Welke Welke aandelen nu kopenaandelen kunt u nu het beste kopen?

Veel beleggers willen weten welke aandelen er nu het beste kunnen worden gekocht. Het beantwoorden van deze vraag is ontzettend lastig, aangezien elk aandeel individueel moet worden beoordeeld. In dit artikel komt u er wel achter hoe u aandelen kunt beoordelen en welke aandelen momenteel als koopwaardig kunnen worden gezien. De volgende punten worden behandeld:

 • Korte- of lange termijn rendementen
 • Waardebepaling van aandelen
 • 5 stappen bij aandelen kopen
 • Aanvullende tips

 

Korte- of lange termijn rendementen

Bij het kopen van aandelen moet er een onderscheid worden gemaakt tussen korte termijn of lange termijn beleggen. Kies allereerst of u een aandeel voor de korte termijn of voor een langere termijn wilt kopen. Wilt u snel geld verdienen of wilt u liever minder risico nemen en op langere termijn geld verdienen? Beantwoord deze vraag voor uzelf, dit is heel belangrijk en bepaald voor een groot deel uw strategie.

 

Waardebepaling van aandelen

Zoals zojuist vermeld is de termijn waarop u een aandeel in uw bezit wilt hebben erg belangrijk bij de selectie van een goed aandeel. Als u een aandeel voor de periode van 1 dag in uw portefeuille wilt hebben, doordat u bijvoorbeeld aan daytrading doet, is het verstandig om de waardebepaling van een aandeel anders te doorlopen dan iemand die een aandeel voor meerdere jaren in zijn portefeuille wil hebben.

De waarde van een aandeel kunt u dus bepalen door een technische analyse of een fundamentele analyse op het aandeel los te laten. Voor de korte termijn is het van belang om te kiezen voor de technische analyse. Voor lange termijn beleggen moet u kiezen voor de fundamentele analyse.

Bij de technische analyse wordt er ingegaan op grafieken, indicatoren en nieuws dat op de hele korte termijn naar buiten kan komen. De technische analyse is niet voor iedereen weggelegd en veel mensen hebben moeite met deze manier van beleggen. U moet zich goed verdiepen in deze manier van waardebepaling.

De fundamentele analyse heeft te maken met de jaarrekening en kwartaalcijfers van de onderneming. Er wordt daadwerkelijk gekeken naar de echte waarde van de onderneming en deze kunt u dan vervolgens delen door het aantal uitstaande aandelen. Uiteindelijk krijgt u een koers die het aandeel daadwerkelijk moet zijn. U kunt deze koers vervolgens vergelijken met de werkelijke aandelenkoers. Bij de waardebepaling van een aandeel zijn er in principe drie mogelijkheden.

 • Een aandeel is ondergewaardeerd = kopen/long gaan
 • Een aandeel is overgewaardeerd = verkopen/short gaan
 • Een aandeel vertoond een neutraal beeld = houden/vermijden

 

5 stappen bij aandelen kopen

Er kunnen simpelweg vijf stappen worden gevolgd wanneer u aandelen gaat aankopen. Deze stappen zijn:

 1. Doe kennis op
  Het is altijd belangrijk om over enige basiskennis te beschikken. Zorg ervoor dat u voldoende bent ingelezen over het beleggen en dat u weet waar u mee bezig bent. Kijk vooral eens verder op deze site. Neem bijvoorbeeld eens een kijkje bij de verschillende analyses of de tips die wij u bieden.
 2. Oefen van te voren
  Veel brokers bieden de mogelijkheid tot het oefenen met een fictief vermogen. Zo biedt Plus500 bijvoorbeeld de mogelijkheid tot het openen van een demo-account waarbij u met fictief geld toch op een echte manier kunt beleggen. Hierdoor krijgt u een goed beeld van het werkelijke beleggen en kunt u verschillende analyses en strategieën uitproberen zonder dat uw vermogen in gevaar is.
 3. Weet wat u koopt
  Zorg er altijd voor dat u goed weet wat u koopt. Wanneer u de aandelen van een bedrijf koopt, is het belangrijk om de sterke en zwakke punten van het bedrijf te kennen. Ook moet u een bepaalde “feeling” bij een aandeel hebben. U moet zich er helemaal goed bij voelen.
 1. Analyseer en analyseer
  Zorg ervoor dat u alle tijd neemt om een onderneming of koers te doorgronden. U kunt hier niet lang genoeg de tijd voor nemen. Pas als u een grondige analyse heeft gemaakt bent u in staat om ook echt een goede beleggingsbeslissing te maken.
 1. Kies de beste broker
  Wanneer u heeft besloten welke aandelen u gaat kopen, dient u nog een broker uit te kiezen. Het loont zeker om de verschillende brokers naast elkaar te leggen. De onderlinge verschillen in kosten zijn namelijk vrij groot. De broker moet voldoen aan uw specifieke eisen; een groot aanbod van handelsproducten, lage kosten, etc. Wij zijn groot voorstander van Plus500. De broker is makkelijk in gebruik en biedt talloze beleggingsproducten aan.

Maak nu een account aan bij Plus500!

Aanvullende tips

Het perfecte aandeel bestaat niet, hier hebben talloze analisten tevergeefs naar gezocht. Met behulp van goede analyses is het echter wel mogelijk om te bepalen of een aandeel ondergewaardeerd of overgewaardeerd is. Het voorbereidende werk is ontzettend belangrijk. Een vuistregel bij het voorbereidende werk is door uzelf af te vragen, of u binnen enkele minuten uit kunt leggen waar het specifieke bedrijf voor staat en wat het allemaal doet. Multimiljonair Warren Buffett zegt ook “Don’t invest in something you don’t understand”. Natuurlijk kunt u ook specialisten gebruiken om advies te vragen. Het antwoord op de vraag: ‘Welke aandelen nu kopen?’ blijft hoe dan ook een vraag van veel voorbereiding.

Naast voorbereiding is het ook verstandig om gezond verstand te gebruiken. Ga niet zomaar mee met de massa! Wanneer een aandeel het goed doet, betekent dit dat er een punt gaat komen waarop het minder goed zal gaan, dan leidt u dus verlies! Ga nooit blind mee met de massa, dit kan fataal aflopen.

Bij het kopen van aandelen is het verstandig om de portefeuille te spreiden. Wanneer u als uw geld belegt in één aandeel, hangt uw eventuele winst volledig af van dit aandeel en dit zorgt niet voor een zeker gevoel op de beurs. Zorg er bij het spreiden voor dat de aandelen niet allemaal uit dezelfde sector komen, omdat er dan ook financiële problemen kunnen ontstaan in uw portefeuille. Probeer het liefst ook een mooie mix uit tussen cash, forex, grondstoffen en aandelen, omdat u dan vrijwel nooit bedrogen uit komt. Op dit moment is het verstandig om niet in obligaties te investeren. Obligaties zijn nu erg onaantrekkelijk door het lage rendement dat ze bieden.