013 zijn zeker de moeite waard om te bekijken!

 

Laten we allereerst even bekijken wat er al is uitgekomen!

In de eerste 7 maanden van 2013 zijn er veel dingen gebeurd op het financiële gebied. Hoegeldmaken.nl stelde dat er zeker een mogelijkheid was dat de SNS bank failliet zou gaan, dit is ook gebeurd. SNS is genationaliseerd. In Nederland gaat het niet al te goed. Er moest miljarden worden bezuinigd en dit was niet al te goed voor de economie. Voor het komend jaar zal er waarschijnlijk weer 6 miljard moeten worden bezuinigd. De economie is in het eerste kwartaal van 2013 in ieder geval sterker gekrompen dan eerst gedacht. Er is dus flink wat negatiefs te melden voor de eerste helft van 2013.

Gelukkig is er ook goed nieuws te melden en zijn er ook positievere dingen gebeurd. Griekenland zit nog steeds in de eurozone en de VS heeft het schuldenplafond aan het begin van het jaar omhoog gekregen. De AEX staat momenteel hoger dan de opening in januari. De beurzen hebben het over het algemeen vrij goed gedaan tot nu toe! Dit zijn eigenlijk in een notendop de belangrijkste gebeurtenissen van de eerste helft van 2013.

 

Wat gaat er nog gebeuren?

In 2013 zullen er op het financiële gebied nog vele spannende dingen gaan gebeuren. Komt er een nog een nieuwe crash? Komt er een nieuwe crisis? Zal de wereldeconomie verder in een recessie terugzakken? Het is natuurlijk lastig om voorspellingen te doen, maar er zijn wel een aantal punten die een relatief grote kans hebben dat deze werkelijkheid worden. De gouden tips 2013 zorgen ervoor dat u van deze verwachtingen gebruik kunt maken!

Het is allereerst de vraag hoe de Nederlandse economie zich verder gaat ontwikkelen. Doordat er waarschijnlijk opnieuw gaat worden bezuinigd, zal de economie geen groei gaan vertonen de komende maanden/kwartalen. Ontzettend jammer, want de economie is al deels aan het krimpen. Het IMF is ook somberder over de groei van de wereldeconomie. Voor de geïnteresseerden, hieronder is de video te bekijken (uitgegeven op 9 juli 2013).

Het is belangrijk om op te merken dat Europa nog het slechtste jongetje van de klas is. De afgelopen maanden is de Europese aandelenmarkt dan ook achter gebleven bij de rest van de Wereld. Mijn mening is dat Europa de komende maanden zal gaan aantrekken en kan gaan werken aan een inhaalslag. Het is niet perse zo dat het goed gaat in Europa, maar het gaat wel minder slecht, dit is bevestigd door meerdere analisten. Wanneer u belegt voor de lange termijn is het dus verstandig om hier op in te spelen. Wanneer u belegt voor de korte termijn hoeft u helemaal geen rekening te houden met zulke ontwikkelingen. Dit is dan ook de reden dat ikzelf een korte termijn belegger ben en aan daytrading doe.

 

Nog wat algemene beleggingstips!

check_16 Ga meer doen met dividend! Bij Plus500 is het ook mogelijk om dividend uitgekeerd te krijgen!

check_16 Zilver staat laag in vergelijking met de afgelopen 2 jaar…een leuk koopmoment?

check_16 De valutamarkt heeft grote schommelingen vertoond de afgelopen tijd, profiteer hier ook van!

check_16 Doe meer kennis op, bekijk websites en leer meer over de fundamentele en de technische analyse!

check_16 Neem risico’s om ook meer winsten te behalen! De hefboom bij Plus500 is ideaal!

check_16 Voor een aandeel als bijvoorbeeld ING is het altijd goed om te kijken naar korte termijn bewegingen bij bijvoorbeeld belangrijk Europees nieuws. Er kan door “short” veel winst worden behaald in zulk soort scenario’s.

check_16 Bij het beleggen in aandelen bij Plus500 kunnen er op de korte termijn al vele winsten worden behaald, speel dus vooral in op de korte termijn bewegingen op de markten!

check_16 KPN, PostNL, Air-France KLM zijn aandelen waar toch nog wel goede verwachtingen voor zijn. KPN heeft het erg slecht gedaan in 2012/2013, de verwachting is echter dat er weer een stijgende trend bij KPN zal gaan plaatsvinden!

check_16 Analyseer grafieken en indicatoren kritisch, maak dan pas een beslissing, zo voorkomt u fouten!

check_16 Wanneer u onze site in de gaten houdt, zorgt u ervoor dat u op de hoogte wordt gehouden over de ontwikkelingen op de beurs

check_16 Bekijk de onderstaande video!

 

Nog wat algemene geld tips!

check_16 Zorg er persoonlijk voor dat u goede buffers heeft. Denk hierbij aan goede spaartegoeden, maar ga ook vooral beleggen op de beurs!

check_16 De verwachting is dat de inflatie de komende maanden gelijk zal blijven, de spaarrente kan echter opnieuw verder gaan dalen. Sparen heeft dus geen nut en zorgt alleen maar voor koopkrachtverlies. Bekijk altijd de mogelijkheden op de beurs, bij brokers zoals bijvoorbeeld Plus500.

 

Uiteraard is het doen van voorspellingen nooit eenvoudig, maar er kunnen wel verwachtingen worden gegeven. Bekijk alle markten op een goede manier en volg het nieuws nauwlettend! Heel veel succes de komende maanden. Ik hou jullie op de hoogte over mijn resultaten en zal snel weer een nieuwe update plaatsen!