Ermuntjes geld zijn verschillende manieren om geld te verdienen en dus rijk te worden. In de huidige tijd is het helaas allang niet meer zo dat alleen studenten een bijbaan nodig hebben. Extra geld is natuurlijk altijd handig en kan erg van pas komen. Zeker wanneer het financieel allemaal niet zo mee zit. Extra bijverdienen vraagt om creativiteit en flexibiliteit. Er zijn vaak simpele manieren waarop u gemakkelijk een extra bedrag mee kunt verdienen, alleen is het belangrijk dat u er zelf ook in geloof en er volledig voor gaat.

 

1. Visie

Ontwikkel allereerst voor uzelf een heldere visie. Maak hierbij eventueel verschillende scenario’s in hoe u denkt dat de toekomst eruit zal gaan zien.   Hoeveel euro’s wilt u binnen nu en een maand of een jaar verdienen? Maak alles concreet. Formuleer uw doelstellingen. Er moet voor uzelf een goede duidelijkheid ontstaan over wat u wilt bereiken. Op deze manier kunt u ergens veel beter naartoe werken! Dit is dan ook de eerste van de tips om rijk te worden. Stel eerst vast wat u wilt bereiken!

 

2. Haalbare doelstellingen 

Waar ligt bij u de grens als het gaat over rijk worden? Bij welk bedrag voelt u uzelf rijk? Veel mensen hebben de neiging om meteen een bedrag op te noemen dat miljoenen euro’s groot is. Dit is niet verstandig en grotendeels ook niet haalbaar! Zorg ervoor dat u dus doelen stelt die haalbaar zijn. Volg deze tip van de tips om rijk te worden op, zo zorgt u ervoor dat u uzelf ook motiveert!

 

3. Begin vroeg

Wat u ook doet, start ook vroeg met wat u doet! Ik heb het hierbij over de leeftijd! Als u al vroeg begint met sparen en kapitaal opbouwen is dit het beste scenario. Neem nou bijvoorbeeld Bill Gates. Hij begon op zijn 14e levensjaar al met handelen.

 

4. Inzicht krijgen

Zorg er ook altijd voor dat u meer ontvangsten dan uitgaven heeft! Zorg ervoor dat u goed inzicht heeft in u inkomsten en uitgaven. Zorg ervoor dat u dit goed bijhoudt in bijvoorbeeld een excelbestand of het oude vertrouwde huishoudboekje. Hierdoor ziet u overzichtelijk waar u veel geld aan uitgeeft en wat dus ook wel minder kan!

 

5. Bezuinig

Bezuinig, bezuinig en bezuinig! Geef geen dingen uit die u toch niet gebruikt of nodig heeft. Waarom het nieuwste telefoon abonnement? Is een telefoon die 2 jaar geleden op de markt is gebracht perse erg of slecht? Daarnaast kan er ook veel worden bezuinigd op leuke dingen doen, kleding kopen en op de boodschappen. Het klinkt misschien erg, maar ga eens bijvoorbeeld thuis iets leuks doen in plaats van altijd buiten de deur. Op de boodschappen kan er ook fors worden bezuinigd. Pas deze tips om rijk te worden alleen toe als u ook daadwerkelijk niet aan uw doelen kan voldoen!

 

6. Timemanagement

Zorg er ook voor dat u aan timemanagement doet! Deel uw tijd goed in, tijd is tenslotte geld. Dus ga eerder het bed uit, verspil minder tijd. Probeer eens een uur per dag meer actief te werken en dingen te doen! Mensen die rijk zijn hebben dit meestal opgebouwd en hebben er dus ook hard voor gewerkt!

 

7. Spaar en investeer

Wanneer u meer inkomsten dan uitgaven heeft, gaat u er dus op vooruit! Zet dit geld dan ook direct weg. Zorg ervoor dat u een bepaald percentage (ongeveer 75%) van dit bedrag wegzet en hiermee gaat sparen. Met de overige 25 procent kunt u investeringen gaan doen. Dit is erg belangrijk en zorgt ervoor dat het principe geld maakt geld wordt toegepast!

 

8. Handel op de beurs

Financieel onafhankelijk worden is goed haalbaar! Dit is mezelf ook gelukt, u kunt dit dus ook! Ga naar de broker Plus500. Hier kunt u handelen op de beurs. Bij Plus500 kan dit op een goede manier! Ga naar deze pagina om mijn winsten bij Plus500 te bekijken. Door te handelen op de beurs zorgt u ervoor dat u geld kunt verdienen over uw geld. Rijk worden kan op deze manier goed gaan lukken!

 

9. Innoveer

Stop nooit met innoveren en nadenken over nieuwe ideeën. Dit geldt zowel voor ondernemers als particulieren.  Stilstand is achteruitgang en dit is ook echt zo! Waar u wel op moet letten, is dat u niet teveel op forums etc. gaat zitten! Kom dus in actie! De tip ”innoveer” is één van de tips om rijk te worden die u zeker nooit moet vergeten.

 

10. Passie en risico’s

Dit is misschien wel de belangrijkste tip. Motiviatie is namelijk de drijfveer. Steek alleen energie in zaken waar u verstand en passie voor heeft. Dit geldt ook voor uw baan. Uit onderzoek is gebleken dat de productiviteit omhoog schiet als u ook daadwerkelijk geïnteresseerd bent in hetgeen dat u doet. Wees daarnaast ook niet te bang om risico’s te nemen. Zonder risico’s is de enige zekerheid die u heeft, dat u nooit rijk zult worden!

 

Conclusie tips om rijk te worden

Wanneer de bovenstaande tips en trucs goed worden toegepast, weet u zeker dat u er alles aan doet om rijk te worden! Op de lange termijn zult u er goed voor gaan staan. Zorg ervoor dat u op goede wijze uw financiële zaken op orde heeft, investeer vervolgens dit geld! Een goede manier om dit te doen is handelen bij Plus500.