Bent u een gevorderde belegger?Tips voor gevorderden

Om ook de gevorderde belegger van dienst te kunnen zijn heeft het team van Hoegeldmaken.nl ook enkele tips voor de gevorderde belegger samengesteld. Zorg ervoor dat u deze tips goed doorneemt en bekijkt of deze voor u toepasbaar zijn. Zo kunt u ook ook op de langere termijn stabiele rendementen blijven behalen.

Allereerst geven wij u algemene adviezen voor gevorderden, later gaan we in op wat specifiekere adviezen. Zowel de algemene als specifieke adviezen zijn zorgvuldig samengesteld door onze experts.

 

Schaaf uw methodes bij

Stilstand is achteruitgang en zorg er dan ook voor dat u ook als gevorderde belegger uw methodes en technieken blijft verbeteren. Doe onderzoek naar nieuwe manieren en methodes. Probeer bijvoorbeeld eens een nieuwe indicator uit. Door telkens vanuit een andere hoek naar de beurs te blijven kijken, ontdekt u nieuwe mogelijkheden en blijft u in staat om mooie rendementen te blijven behalen. Zorg ervoor dat u altijd uzelf blijft door ontwikkelen.

U wilt naar een situatie gaan dat de winstgevende posities zo groot mogelijk zijn. Als gevorderde belegger bent u daar waarschijnlijk al aardig mee op weg. Onthoudt u alsnog goed dat het altijd beter kan. Vooral het kijken naar de beste momenten om een koers op het beste punt te kopen en op het juiste moment weer van de hand te doen, vinden gevorderde beleggers soms nog lastig. U kunt een trend nooit volledig meemaken helaas, het streven hiervoor is er natuurlijk wel!

 

Doe meer

Er is nog veel winst te behalen wanneer u als gevorderde belegger meer tijd en meer geld zou investeren. Als gevorderde belegger bent u in een stadium terecht gekomen waarin er grote winsten kunnen en waarschijnlijk ook worden behaald. Als u meer aandacht zou besteden aan het beleggen op de beurs zou u nog meer rendement krijgen uit deze investeringen.

 

Blijf realistisch

Ga niet vooruit lopen op de zaken en ga als het erg goed gaat niet gelijk denken aan miljoenen euro’s. Zo voorkomt u teleurstellingen. Het is natuurlijk niet gezegd dat er überhaupt teleurstellingen gaan komen, maar als u uit gaat van een wat negatiever scenario, kan het alleen nog maar positiever uitpakken!

Hierbij is het ook goed om af en toe een verlies te accepteren. Het is immers zonde wanneer uw gehele saldo teniet gedaan wordt door één enkele positie die niet goed loopt.

 

Blijft uw systemen hanteren

De laatste tip van de tips voor de gevorderde belegger gaat over systemen en het hanteren hiervan. Wijk als professionele belegger niet af van uw systemen en strategieën. U kunt wel nieuwe methodes ontwikkelen, maar een aantal basisprincipes blijven hetzelfde. Zo moet u verlieslijdende orders altijd relatief snel sluiten en moet u altijd uw stop orders blijven instellen. Zorg er ook voor dat u uw vermogen spreidt en niet te grote risico’s gaat lopen als u aan het handelen bent.