Op de vraag ‘Welke aandelen zijn veilig?’ kun je namelijk niet zomaar één geschikt antwoord geven. Immers, de vraag ‘welke aandelen zijn veilig?’ heeft verschillende manieren van interpretatie. Om achter een goed antwoord op ‘welke aandelen zijn veilig?’ te komen, duiken we iets dieper in de materie.

 

Welke aandelen zijn veilig op de lange termijn

Allereerst is het belangrijk om te weten dat beleggen op de lange termijn veel veiliger is dan beleggen op de korte termijn. Als je je afvraagt: ‘welke aandelen zijn veilig?’ dan zijn obligaties en aandelen in grote bedrijven vaak lucratief voor de klant. Op de lange termijn zal een bedrijf vast wel ergens financieel pieken, waardoor het geld jouw kant uit gaat. Echter, de vraag ‘welke aandelen zijn veilig?’ omvat nog veel meer mogelijke situaties. Bijvoorbeeld, wanneer je een beginnend belegger bent, is het niet heel veilig om in ongedekte opties te beleggen omdat je nog niet bekend met de manier van beleggen. Met puur geluk kun je enorm veel winst pakken, maar hierna word je hebberig en verlies je geld omdat je de opties meteen opkoopt. De kans dat het dan fout gaat, is gigantisch. Welke aandelen zijn dus veilig op lange termijn? Vooral niet de ongedekte opties.

Welke aandelen zijn veilig? Het is ook zeer verstandig om alleen te beleggen met geld, dat je de komende tien jaar niet nodig zult hebben. Je investeert en genereert er over de lange termijn geld mee. Op de vraag ‘welke aandelen zijn veilig?’ heb je een leuk antwoord, wanneer je zelf ook rustig op de bank kunt zitten, niet precies wetende waar je geld is en wat er mee gebeurd. Dat is juist het spannende en uitdagende van dit concept.

 

Welke aandelen zijn veilig als je net begint?

De vraag ‘welke aandelen zijn veilig?’ is van cruciaal belang voor ieder die zich nog niet lang heeft gemanifesteerd in het wereldje van het beleggen. Door alleen te beleggen in aandelen van hoofdfondsen zet je al een goede eerste stap. De vraag ‘welke aandelen zijn veilig?’ beantwoord je correct door te zeggen dat veel grote bedrijven een goede huisvesting zijn voor nieuwe beleggers. De intrinsieke waarde van de bedrijven is in veel gevallen groter dan de aandelen die uitstaan.

Het spreiden van je posities weergeeft ook een uitstekend antwoord op de vraag ‘welke aandelen zijn veilig?’. Als je wilt weten welke aandelen zijn veilig, dan zit je met bijna alle aandelen goed, met als voorwaarde dat je minstens 5 (en maximaal 15) sectoren opzoekt om aandelen in te kopen. Op die manier wordt de kans, dat je je geld verspeelt, zeer klein.

 

Wees tevreden en handel met je verstand

Als je denkt aan ‘welke aandelen zijn veilig?’ denken sommige beleggers al snel aan het grote geld. Het is juist de kunst om tevreden te zijn met een klein, bescheiden rendement, dat net iets groter is dan je normale spaarrekening. Op die manier maak je het beantwoorden van ‘welke aandelen zijn veilig?’ makkelijk voor jezelf. Als je maar tevreden bent met wat je hebt. Een rendement dat pakweg 25 procent meer is dan je bij een spaarrekening zou hebben, is een uitstekend uitgangspunt.

 

Welke aandelen zijn veilig en haalbaar

Ruim tien jaar geleden waren beleggers vrijwel niet geïnteresseerd in dividendaandelen. In maart 2000 spatte de internetzeepbel volledig uiteen, met als gevolg dat de dividendaandelen meer populariteit genoten. Op dat moment was de vraag ‘welke aandelen zijn veilig?’ de meest makkelijke ooit. Het dividend is en blijft een enorm belangrijke bron van inkomen en om die reden was het investeren hierin een vanzelfsprekendheid. Steeds meer beleggers kregen hier de voorkeur voor en de vraag ‘welke aandelen zijn veilig?’ werd hardop gesteld. De markt werd nerveus dankzij scherpe dalingen in de koers. De vooruitzichten voor rentes op spaarsaldi waren absoluut niet gunstig. Het dividend werd aantrekkelijker, waardoor beleggers het ook wel wisten.

 

Conclusie: welke aandelen zijn veilig

Je kunt niet één, twee, drie zeggen welke aandelen zijn veilig. Natuurlijk, de vraag ‘welke aandelen zijn veilig?’ blijft er altijd één die kan veranderen doordat bepaalde sectoren financieel gigantische problemen krijgen, maar dat betekent niet dat ze meteen onveilig zijn. Het gaat erom dat je oplet, en anticipeert op de ontwikkelingen in de verschillende sectoren. Dan weet je voor jezelf het juiste antwoord op ‘welke aandelen zijn veilig?’.

Kortom, houd de beurzen scherp in de gaten, want wie weet doemt de perfecte kans voor jou plotseling op en dan kan jij hier als eerste bij zijn om met een mooi rendement weg te lopen. Let op, wees behoedzaam en niet te hebberig.