Er zijn natuurlijkBeleggen in valutaparen vele verschillende soorten valuta’s. Er kan worden gehandeld in valuta’s door gebruik te maken van valutaparen. Hierbij moet u denken aan bijvoorbeeld de euro/usd. of euro/gbp. Naast deze valutaparen, zijn er natuurlijk ook nog vele andere. Doordat er zoveel verschillende valutaparen zijn, is het mogelijk om ook daadwerkelijk elke dag talloze nieuwe kansen te krijgen.

Het is van belang om te weten hoe valuta’s en valutaparen werken. Het is belangrijk om te beseffen dat de koers en de bijbehorende prijs van een valuta wordt gebaseerd op verschillende factoren. Hierbij gaat het om veranderingen in vertrouwen, ontwikkelingen in het nieuws en het belangrijkste, de vraag en aanbod in een bepaalde valuta. Het vraag- en aanbodprincipe is dus de belangrijkste factor in de valutamarkt.

 

Wat wilt u?

Om de vraag: “welke valuta’s nu kopen?” Goed te kunnen beantwoorden, is het eerst nodig om te weten wat u wilt. Wilt u risico’s lopen, met een kans dat u eventueel ook geld kunt verliezen? Of wilt u liever een wat veiligere investering?

Er zijn valutaparen de grote koersschommelingen kennen, bij deze valutaparen is het dus niet verstandig om hier in te gaan investeren, wanneer u liever weinig risico’s loopt. Bij valutaparen met hoge risico’s, moet u denken aan een valuta paar zoals bijvoorbeeld de GBP/USD. Dit valutapaar kent grote variaties, die heel onverwachts kunnen plaatsvinden. Bij dit valutapaar is het is niet verstandig om veel geld investeren, wanneer u dit geld echt niet wilt missen. Een valutapaar waarbij u minder risico’s loopt is bijvoorbeeld de USD/CAD.

 

Tips bij het kiezen van valutaparen

bij het kiezen van valutaparen, zijn er verschillende mogelijkheden. Wanneer u een beginner bent is het verstandig om te beginnen met handelen in de Euro/usd. Dit valutapaar is erg bekend door de euro en de dollar en dit valutapaar maakt normaal gezien ook geen grote, onverwachte bewegingen. Wanneer u wat minder risico’s wat lopen, is het zoals al eerder gezegd verstandig om te handelen in de USD/CAD. De AUD/USD is ook een goed alternatief. Het is ook mogelijk om in de NZD/USD te handelen. Wanneer u liever een wat hogere volatiliteit nodig heeft, is het verstandig om te handelen in de GBP/USD en de GBP/JPY. Dit zijn valutaparen de grote koersfluctuaties kennen, en dus ook onverwachte koersschommelingen met zich meebrengen.

 

Schommelingen tussen valutakoersen

De koers van valuta wordt bepaald door verschillende factoren. Hoeveel beleggers zijn er actief, hoeveel investeerders, hoeveel bedrijven zijn actief bezig met investeringen, hoe zit het met de in- en export van het land, etc. Al deze factoren bepalen de huidige koers van een valuta ten opzichte van een andere valuta.

Een voorbeeld hierbij: wanneer land A een lagere rente heeft dan land B zal de vraag naar de valuta in land A lager zijn dan de vraag naar de valuta in land B. Dit is te verklaren door de rente die mensen krijgen op hun spaargeld. Wanneer consumenten besluiten om minder te consumeren, zullen de koersen van bedrijven achteruit gaan. Zo zullen beleggers minder snel in deze bedrijven beleggen en komt de economie langzaam stil te liggen. De valuta zal zo dus achteruit gaan.