Wat is nou een broker?

Een broker is vanuit het Engels vertaald een “effectenmakelaar”. Een broker is meestal een bank, maar kan ook een andere organisatie zijn die ervoor zorgt dat haar klanten kunnen beleggen in allerlei beleggingsproducten. Brokers zijn als het ware organisaties die ervoor zorgen dat u rijk kunt worden en geld kunt verdienen op de beurs! Een broker moet aan vele eisen voldoen en er zijn dan ook vele contracten en overeenkomsten waar een broker aan moet voldoen. Dit allemaal om ervoor te zorgen dat uw geld veilig is.

Er zijn tientallen verschillende brokers over de hele wereld te vinden. Hieronder vindt u er een aantal: Saxobank, Lynx, Alex, Binckbank, Interactive Brokers, Robeco, ABN-AMRO bank, Rabobank, ING, Plus500, Forexyard, Markets enz. De lijst is oneindig lang en er zijn nu alleen nog maar een paar grote brokers genoemd. Brokers zijn de laatste jaren steeds belangrijker geworden in de beleggingswereld. Er wordt elke dag weer enorm veel geld verdiend maar ook verloren met beleggen. Het goed op de hoogte zijn van alle voor- en nadelen is erg belangrijk.

 

Mogelijkheden op de beurs

De mogelijkheden met een broker en de mogelijkheden op de beurs zijn er genoeg. Er zijn talloze bedrijven over de hele wereld die zijn genoteerd op de beurs. Naast aandelen, zijn er ook nog talloze valuta’s, grondstoffen en indexen waar u in kunt handelen. Een broker zorgt ervoor dat u in al deze beleggingsproducten kunt handelen. Het grote voordeel is dat u thuis vanuit uw luie stoel om een eenvoudige manier uw beleggingsproduct kunt kopen of verkopen.

Brokers hebben het voor iedereen dus toegankelijk gemaakt om te handelen op de beurs. Het is daarom erg goed dat u ook kijkt wat u met uw geld kunt gaan doen. Van sparen zult u nooit rijk worden en ikzelf heb tenslotte €86.000,- euro winst behaald met één specifieke broker (Plus500), maar daar leest u zo meer over.

 

Tips over brokers

Elke broker verschilt en juist doordat er talloze brokers te vinden zijn, is het goed om te kijken naar welke broker het beste bij u past. Weeg alle factoren goed af en zorgt ervoor dat u zeker weet dat uw geld veilig is. Het zou erg triest zijn als de broker niet uitbetaald of zich niet aan bepaalde afspraken houdt. Bij Plus500 zal dit nooit het geval zijn. De broker waarbij ik handel heeft mij al vele malen uitbetaald en het ging hier over grote bedragen. Er is nooit iets misgegaan in betalingen. Verder heeft Plus500 ook een goede klantenservice. Zorgt ervoor dat de broker waarbij u gaat handelen dit ook heeft!

 

De beste broker?

Naar mijn mening is de beste broker voor de gevorderde belegger, Plus500. De beginner kan hier niet op de juiste wijze terecht. De broker geeft u alle mogelijkheden en keuzes om in vele beleggingsproducten te handelen. Door alle grafieken en de eenvoud hiervan is het voor iedereen mogelijk om eenvoudig geld te verdienen met handelen.