Wat is een gat in de markt?

Een gat in de markt is een product of dienst dat niet door iemand anders bedacht is en dat nog niet te koop is in de markt. Door een gat in de markt te vinden, kunt u commerciële successen scoren. Dat wilt toch iedereen? Juist, iedereen wil een gat in de markt vinden, maar is in deze tijd stuk moeilijker dan mensen denken.

 

Voorbeelden van een gat in de markt

Veel mensen denken dat ze bij een goed en leuk idee een gat in de markt hebben gevonden en willen dit idee zo snel mogelijk op de markt brengen. Wat echt een gat in de markt was, waren de producten van Steve Jobs. Bijvoorbeeld Apple Iphone: dit was een product die meer dan honderd miljoen keer werd verkocht en wereldwijd bekend zijn bij jong en oud. Dit is nou echt een voorbeeld van een gat in de markt. Steve Jobs had jaren geleden al uitgevonden dat wij consumenten niet altijd met een computer of laptop zouden werken en had de Apple Ipad uitgevonden. Steve Jobs heeft de Ipad niet meteen uitgebracht, omdat de consumenten hier nog niet klaar voor waren. Hij heeft hier jaren mee gewacht en heeft de Ipad op het juiste moment uitgebracht en weer was dit een heel groot succes.

 

Investeer en zoek zulke bedrijven

Als u geld wilt verdienen moet u bedrijven zoeken die op lange termijn zullen groeien. Als u 10 jaar geleden in Apple had geïnvesteerd, had u heel veel geld verdiend. Als u € 1000,- had geïnvesteerd in Apple, was u nu miljonair! Misschien gebeurt dit ook met de 3D-printmarkt of met de autobedrijven die zich gespecialiseerd hebben in het produceren van elektrische auto’s? U kunt hieronder meer hierover lezen.

 

Wat houdt 3D printen in?

3D printen kunt u doen met een 3D-printer dat door middel van bouwtekeningen of computerbestanden die driedimensionale producten kunnen produceren. 3D printen is slechts enkele jaren bekend in Nederland en de markt van 3D printen blijft groeien. Misschien is het voor u het juiste moment om te investeren in 3D printen.

 

De elektrische auto

Een elektrische auto is een voertuig dat zonder brandstof kan rijden en wordt aangedreven door een elektrische motor die afkomstig is van chemische energie die opgeslagen is in de accu. In Nederland zijn er heel veel consumenten die een elektrische auto hebben aangeschaft, aangezien dit vele malen goedkoper is dan auto’s die rijden op benzine of diesel. Een elektrische auto kan bijvoorbeeld 100 km rijden en moet daarna worden opgeladen. Dit kan bij een accu-paal en dit is beschikbaar bij parkeerplaatsen en sommige straten in grote steden.

 

Wat maakt iemand succesvol?

Er zijn zoveel mensen die erg succesvol zijn geworden en heel veel bereikt hebben. Veel consumenten zullen denken: hoe hebben ze zoiets voor elkaar gekregen? Waarom zij wel en ik niet?

Succesvolle mensen werken elke dag keihard en hebben er alles voor over om hun doelen te behalen. Succesvolle mensen doen wat ze leuk vinden en hebben plezier in hun werk. Dit is ook het belangrijkste dat er is. U moet iets doen wat u leuk vindt, want door dingen te doen die u leuk vindt zult u eerder successen behalen dan dat u dingen doet waar u niet achter staat of totaal geen plezier in beleefd.

Succesvolle mensen lopen niet voor problemen weg, maar proberen hier oplossingen voor te vinden. Veel mensen in het zakenleven hebben veel tegenslagen gehad en hebben misschien op sommige momenten gedacht dat ze er beter mee konden stoppen, maar door gemotiveerd te blijven en door erin te geloven dat ze het kunnen, bereiken ze veel meer dan bijvoorbeeld op te geven.

 

Hoe kan ik succesvol of succesvoller worden?

Als u 9 keer valt, moet u 10 keer opstaan en u zult merken dat u uiteindelijk ook iets succesvols kunt opzetten en waar u elke dag plezier van zult hebben. U moet van te voren een plan van aanpak schrijven en goed bekijken wat u nou precies leuk vindt om te doen en vervolgens moet u bekijken wat voor business u hiermee kunt opzetten om succesvol te worden.

 

Groot denken

U moet op sommige momenten niet bescheiden blijven maar groot denken. Heel veel succesvolle mensen zijn begonnen met niets en bezitten nu heel veel of zijn multimiljonair. U moet realiseerbare doelen opstellen en er alles voor doen om deze doelen te behalen. Veel mensen beperken zich tot iets kleins en denken dat ze het niet kunnen. U moet groot denken en proberen om iets succesvols op de markt te lanceren. Door groot te denken zult u soms fouten maken, maar hier kunt u weer veel van leren. Het is belangrijk dat u niet opgeeft, gemotiveerd bent en blijft en u moet uw werk in alle tijden leuk vinden en iets niet met tegenzin doen!

 

De markt continu in de gaten houden

Succesvolle mensen houden de markt continu in de gaten. De ontwikkelingen gaan deze tijden heel erg snel en wat op dit moment hot is kan over 3 jaar niets meer bijdragen. U moet continu de markt in de gaten houden en ontwikkelingen altijd blijven volgen en niets over het hoofd zien.

 

Sporten

Een gezond verstand zit in een gezond lichaam.Het is heel belangrijk dat u gezond en fit blijft, want hierdoor zult u merken dat u veel meer kunt doen en ook beter kunt nadenken. Het klinkt misschien raar, maar door sportief te zijn, af en toe hard te lopen, te sporten kunt u veel meer bereiken dan niet te sporten en alleen maar thuis te zitten.

 

Wie zijn of waren heel succesvol?

  • Steve Jobs: oprichter van Apple en heeft meerdere succesvolle producten uitgebracht. Zoals: Ipad, Iphone, Macbook, Imac etc.
  • Bill Gates: oprichter van Microsoft en is op jonge leeftijd begonnen met ondernemen. Bill Gates behoort nu tot de top 3 rijkste mensen van de hele wereld.
  • Warren Buffet: Warren Buffet is voor elke belegger een voorbeeld. Warren Buffet is begonnen met niets, maar is uitgegroeid tot een miljardair door in zichzelf te geloven en de markt continu in de gaten te houden.