Doe ook mee met de Snapchat beursgang!

snapchat-logoOp 3 februari j.l. maakte het moederbedrijf van Snapchat, Snap Inc bekend dat het de bedoeling is om Snapchat begin maart naar de beurs te brengen. Snapchat is één van de populairste social media giganten en wordt vaak in één adem met Facebook en Twitter genoemd. De beursgang van Snapchat zal de grootste beursgang zijn sinds die van Alibaba en veel beleggers zitten hier met spanning op te wachten.

De groei van Snapchat is de afgelopen jaren enorm geweest. Op dit moment zijn er maar liefst 161 miljoen actieve gebruikers die dagelijks via de app foto’s en filmpjes versturen. De foto’s en filmpjes zijn altijd maar voor een korte periode van 10 seconden zichtbaar voor de tegenpartij. Dit zorgt ervoor dat gebruikers snel geneigd zijn om wat persoonlijkere foto’s en filmpjes te versturen. Een groot gedeelte van de communicatie via Snapchat bestaat echter uit wat nuchtere berichten over het dagelijks leven.

De meeste gebruikers van Snapchat zijn jongeren tussen de 15 en 19 jaar, maar de laatste tijd zijn er ook wat oudere mensen bijgekomen die de functies van Snapchat wel kunnen waarderen. Snapchat maakt het mogelijk om op een interactieve manier de foto’s en filmpjes te bewerken. Beroemd zijn de honden en katten gezichten die heel eenvoudig met de app kunnen worden toegevoegd.

Snapchat aandelen kopen doet u hier!

 

De Snapchat beursgang

Snapchat gaat begin maart naar de beurs. Deze beursgang zal plaatsvinden bij de New York Stock Exchange (NYSE). Het is de bedoeling om bij de beursgang maar een deel van de aandelen publiek te maken. Dit deel zal ongeveer $3 miljard waard zijn. Als alles wordt omgerekend kan Snapchat worden gewaardeerd op ongeveer $25 miljard.

De omzet zal in 2017 naar verwachting zo’n $1 miljard gaan bedragen. Als u in Snapchat gaat beleggen zult u dus ongeveer 25x de jaaromzet gaan betalen. Dit is niet overdreven duur als deze waardering wordt vergeleken met andere beursgangen zoals Facebook en Twitter.

Deze grote beursgang zal sowieso tot veel geïnteresseerden gaan leiden. Experts verwachten dat de beursgang zwaar zal worden overtekend. Dit betekent dat er meer vraag naar de aandelen zal zijn dan het aantal aandelen dat Snapchat daadwerkelijk aan gaat bieden. Op de dag van de beursgang zullen de aandelen waarschijnlijk snel in waarde toenemen. Als speculant kunt u hier flink van profiteren!

 

Hoe Snapchat aandelen kopen?

Snapchat aandelen kopen is alleen mogelijk als u zich aanmeld bij een broker. Een broker is een partij die het mogelijk maakt om in beleggingsproducten te handelen. Onze favoriete broker is Plus500. Deze broker maakt het al vanaf €100,- mogelijk om te beleggen in aandelen, valuta’s, grondstoffen, indexen en andere beleggingsproducten.

Zodra Snapchat naar de beurs gaat, is het mogelijk om in de aandelen te beleggen. Maak hier een account aan en open uw eerste posities zodra Snapchat naar de beurs gaat.

Open hier een account en koop uw Snapchat aandelen!